עבור לתוכן

האם אלחוט בתקן N לעומת G יש לו טווח קליטה רחוק יותר? התלבטות

Featured Replies

פורסם

ברצוני להתייחס ל2 דברים, אחד לגביי מה שצ'יפ הפנה אותי אליו

http://www.netcheif.com/Articles/Wireless/wireless.htm

ושם הוא אומר "הדגשתי את המילה כיסוי (coverage), כיוון שיש נטייה, שגויה, לייחס לתקן N טווח (range) רחב יותר. הטווח, כלומר המרחק בין המשדר למקלט אליו מגיע התקן אלחוטי בתקן N, אינו שונה באופן מהותי מזה שהתקן בתקן G מגיע אליו. ההבדל בין התקנים הוא ברמת הכיסוי -- כלומר, בטווח אותו מכסה תקן N, שהוא די חופף לזה המכוסה על ידי תקן G, יהיו הרבה פחות נקודות מתות ונקודות עם קליטה גרועה, מאשר בתקן G."

ולעומת זאת בWIKI זה מה שרשום:

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11

שG מגיע ל38מטר בתוך מבנה ומחוץ למבנה ל140 מטר ולעומת זאת תקן N כמעט כפול, לי זה לא נשמע הגיוני.

דעתי: הרי הוא משדר באותו אורך גל לכן לא היוני שזה דווקא יגיע רחוק יותר, זה שהוא משתמש בMIMO לא אומר שהוא יקלוט רחוק יותר אלא דווקא פשוט יהיה לו פחות איזורים מתים.

שניהם משדרים על 2.4GHZ ואם זה היה תדר נמוך יותר אז הגיוני שהוא ישדר רחוק יותר,

מאותה הסיבה שאתה שומע מוזיקה וככל שאתה מתרחק אתה שומע עדיין את התדרים הנמוכים וזאת משום שאורך כל גל הוא ארוך יותר.

בדיוק על אותו הכתבה שראיתי שארגון WiGig יצורו בעתיד תקן שיעבוד הרבה יותר מהר מה שאומר תדר הרבה יותר גבוה

(http://hwzone.co.il/news/133430) , מה שאומר מרחק הרבה יותר קצר, לכן זה מאוד מסתדר לי גם עם מה שצ'יפ אמר וזה גם הכיוון שאני הולך איתו.

הדבר היחידי שיכול עוד לשנות זה עוצמת השידור, האם היא חזקה יותר עד כדי שזה משפיע כך?

מהי דעתכם? אשמח לתשובה מקצועית

פורסם

אתה צודק, המידע בויקפדיה שגוי/מטעה.

אם תשים נתב תקן G ונתב תקן N בשטח פתוח - שניהם יגיעו פחות או יותר לאותו מרחק.

אם תשים אותם בשטח בנוי - תקן N יגיע כנראה לטווח מעט יותר גדול משום שהוא עוקף מכשולים בצורה טובה יותר מבתקן G, מאותה סיבה הכיסוי שלו יותר טוב.

לגבי עוצמת שידור - ההפך, עוצמת השידור בתקן N היא בדרך כלל נמוכה מבתקן G.

פורסם
  • מחבר

אחלה :) תודה על החיזוק, אשמח לעוד תגובות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ובכל זאת?

האם באמת כולם מסכימים עם זה?

פורסם

מניסיון, בחיבור באוויר הפתוח לתקן N יש טווח יותר רחוק.

הכוונה על אותו נתב, כשהוגדר לחיבור N בלבד או לחיבור G בלבד.

אני לא יודע מה הסיבה, אבל לדעתי תקן N משדר בעוצמת שידור גבוהה יותר.

פורסם

ההספק אותו הספק אבל ב SISO רק אנטנה אחת פעילה. ב MIMO יש 2 או 3 אנטנות פעילות בו זמנית ולכן סכ"ה ההספק גדל פי 2 או 3.

כמו ש נונטק אמר ב indoor ה MIMO מתגבר יותר בקלות על מכשולים כי הוא יכול לעשות diversity בבחירת האנטנות. בנוסף, 11N בעל rates גבוה יותר כך שמכשולים או מרחק רב מורידים אותו אך לא מביאים אותו למצב של ניתוק בדומה ל 11G.

פורסם
  • מחבר

אז מה ששניכם אומרים שבעצם N משדר בעצם רחוק יותר, וירח אפל שבדק בשטח פתוח אומר שהוא בדק עם אותו הנתב ולכן גם אם היה לו MIMO אז גם בG זה השתמש בMIMO , אני צודק? ככה שזה באמת מראה שתקן N יש לו קליטה רחוקה יותר.

מה הסיבה לכך? זה מה שמעניין אותי.

כי ממה שאני יודע שאורך גל זה מה שמשנה, ושניהם משדרים על אותו התדר- משמה אותו אורך גל.

אין פה איזה CCNA WIRELESS שיתן תשובה? חח

תודה לשניכם, בנוסף אשמח לתשובה שנכנסת לרזלוציה יותר גבוהה.

פורסם

To achieve maximum output a pure 802.11n 5 GHz network is recommended. The 5 GHz band has substantial capacity due to many non-overlapping radio channels and less radio interference as compared to the 2.4 GHz band.[9] An 802.11n-only network may be impractical for many users because the existing computer stock is predominantly 802.11b/g only. Replacement of incompatible WiFi cards or of entire laptop stock is necessary for older computers to operate on the network. Consequently, it may be more practical in the short term to operate a mixed 802.11b/g/n network until 802.11n hardware becomes more prevalent. In a mixed-mode system, it is generally best to use a dual-radio access point and place the 802.11b/g traffic on the 2.4 GHz radio and the 802.11n traffic on the 5 GHz radio.[10]

זה לא התחום שלי אבל אני מניח שזה עונה על השאלה שלך. :nixweiss:

יש דגמים זולים וזולים פחות שתומכים רק ב2.4 בגלל התאימות לאחור.

ויש דגמים יקרים ויקרים מאוד שתומכים גם ב2.4 וגם ב5.

כנראה שמכאן מגיע הבילבול, בגלל שעבודה עם תקן N ב5GHZ באופן טבעי יהיה לה טווח מקסימלי גדול יותר.

פורסם

אני באמת בדקתי את זה. עם linksys 54g ו Dir 615 באותו חדר. רציתי באותו זמן לתת אינטרנט לשכנים עם הrouter הישן וגיליתי שאפשר לקלוט אותו רק כשאתה נמצא לא יותר מ10 מטר מהביניין ורק בכיוון של החדר שבו הנתב נמצא. tאת הdir615 קלטתי 15 מטר מהבניין כשלא הייתי ליד החלון של הנתב ומול החלון כ35 מטר טווח.

כעיקרון גיליתי מלא רשתות פתוחות אז ירדתי מכל הרעיון (הגבלתי את רוחב הפס אז עדיף ללכת למישהו אחר). גם ככה הנתב הישן לא מספק את הסחורה מבחינת טווח שידור.

ועוד משהו קטן בקשר לתדר 5GHz זה לא חוקי בארץ להשתמש בתדר הזה! שמעתם מה קרה עם הIPAD .... עד כמה שידוע לי ה5800 פתוח אבל הרשת האלחוטית משתמשת ב5200 שאסור לשימוש בארץ.

פורסם
  • מחבר

אז לגביי התקן N ממה שאני רואה זה פשוט קשור להפרעות.

היה הכי טוב לבדוק עם אותו הנתב NISEG ולא עם נתב אחר, נגיד פעם אחת להגדיר את הנתב מקסימום על G ופעם אחת על N ואז לראות מה קורה.

אם ככה זה עוד יותר מבלבל כי NISEG פעל על תדר 2.4GHZ בשני המקרים ובנתב תקן N היה לו טווח גדול יותר, וגם שניהם MIMO. וART TATUM אומר בעצם שזה קשור לזה שיש הרבה פחות דברים שמפריעים בגלל שזה תדר שונה, אך NISEG השתמש באותו התדר.

מישהו יכול לבדוק עם הנתב שלו? פשוט שלי לא תקן N.

חשבתי שהדברים יהיו יותר ברורים, ודווקא זה להפך.

מהדברים שNiseg אמר יוצר שתקן N יש לו טווח רחוק יותר (למרות שזה יכול להיות הנתב) וזה דיי סותר את מה שאתה אמרת Art Tatum

פורסם

השימוש שתקן N עושה בMIMO לא רק משפר טווח במקומות סגורים.

אותה טכניקה שמרכיבה את התשדורת משידורים מקבילים יכולה כנראה גם להגדיל טווח במקום פתוח.

הרי אין כזה דבר באמת שטח פתוח, תמיד יש דברים בדרך באופן כזה או אחר.

. Spatial coding can increase data throughput via spatial multiplexing and increase range by exploiting the spatial diversity, through techniques such as Alamouti coding.

http://en.wikipedia.org/wiki/Space%E2%80%93time_block_code

אני לא יודע אם זה נותן פי שתיים טווח אבל זה בהחלט משפר.

גם איכות הציוד יכולה להשפיע על התוצאות כמובן.

התשובה לשאלת הדיון היא כן חד משמעי.

פורסם

אני לא מסכים עם התשובה החד משמעית שלך.

הטווח של רשת אלחוטית מאוד תלוי בסביבה פה היא פועלת. מי שיש לו קצת ידע בהתפשטות גלים אלקטרומגנטיים יודע מה זה "כלוב פאראדיי" ומי שלא מוזמן לקרוא כאן -- http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%91_%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%90%D7%93%D7%99%D7%99. באופן קיצוני, אם אמקם שני נתבים, אחד בתקן G ואחד בתקן N, בתוך כלוב כזה, הטווח של שניהם יהיה זהה -- עד גבול הכלוב.

רשתות אלחוטיות מתנהגת באופן שונה באזורים פתוחים חסרי מכשולים ובאזורים סגורים מרובי מכשולים. רוב המוחץ של רשתות אלחוטיות ממוקם בתוך סביבה ביתית שהיא מרובת מכשולים. בסביבה כזו מתקיים מה שצוטט מהמדריך שלי בהודעה שפתחה את השרשור הזה.

פורסם

ועוד משהו קטן בקשר לתדר 5GHz זה לא חוקי בארץ להשתמש בתדר הזה! שמעתם מה קרה עם הIPAD .... עד כמה שידוע לי ה5800 פתוח אבל הרשת האלחוטית משתמשת ב5200 שאסור לשימוש בארץ.

אז איך זה שמוכרים דגמים שתומכים ב5GHZ בארץ כמו ה610N של לינקסיס ?

פורסם

יש טווח צר של תדר ה-5Ghz שכן מאושר בארץ. אם היבואן מוכיח למשרד התקשורת שהנתב לא חורג מגבולות הטווח הצר הזה הנתב יאושר לשימוש. יש גם נתב של DLINK שעובד ב-5Ghz שמאושר לשימוש בארץ (ה-DIR-628). את הפירוט של התדרים אתה יכול לראות כאן -- http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels#5.C2.A0GHz_.28802.11a.2Fh.2Fj.2Fn.29

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים