עבור לתוכן

האם כרטיס ZOTAC 9800GTX + שהיה במארז ללא מאוורים יכול להינזק?

Featured Replies

פורסם

היי

רציתי לדעת אם יש סיכוי שהכרטיס שהיה במארז ללא מאוורר קידמי +אחורי , ניזוק ורמת הביצועים שלו ירדה?

איך ניתן לבדוק את תקינות הכרטיס?

רוני

פורסם
  • מחבר

היי

לאחר בדיקה עם תוכנת OCCT למשך 10 דקות בבדיקת OCCT GPU , ראיתי שחום הליבה הגיע ל92 מעלות .

בבדיקה לא נימצאו שגיעות, האם 92 מעלות זה סביר?

פורסם

לא

אבל אין ממש קשר למארז שהכרטיס היה בו, זה לא אמור להשפיע על כלום.

תבדוק שהמאוורר של הכרטיס עובד בצורה תקינה ושהגוף קירור יושב טוב ואם הכרטיס כבר ישן יחסית אולי תשים משחה טרמית חדשה

פורסם
  • מחבר

היי

הכוונה "לא" זה שהאם הכרטיס ניזוק?

פורסם

ה"לא" היה בקשר למשפט האחרון, אם 92 מעלות זה תקין - אז לא, זה גבוהה מדיי

לי יש 9600gt והוא נכבה ב70 מעלות בשביל להגן על עצמו...

ואין סיבה שהכרטיס "ינזק", או שהוא עובד או שלא. יכול להיות שקיצרת קצת לכרטיס את החיים, אבל זה כבר עניין של מזל.

יש לו כמובן בעיה עם הקירור, אבל אחרי שתסדר אותה והכרטיס יעבוד בטמפרטורות יותר נורמליות, הוא יעבוד כמו חדש מבחינת ביצועים.

פורסם

92 מעלות זה לא משהו מיוחד, זו טמפרטורה סבירה לחלוטין לכרטיס משומש עם מעט אבק... שום פגם לא נוצר לכרטיס כתוצאה משימוש בטמפרטורה כזו, הכרטיס אמור לעבוד בצורה תקינה גם מעל 100 מעלות.

הסר דאגה מליבך.

פורסם
  • מחבר

היי

לאחר פירוק כללי של גוף הקירור+המאורר ונקיון כללי כולל שימון המאוורר , קיבלתי בתוכנה occt

90 מעלות. פחות 2 מעלות בלבד.

רוני [br]פורסם בתאריך: 12.06.2010 בשעה 14:19:29

היי

זה הגיוני שסוג הGPU הוא 65 ננו ? לכרטיס 4850 יש 55 ננו , אוליי בגלל זה הוא חם יותר מ4850 .

רוני

פורסם

90 מעלות זה די גבוה למרות שהוא יכול לעבוד גם מעל 100.

אני הייתי מנסה להוריד אותו לטמפ' מתחת ל-80, הכרטיס מסך סתם מחמם

את כל המארז והרכיבים שבו.

בהתחשב שעדיין לא שיא החום,

מתי שהמזג אוויר יהיה באמת קיצי הטמפ' ימשיכו לעלות.

פורסם
  • מחבר

היי

לפי אוורסט במנוחה יש לי 48 מעלות, 90 מעלות זה עם OCCT במאמץ, השאלה אם יש מישחק שמאמץ כך את כרטיס המסך? יש אולי אפשרות להחליף קירור אחר?

רוני

פורסם
  • מחבר

היי

בדקתי חום במישחקים WOLFSTEN החדש וDARKES OF DAYS , הכל על הגדרות מקסמיליות כולל הפיזיקס על גבוהה , זה מראה לי מקסימום 75 מעלות , כניראה שהבדיקה של OCCT מוגזמת.

רוני

פורסם

אין שום דבר יוצא דופן בטמפרטורות כאלו לכרטיס הזה.

גם אין שום צורך במאווררים נוספים במארז.

המאווררים של המעבד והכרטיס גראפי שלך מפנים את החום בלי שום בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים