עבור לתוכן

מפרט למחשב שקט עד 4500 ש"ח כולל מסך

Featured Replies

פורסם

. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500ש"ח

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט

א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אקפלוור ואופיס

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא רלוונטי

ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב לא מיועד למשחקים כרגע, אבל רצוי שתהיה תמיכה לכרטיס מסך נפרד בעתיד

* באיזה סוג משחקים תשחקו? לא רלוונטי כרגע

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך כונן דיסקטים

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. לא רלוונטי

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 9-10

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא ולא

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך מערכת הפעלה, הרכבה עצמית

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. לא משנה

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קופקטי במיוחד)? לא

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? יכול להיות שיתווסף כרטיס מסך נפרד קל בעתיד, אבל זה לא קריטי

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא קריטי

לגבי המסך: אני מתלבט אם לרכוש מסך רחב או רגיל, מה עדיף לצרכים שלי? אם רגיל אז לפחות 19", מה שחשוב שיהיה בעל תמונה חדה, כלומר קונטרסט גדול, בכל אופן למסך אני מקציב בערך 1300 ש"ח.

מעבד-לוח אם-זכרון-כרטיס מסך: אני מבקש את המינימום הנדרש לצרכיי על מנת שאוכל להשיג שקט מקסימלי, אולי אפילו קירור פסיבי.

מארז - ספק - קירור: חשוב לי מאוד להשקיע בהם על מנת לקבל מחשב שקט ואמין, אני בעד להקדיש חלק ניכר מהתקציב לזה. המארז לא צריך להיות קריר, מאוורר או חס ושלום מעוצב, אבל שיהיה שקט עם מינ' מאווררים עליו. עדיף ספק מודולרי (לא קריטי) שיהיה שקט (אם אפשר פסיבי) אמין וחסכוני

אני חשבתי על השילוש הבא:

מארז: ANTEC Sonata III

ספק כוח מודולרי: ENERMAX MODU82+ 425W - מודולרי תורם לזרימת האויר ולאסטטיקה אבל זה לא קריטי

קירור פסיבי למעבד Cooler Master Hyper Z600

אם יש לכם רעיון יותר טוב ושקט אשמח לקבל.

פורסם

אהלן,

קודם כל לדעתי כבר לא הולכים על מסכים רגילים אלא רק על רחבים. כאשר יש מסך של DELL 22' ששמעתי עליו רק דברים טובים, עם פאנל מיוחד ואיכות תמונה מצויינת. שעולה בערך 1200.

הנה המסך :

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5055

בכל מקרה זה משאיר 3300 או עד 3800 למחשב, שאתה הגדרת אותו כמחשב לעבודה משרדית.

מחשבים לעבודות משרדיות בדרך כלל זולים יותר משמעותית, ומגיעים עד ל2500 בלחץ.

השאלה שלי האם אתה רוצה לנצל את כל התקציב בכל זאת או שאתה מעדיף לחסוך פה הרבה כסף ?

הייתי שמח אם היית מגדיר את המטרות שלך קצת יותר טוב, היות ורק עבודה משרדית לא צורכת הרבה מהמערכת, אבל אם תרצה גם משחקים או עריכת ודאו או תכנות או לא יודע מה, זה דברים שחשוב להתייחס אליהם.

לפי מה שכתבת אני מקבל רושם שאין חשיבות למשחקים בכלל ואז לא צריך אפילו כרטיס מסך כרגע, אלא מספיק את הכרטיס BUILT IN בלוח אם.

בקיצור אפשר לחסוך לך פה הרבה כסף, כך שאם תגדיר קצת מחדש את המטרות, והאם אתה מעוניין לנצל את כל התקציב או לא, וכמה זמן אתה רוצה שהמשחב יחזיק בלי צורך לשדרג ועוד כל מני פרמטרים, נוכל לעזור לך באופן יעיל יותר.

יואב

פורסם
  • מחבר

הסיבה שהתקציב כל כך גבוה זה כי אני משאיר הרבה מרווח נשימה למערכת שקטה. בד"כ המארז-ספק-קירור מכילים אולי 1/3 מהתקציב, במקרה שלי אפשר וכדאי להקדיש יותר (1000 ש"ח ויותר)

לגבי המחשב עצמו, אם אשדרג בעתיד , עוד 4-5 שנים, אפשר להחליף את כל הלוח-אם ולהמשיך ולהשתמש באותו מארז-ספק לצרכים שיבואו.

עד אז אני מניח שאצפה בסרטוני HD ביוטיוב, משחקי פלאש וכל שאר הדברים שאמרתי. עדיפות ל USB3, ואולי PCI Express 2.0 במידה ואחליט לרכוש איזה כרטיס מסך בעוד שנה-שנתיים.

מלבד זאת, אם אין צורך בכל התקציב אז בהחלט אשמח לחסוך.

תודה

פורסם

את רמת השקט שאתה מחפש קשה מאוד מאוד להשיג - תלוי עד כמה אתה רגיש לנושא.

משהו ראשוני מאוד - איכותי וחרישי במיוחד וחזק הרבה מעל הדרוש לך:

מסך:

[..] SAMSUNG LCD 23" F2380 (PVA PANEL) 8ms DVI WIDE ₪1358

מעבד:

[..] INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 - BOX ₪579

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-H55M-USB3 ₪620

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪282

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪127

מארז:

[..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪694

ספק כוח:

[..] ENERMAX ECO80+ 400W : EES400AWT ₪353

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER TX3 ₪110

קרור למארז:

[..] NOCTUA NF-S12B-FLX 120mm - זמין במלאי ₪85

כמות:2

דיסק קשיח:

[..] WD CAVIAR GREEN 500GB 32MB SATA2 7200 RPM - WD5000AADS ₪262

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪4555

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מעבד ולוח קרירים וחסכוניים במיוחד. יש חלופות זולות וחזקות יותר מבית AMD אבל ל-I3/H55 אין תחרות מבחינת צריכת הספק/פליטת חום נמוכות במיוחד. ה-I3 חזק בהרבה מהדרוש לך וללוח יש כמעט כל יציאה אפשרית + USB3 מה שמייקר אותו ללא צורך לטעמי.

* המארז השקט ביותר בשוק שנכנס לתקציב שלך ובכלל. אפשר בהחלט לחסוך ולקחת את ה-SOLO בכמעט חצי מחיר - יש לו מנגנון HDD עדיף אבל יכולת ההשתקה שלו נחותה מעט. למפרט הנ"ל ההבדל ממש לא גדול.

* קירור חרישי במיוחד על LOW מה שאפשרי בהחלט עם ה-I3 הקריר. אם תרצה פאסיבי הייתי ממליץ דווקא על הנינג'ה המעולה שגם במחיר/גודל סביר בהרבה. עם זאת לא הייתי ממליץ על קירור פאסיבי למעבד למרות שזה אפשרי בהחלט.

* דיסק קשיח חרישי במיוחד.

* מסך 23 אינטש FULL-HD עם פאנל איכותי ומחיר מצויין. עם זאת, מומלץ כמעט רק לשימושים שציינת. לגיימינג, גרפיקה ואפילו סרטים באיכות גבוהה עדיף לקחת את ה-DELL 2209WA שטוב ממנו אבל "רק" 22 אינטש וברזולוציה Hג-READY בלבד.

* שני מאווררים איכותיים וחרישיים במיוחד במקום אלה של המארז שלא ישארו שקטים לאורך זמן. לא חובה - ניתן להחליף בהמשך.

לחובבי שקט קיצוני מומלץ לאטום את הפתח העליון עם פד אקוסטי ולבטל את המאוורר שלו (ישארו 2 מאווררים ב-PUSH-PULL בלבד).

לדוגמה - מפרט זול וחזק משמעותית עם רמת שקט של 8-9/10 בקירוב:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP 22" (E-IPS PANEL) 2209WA REV A01 - זמין במלאי ₪1252

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 440 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪418

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪435

זיכרון:

צורב DVD:

מארז:

[..] ANTEC SOLO w/o PSU ₪446

ספק כוח:

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

קרור למארז:

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪216

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪3839

פורסם

לדוגמה - מפרט זול וחזק משמעותית עם רמת שקט של 8-9/10 בקירוב:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP 22" (E-IPS PANEL) 2209WA REV A01 - זמין במלאי ₪1252

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 440 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪418

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪435

זיכרון:

צורב DVD:

מארז:

[..] ANTEC SOLO w/o PSU ₪446

ספק כוח:

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

קרור למארז:

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪216

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪3839

המפרט השני שלך, לדעתי הרבה יותר טוב. כמו שציינת הוא יותר טוב, ובמיוחד זול בצורה משמעותית.

דעה אישית, גם המפרט הזה יספק רמת שקט גבוהה,בכל מקרה לא מדובר פה בגיימניג ולא ב OC ולא בשום דבר שאמור להעמיס בכלל על המערכת.

פותח האשכול, אתה יכול לנסות להגדיר קצת מה זה רמת שקט 10? הכוונה שלי היא שכיום הנטייה הכללית היא שבכל מקרה רב הרכיבים כמעט ולא עושים רעש, ובמיוחד אם לא מאמצים אותם ומתעסקים איתם כמעט כל מפרט היום, ובמיוחד מסוג כזה יהיה מאוד שקט, ורמת השקט שהI3 לא שווה את ההפרשים (לדעתי)

רק דבר אחד, לדעתי ה MUGEN2 יקר מדי, הוא קרור מצויין ושקט, אבל הוא בעיקר מיועד ל OC, לצרכים שלך לדעתי זה OVERKILL, הייתי יורד למשהו אחר זול יותר ב100 בערך שלצריך יתן את אותן תוצאות.

ואולי מראש כבר הייתי הולך על 4GB ראם, בסטיק כפול של 2X2.

פורסם

אם נשים לב, הדרישה לשקט פה היא הרבה יותר גבוהה מאשר הדרישה לביצועים כלשהם מהמערכת, מה שהופך את הפלטפורמה של המפרט השני להיות הרבה יותר משתלמת עבור פותח הת'רד.

פורסם

^

בדיוק להיפך, או שלא הבנתי את כוונתך. דווקא המפרט הראשון (I3) שם דגש על שקט מעל הכל.

פורסם
  • מחבר
פותח האשכול, אתה יכול לנסות להגדיר קצת מה זה רמת שקט 10?

מינימום מאווררים, עדיפות לקירור פסיבי או היברידי. הרעש של ה Hard Disk לא מפריע לי.

מספר שאלות:

1. האם ה P182/SOLO מאוורר מספיק על מנת להסתפק בקירור פסיבי?

2. לגבי ה NOCTUA NF-S12B-FLX, האם הם במקום או בתוספת למאווררים הקיימים במארז?

3. האם ישנם מארזים עם פתחי איוורור למטה ומאחורה בלבד? נראה לי שככה אקבל מינימום רעש מהמאווררים (בניגוד ל P182

4. האם עדיף מסך רחב על פני רגיל לצרכים משרדיים?

5. מה ההבדל בין שני ה Hard Disk שהמלצת?

פורסם

אני יושב עם הP180 הישן עם E8400 וקירור פסיבי עם Scythe Ninja

פורסם

אם רעש ה-HDD לא מפריע לך - זה הרבה פחות מ-10 לטעמי. לי דווקא זה הרעש שהכי מפריע כי הוא לא סטטי ואני לא סובל שכל קליק של העכבר או פעולה במחשב מלווה בטרטור של הדיסק הקשיח. עם מפרט פאסיבי זה עוד בולט ומטריד בהרבה כיוון שאין כל רעש רקע סטט שיבלע את רעשי ה-SEEK. אבל זה אני.

1. אם תשים קירור פאסיבי למעבד אבל 3 מאווררים במארז - לא עשית כלום.

ה-P182 מועמד טוב יותר כי ל-SOLO יש מקום למאוורר 120 מ"מ בודד ויכולת שיכוך רעשים מעט נחותה.

2. במקום.

3. לא יתן לך כלום.

4. עדיף רגיל אבל לא ניתנים להשגה במחיר סביר עם פאנל איכותי. עם מסך בגודל 22' ומעלה זה כבר לא ממש משנה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=251062.0

5. ה-SAMSUNG מהיר יותר ושקט, ה-WD איטי במעט ושקט מעט יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים