עבור לתוכן

השמאל הישראלי ממשיך להכות במדינתו ולהחלישה בעולם.

Featured Replies

• תגובות 36
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה אתה מצפה? זה מה שלימדו אותם ההורים ההזויים שלהם

פורסם

מה אתה מצפה? זה מה שלימדו אותם ההורים ההזויים שלהם

השאלה שצריך לשאול היא לא "מה אתה מצפה מהם". השאלה היותר רלוונטית היא "מה אתה מצפה מהמדינה, שאלו הם אזרחיה, לעשות על שיתוף פעולה שכזה עם האוייב". אני מצפה להרבה, אבל בינתיים לא רואה כלום.

פורסם

השאלה שצריך לשאול היא לא "מה אתה מצפה מהם". השאלה היותר רלוונטית היא "מה אתה מצפה מהמדינה, שאלו הם אזרחיה, לעשות על שיתוף פעולה שכזה עם האוייב". אני מצפה להרבה, אבל בינתיים לא רואה כלום.

לצערנו יש חוקי-יסוד בישראל שמונעים ממך את הזכות לקרוא לכל אחד שפועל בניגוד לאינטרסים של הממשלה "אויב". לפי החוק, הם פשוט רואים את המצב בצורה שונה, ואם הם יהיו הרוב במדינה אז המדינה תנהג לפי החוקים שלהם (כלומר מדינת כל-אזרחיה).

אם המצב היה ממשלת שמאל-קיצוני, והיית ימני, לא היית רוצה שיגבילו אותך בפעולות שעושות חסד, לפי דעתך, עם המדינה.

שלא תחשוב שאני תומך בשמאלנים הללו, בכלל לא. אני פשוט מסביר איך זה נראה מהצד השני. מבחינתי לסקול אותם באבנים.

פורסם

יש הבדל עקרוני בין להגיד "הממשלה רעה" ובין להגיד "המדינה רעה". יש הבדל גדול עוד יותר בין להגיד אחד מאלה לבין לקרוא לפעולות נגד המדינה (ולא, חלילה, נגד הממשלה ספציפית), או להצדיק את מי שהמדינה מגדירה כאוייב (החמאס, נניח), שמצידו מגדיר אותנו כאוייב.

אם ללכת לפי ההגדרות שלך, יואב, אז גם שיתוף פעולה פיזי עם אוייב פיזי בזמן מלחמה פיזית הוא לגיטימי אם לדעתו אותו "אוייב" יעשה יותר חסד עם התושבים במדינה\העולם כולו מאשר השלטון הנוכחי.

פורסם

מי שמצוטט שם זה אותו בחור מהסרט "זועמים"-על האנרכיסטים נגד הגדר.

הבעיה (לשאלתך יואב),שיש פה הרבה מעבר לזכות הביטוי. יש פה חתירה נגד היסודות האלמנטריים של קיום מדינת ישראל. האנשים הללו,עם כל האינטילגנציה הגבוהה שלהם לא מצליחים להבין,או שלא אכפת להם מקיום המדינה. הכל כדי להצדיק את חוש המצפון המפותח שלהם שרגיש לעוולותיה של המדינה.

הבעיה היא שבמקום לתעל את האנרגיה שלהם לעזרה באפיקים רצויים,הם מפנים את חניתתויהם נגד ישראל וזאת תחת ניצול ציני של הכלים הדמוקרטיים.

בינתיים בג"צ התלוש מאשר את זה,אבל לאט גם למטחנות הצדק מחלחלת ההבנה שאי אפשר לתת פתחון פה ומעשים לכל בן עוולה שרוצה לפרוץ את הסגר על עזה או להדליף מסמכים בשם המצפון המיוסר שלו. אין פה מה לבכות על אובדן יכולת הביטוי,בארה"ב יהודי שהדליף מסמכים (בנו של ליבוביץ') הוכנס לכלא בכלל בלי שהשופט ידע על מה המסמכים (קרא סופשבוע של שבוע זה).

יותר מצחיק אותי העובדה שאנשים אלו נתלים באילנות גבוהים ותלושים כמו לחשוב בצורה גרוטסקית שעצם העובדה שהפיקסיז ירום הודם לא יגיעו לארץ הוא צעד נגד ה"כיבוש המשחית". הרי מי נפגע פה? הממשלה? מצביעי הליכוד האדוקים? (אני לא רוצה להיות גזעני וכוללני,אבל כמה אנשים ממצודת זאב היו מגיעים להופעה של הפיקסיז?). כך שהמצב הוא הרבה יותר ממגוחך. בכלל לפי דעתי כדאי לדון על הביטולים המגוכחים של האמנים הנ"ל באצטלה של צדיקי אומות העולם.

פורסם

פשוט אני רואה אותם ובא לי לירוק להם בפנים!

זה נכון שיש כיבוש, נכון שהרבה פלסטינים סובלים שם אבל זה לא שאפשר פשוט להפסיק את ה"כיבוש" והכול יהיה בסדר! הם מדברים כאילו אנחנו איזה שטן שחושב רק על איך לעשות רע לערבים, בלי לראות מה הם עשו לנו!!!

אתם יודעים, חשבתי שבעידן הזה עם כל התקשורת יהיה הרבה יותר קשה להתחיל מלחמות ולהפיץ כל כך הרבה שנאה בעולם, מאחר והתקשורת אמורה להיות לטובת החלשים... אבל מאחר ויש פי מליארדי מוסלמים שרובם תומכים ב"אחיהם" בעזה, העולם מתחיל לשנוא אותנו ולראות תמונת מצב שקרית, עד שבבוא היום תתחיל מלחמה ועוד העולם יעודד את האויבים שלנו!!!

פורסם

פשוט אני רואה אותם ובא לי לירוק להם בפנים!

זה נכון שיש כיבוש, נכון שהרבה פלסטינים סובלים שם אבל זה לא שאפשר פשוט להפסיק את ה"כיבוש" והכול יהיה בסדר! הם מדברים כאילו אנחנו איזה שטן שחושב רק על איך לעשות רע לערבים, בלי לראות מה הם עשו לנו!!!

אתם יודעים, חשבתי שבעידן הזה עם כל התקשורת יהיה הרבה יותר קשה להתחיל מלחמות ולהפיץ כל כך הרבה שנאה בעולם, מאחר והתקשורת אמורה להיות לטובת החלשים... אבל מאחר ויש פי מליארדי מוסלמים שרובם תומכים ב"אחיהם" בעזה, העולם מתחיל לשנוא אותנו ולראות תמונת מצב שקרית, עד שבבוא היום תתחיל מלחמה ועוד העולם יעודד את האויבים שלנו!!!

"זה נכון שיש כיבוש" ?! אתה אמיתי ?

אין שום כיבוש ולא נעליים ,וגם אין כזה דבר פלסטינים ,יש ערבים ,בסף הכל עוד ערבים .

אבל כן ,זה נכון שהתיקשורת בדרך כלל מעדיפה את הunderdog ,אבל זה מוזר שדווקא במיקרה שלנו הם מעדיפים את החזקים .

פורסם

ואני אומר לכם:טוב מאוד,קיבלתם זין אתם וכול תומכי אוסלו שקוראים לעצמכם נאורים עלקקקקקקקקקקקק.קיבלתם כזה זימבור לפנים,מרוב שדיברתם יש צורך בשלום ושלום,הגיעו החברה האלו והרימו את זה לרמה הכי קיצונית והכי גבוהה שאפשר.אני אומר להם תודה מקרב לב שימשיכו כך,שימשיכו להכות בעם ישראל,שמשיכו להכות בעם העיקש והטיפש וקשה העורף הזה עד שיתעוררר,אם יתעורררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר.

אם לא זה תמיד יש מלחמה עומדת להגיע לקרבנו בקרוב,אם זה לא יעיר אתכם אז חברה אתם יכולים ללבוש את הטלאי הצהוב שלכם בחזרה ויאללה למשרפות,ואח"כ אומרים שהשואה זו הוכחה לכך שאין אלוהים,לא זה הוכחה לכך שהעם היהודי מטומטם!! כן מטומטם תאכלו את האמת,האויב מתחמש ואתם צועקים שלום שלום עם הפלשתינים המסכנים,יש כאן משפט שמאוד מאפיין את הישראלים לא רק במישור המדיני אלא גם במישור האישי בין ישראלי לישראלי:

מי שמרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמנים

זה מתאר כול כך את המדינה הזו ותושביה וחבל >:(

עובדה מדהימה,שזה אכן העם היהודי ,העם הזה שיושב פה,שדומה כול כך בטיפשות ובעקשנות ובריבים הפנימיים שלו בול לאותו עם שישב פה בבית ראשון -אתם בול אחד לאחד זה מדהים כמה שהתנ"ך כספר היסטורי לאישיות העם היהודי(ולא כספר דתי) מתאר את העם הזה בצורה כול כך נכונה.דרך אגב אני חילוני

פורסם

הכיבוש של חלקים ממדינת ישראל ע"י גורמים ערבים ומוסלמים קיים. האנשים שגרים ברצועת עזה הם בסך הכל ליגיון זרים של איראן . התושבים בגדה לא טובים בהרבה. הממשלה שלהם משליטה בהם טרור ובכך הם מוותרים על הילדים שלהם בשביל המטרה - השמדת ישראל. זה לא שונה בהרבה ממה שקורה במדינות אפריקאיות.

פורסם

לא אמרתי שהם פועלים למטרה ליגטימית ושדרכי הפעולה שלהם ליגיטימיות, אמרתי שמה שתפסו אותם עושים כרגע זה לא משהו שאתה יכול להוציא עליו צו גירוש או כליאה.

פורסם

אה, לא? סיוע מכוון לתעמולת האוייב וקריאה לפגוע במדינה (כלכלית, אקדמית) או באזרחיה באופן פיזי (בד"כ מוגבל ל"מתנחלים") או משפטי זה לא מספיק מבחינתך?

פורסם

אה, לא? סיוע מכוון לתעמולת האוייב וקריאה לפגוע במדינה (כלכלית, אקדמית) או באזרחיה באופן פיזי (בד"כ מוגבל ל"מתנחלים") או משפטי זה לא מספיק מבחינתך?

מבחינתי בוודאי שכן. אבל כל עוד אותם אנשים, שכתבו את המכתבים שגרמו לאומני תרבות לא להגיע לישראל, לא קראו לפגיעה באזרחים אלא רק לשינוי מדיניות, הם עדיין "רק שמאלנים שלא יכולים לפגוע בכלום" מבחינת החוק. חבל שזה ככה, באמת.

לא הבעתי עמדה, בפוסט שלי. ציינתי עובדה.

פורסם

"זה נכון שיש כיבוש" ?! אתה אמיתי ?

אין שום כיבוש ולא נעליים ,וגם אין כזה דבר פלסטינים ,יש ערבים ,בסף הכל עוד ערבים .

אבל כן ,זה נכון שהתיקשורת בדרך כלל מעדיפה את הunderdog ,אבל זה מוזר שדווקא במיקרה שלנו הם מעדיפים את החזקים .

אם אתה טוען שאין כיבוש, על מי בדיוק ישראל שולטת ברצועת ישראל ובגדה ומונעת מהם חופש תנועה ואספקה שוטפת של מזון ותרופות? על שלושה מיליון דרדסים כחולים עם מבטא ערבי?

ולא ברורה לי ההאשמה המיידית כלפי השמאל בהידרדרות של מדינת ישראל כאשר מדובר בהידרדרות מוסרית נטו ומדהים שכל הטוענים שוכחים שממשלות ליכוד שלטו ב-30 השנים האחרונות למעט 4 שנים בלבד של ממשלת שמאל. איזה כיף לטמון את הראש בחול ולטעון שהשמאלנים הרסו את המדינה, מסיתים נגד המדינה וגורמים לפגיעה בה ובאותו זמן להתעלם לחלוטין ממתנחלים וחרדים שיורקים, מרביצים ומקללים גורמי שלטון ישראלים וכופים את עצמם עלינו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים