עבור לתוכן

שאלה| מעוניין לבצע OC אך לא בטוח אם כדאי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מעבד I7 920 עם תדר של 2.67 ואני רוצה לבצע OC אך אני לא יודע אם זה שווה את זה ואם יהיה בכלל הבדל.

וכמה זה בערך יעלה לי במעבדה אני חושב שאני יודע איך אבל אני לא מעוניין לבצע ניסויים על המחשב ולקחת סיכון.

תודה לעוזרים (:

פורסם
  • מחבר

נוו חברים מה קורה?

פורסם

נוו חברים מה קורה?

למקרה שלא שמת לב, יש מדיניות של אי-הקפצה תוך פחות מ24 שעות מההודעה האחרונה. אני לא אחראי הפורום ולא אכפת לי, אבל א) למי שכן אחראי דווקא כן וחבל שינעלו לך סתם וב) הקפצה "זריזה" מדי עם הודעה כמו בציטוט זה כאילו שאתה חושב שמישהו כאן חייב חייב לך משהו. קצת נימוס בסיסי.

בכל זאת, לשאלתך: אני לא מוצא שום סיבה בעולם לבקש שירות שכזה במעבדה. אני גם לא מכיר שום מעבדה שנותנת שירות כזה למחשבים שלא נקנו אצלם, וגם אז הOC שהלקוח מקבל הוא זהיר למדי. למה? כי למרות שכיום פוטנציאל הנזק בOC שמבוצע נכון ובזהירות הראויה קטן מאוד הוא עדיין קיים, ובנוסף מדובר בתהליך שעשוי לקחת זמן אם מקפידים על הבדיקות הראויות. תחבר את שני אלה ביחד ותקבל משהו שממש לא משתלם למעבדה לעשות, בטח לא כשירות נפרד ללא קניית מחשב.

לגבי ההבדל בביצועים - קיים, כמובן. עם קירור טוב (ואגב, לא טרחת להגיד מה הקירור שיש אצלך, וקשה לי להאמין שאתה לא יודע שזה מאוד משנה אם אתה אכן "חושב שאתה יודע איך עושים OC") אפשר להשיג שיפור של עשרות אחוזים. עם קירור בסיסי ומעבד I7 מרובע ליבות, אני ממש בספק שתגיע רחוק.

פורסם

פותח התרד להבא תתאזר בסבלונות !

ואני מאמין שvic07 די ענה על הכל..

אתה רוצה בצע OC..תתחיל בקריאה וחקירה של הנושא (באתר יש המון מידע) ואז תחליט..

לתת ל"מעבדה" לבצע את זה..זה מיותר בהחלט..

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה אחי (:

אבל תסביר לי למה לא כדאי לי לקחת את זה למעבדה?

זה עדיף תמיד לעשות זאת במעבדה ולא נראה לי שיקחו לי על זה הרבה כסף ואני דיי מעדיף שיעשו לי את זה ושאני לא יקח סיכון עם מעבד כזה כי צריך גם לשנות את צריכת החשמל שלו זה לא רק לעלות את התדר.

פורסם

אבל תסביר לי למה לא כדאי לי לקחת את זה למעבדה?

זה עדיף תמיד לעשות זאת במעבדה ולא נראה לי שיקחו לי על זה הרבה כסף ואני דיי מעדיף שיעשו לי את זה ושאני לא יקח סיכון עם מעבד כזה כי צריך גם לשנות את צריכת החשמל שלו זה לא רק לעלות את התדר.

אני לא יודע האם אתה סתם מיתמם, או שבאמת לא הבנת\קראת מילה ממה שכתבתי. OC זה עניין שעשוי לקחת זמן אם עושים אותו כמו שצריך ובצורה בטוחה, ויש כאן פוטנציאל לנזק (אם כי לא גדול) לרכיב שעולה מעל 1,000 שקל. בשביל השוואה, ברוב המעבדות יקחו ממך בסביבות ה100 שקל לבדיקה פשוטה. אם תסכים לשלם להם מספיק ותחתום על כתב וויתור על כל נזק שעשוי להגרם בתהליך, אז אולי יעשו לך - אבל זה קצת הורס את כל העניין של להיות בטוח, לא?

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי אחי תודה על העזרה (:

ואני מבין שזה תהליך שלוקח זמן ובדיקות.

השאלה זה האם באמת כדאי אם יהיה נזק כי זה רכיב ממש יקר.

ואני חושב שאם יש נזק (למרות שלא נראה לי שיהייה כי אני יעשה את זה במעבדה אצל טכנאי מנוסה) אז המעבדה מכסה את הנזק כי אני השארתי את הרכיב בידים שלהם..

פורסם

אם המעבדה תיקח על עצמה את הסיכון, הם יגבו ממך כסף בשביל לכסות על הסיכון הזה. לא כדאי להם להסתכן (אפילו בסיכון נמוך) בהרס רכיב יקר תמורת תשלום שמכסה את זמן העבודה בלבד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אבל לפי מה שאני מבין \ה אמור להתנהל שכם הם אחראים י אני הפקרתי רכיב במעבדה אז הם חייבים להחזיר לי אותו כמצבו הראשוני בלי בעיות או תקלות זה לפי מה שאני חושב..

אני לא אומר שאני צודק..

ואשמח אם תפנו אותי מדריכים שיעזרו לי לבצע זאת.

ורציתי לדעת האם זה קשה וכמה זמן עבודה זה?

ובמה זה תלוי במה כרוך כל ה- OC מה אני משנה במערכת?

פורסם

לפני הכל תצטרך קירור מתאים למעבד לא קירור סטוק אם אתה רוצה שינויים ואתה רוצה כמובן

אם אין לך קירור מתאים לoc תתיעץ בפורום קירור ונוכל לעזור לך oc גדול צריך קירור טוב

פורסם

אוקיי אבל לפי מה שאני מבין \ה אמור להתנהל שכם הם אחראים י אני הפקרתי רכיב במעבדה אז הם חייבים להחזיר לי אותו כמצבו הראשוני בלי בעיות או תקלות זה לפי מה שאני חושב..

זה מה שניסו להסביר פה קודם לכן, המעבדה לא תקח את הרכיב כי זה לא משתלם להם ואם כן יקחו את הרכיב זה יהיה תמורת כסף על כל שעות העבודה (לא מעט כנראה אם יעשו זאת כמו שצריך) בנוסף לחתימה על כתב ויתור כזה או אחר בו אתה משחרר אותם מכל נזק (אחרת באמת שאין להם סיבה להתעסק בזה) שעלול להיגרם בעקבות ה-OC. ואגב, OC לדעתי לא עושים במעבדה, זה לא חוק או משהו כמובן ואולי אפילו יש מעבדות שיציעו את זה, אבל זה קצת סותר את העקרון (וה"כיף") שבלב ה-OC ומעבדה לעולם לא תשקיע את תשומת הלב, הסבלנות והירידה לפרטים שאתה תשקיע (שלא נדבר על ידע שאתה צובר תוך כדי). מה שמוביל אותי לשאלה השנייה, למה בכלל אתה מעוניין לבצע OC? סתם כדי להתנסות? חושב שזה ישפר לך את הביצועים (אם כן, איפה אתה מרגיש שחסרים לך ביצועים?)

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני מבין אחי ותודה על העזרה (:

קודם כל הלוח שלי תומך יש לי X58PRO-E עם מעבד I7 שזה שילוב מעולה.

הקירור שלי זה:

AM3 \1366 \1156 heat-pipe cold bit איך הוא? הוא יספיק?

ואחי בקשר לשאלה שלך:

אני מעוניין יותר בשביל לנסות ולחזק את המערכת שלי.

ובעיקר לנסות כי אין לי באמת צורך בזה.. המעבד שלי ממש חזק..

את הביצועים כיום זה לא ישפר אולי טיפה אבל ההבדל לא נראה לי יהיה מורגש.

ואני לא מרגיש שחסרים לי ביצועים אני פשוט רוצה בזה..

ואני מתכוון לעשות זאת אם אני עושה במעבדה של חבר שיש על מי לסמוך.

האם זה באמת מהווה סיכון למעבד?

סיכון ששווה לקחת?

וכמה זמן התהליך הזה נמשך ובמה הוא כרוך?

ושוב תודה רבה לעונים (:

פורסם

הקירור הכי מומלץ ל-I7 במונחים של עלות-תועלת הוא הבא: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5624 הוא אולי לא הכי חזק אבל בהחלט הכי חזק בהשוואה למחיר שלו ואפילו לקירורים שעולים במאה שקלים יותר. דבר שני תשמע תבדוק שהלוח תומך באוברקלוק ותבדוק שאפשר לשנות את תדר ה-BCLK ולקבוע תזמונים לזכרון וכולי ואז תוכל להתחיל באוברקלוק ;)

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על העזרה אחי (:

ושמח שתפנו אותי למדריכים שאתם השתמשתם בהם אבל ברורים וקלים להבנה+תמונות אם אפשר.

תודה על העזרה (:

פורסם

חברה מצטער שאני בא בשלב כל כך מאוחר ונותן לכם על הראש.

הCORE I7 הוא אוברקלוקר מעולה!.

אפילו עם הקירור של אינטל הוא עושה איזה 30% בכייף אולי גם בלי להעלות מתח (וזה אפילו בלי למרוח משחה טרמית).

בכל זאת אני מצטרף להמלצה להחליף לקירור טוב, ומסיבות טובות.

לפותח הדיון.

זה לא כל כך מסובך לעשות OC קטן עד בינוני.

תקרא קצת לגבי OC למעבד הזה.

ואל תבזבז זמן בלקרוא על OC לדורות הקודמים, זה רק יבלבל אותך.

אחרי שתאסוף מספיק אינפורמציה, אם תהיה מעוניין תוכל לבקש עזרה מאנשים בפורום שעשו OC למעבד הזה.

תזכור שהאחריות היא בסופו של דבר שלך, אבל לאט ובזהירות כל אחד עם קצת סבלנות יכול לעשות OC מוצלח.

תתחיל בכתבות/ביקורות/מבחני ביצועים באינטרנט שכל הכתבה היא על המעבד I7 והביצועים שלו בOC.

יש מלא כאלה.

אחרי זה תתחיל לקרוא דיונים כאן בפורום על OC שעשו לו.

אם אתה יודע אנגלית אז יש מקורות מעולים באינטרנט לגבי הגדרות ותוצאות עם המעבד הזה ואפילו עם הלוח שלך ספציפית.

בכל שלב אם יש לך שאלה אתה מוזמן לשאול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים