עבור לתוכן

זכרונות למחשב נייד+נייח

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי שתי שאלות.

1. יש ברשותי מחשב נייד של DELL VOSTRO A860 ואני רוצה להרחיב לו את הזיכרון ל-4GB. איזה סוג מומלץ ובאיזה מעבדה באיזור המרכז כדאי?

2. יש לי מחשב נייח עם 2X2GB זכרונות של OCZ Titanium DDR2 ב-OC ל-1150MHZ. לא מוצא את הזכרונות באתר שלהם יותר או שאני מתבלבל עם PLATINUM. בכל מקרה, אני רוצה להרחיב לעוד 2X2GB וידוע לי שאני אצטרך לוותר על ה-OC. השאלה אם אני חייב להוסיף בדיוק את אותו סוג זיכרון או שאפשר גם סוג אחר DDR2 800MHZ?

תודה.

פורסם

לגבי המחשב הנייד- תצטרך לשאול בפורום מחשבים ניידים.

לגבי המחשב הנייח- מה דגם הלוח שלך ומה דגם הזיכרונות הקיימים?

ואם לא אכפת לך שאני שואל, מדוע אתה רוצה להכפיל את הנפח מ-4GB ל-8GB?

פורסם
  • מחבר

לגבי המחשב הנייד- תצטרך לשאול בפורום מחשבים ניידים.

לגבי המחשב הנייח- מה דגם הלוח שלך ומה דגם הזיכרונות הקיימים?

ואם לא אכפת לך שאני שואל, מדוע אתה רוצה להכפיל את הנפח מ-4GB ל-8GB?

תוכל לראות בחתימה שלי את המפרט. הסיבה היא שאני מרגיש שאחרי כמה חודשים עם WIN7 הוא נהיה מאד כבד בהפעלה שלו. תאמין לי שאני מאד פדנט לגבי תחזוקת המחשב ותמיד בודק מה עולה בהתחלה אחרי כל תוכנה שאני מתקין. אני מאד מקפיד על services.msc ומנקה עם ccleaner שומר עליו מכל משמר :)

אבל הוא ממש ממש זוכל יחסית למפרט שלי.

לפתוח outlook 2007 לוקח לי משהו כמו שתי דקות אחרי איתחול המחשב. אם אני מאתחל את המחשב ומחכה 5 דקות, שאר האפליקציות יעלו יחסית מהר.

אני משתמש כבד בפוטושופ ולייטרום והם צורכים הרבה זיכרון.

פורסם

אם זה בשביל תוכנות שבאמת דורשות יותר מ-4GB ואתה תפיק מכך תועלת, אז לבריאות. אם זה בגלל אטיות של מערכת ההפעלה אז תשכח מזה.

בכל אופן אתה יכול לקנות כל 2X2GB שתמצא, מן הסתם יהיה אופטימלי אם המתח, התדר והתזמונים יהיו כמה שיותר דומים. אל תשלם יותר מידי בגלל זה, בשורה התחתונה תקבע מתח לפי הזיכרון שדורש הכי הרבה, תקבע תדר לפי הזיכרון הכי איטי וכנ"ל לגבי תזמונים.

פורסם
  • מחבר

אם זה בשביל תוכנות שבאמת דורשות יותר מ-4GB ואתה תפיק מכך תועלת, אז לבריאות. אם זה בגלל אטיות של מערכת ההפעלה אז תשכח מזה.

בכל אופן אתה יכול לקנות כל 2X2GB שתמצא, מן הסתם יהיה אופטימלי אם המתח, התדר והתזמונים יהיו כמה שיותר דומים. אל תשלם יותר מידי בגלל זה, בשורה התחתונה תקבע מתח לפי הזיכרון שדורש הכי הרבה, תקבע תדר לפי הזיכרון הכי איטי וכנ"ל לגבי תזמונים.

תודה רבה.

מה אפשר לעשות לגבי איטיות המחשב באיתחול? איזה מידע צריך לספק כדי שתראה מה עולה בהתחלה מבחינת תוכנות ו-services?

פורסם

באתחול זה בעיקר העבודה של הדיסק הקשיח, כל תהליך עליית מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

באתחול זה בעיקר העבודה של הדיסק הקשיח, כל תהליך עליית מערכת ההפעלה.

אוקיי, אני יכול לנטר אחרי זה ולעשות שינויים בהתאם?

פורסם

אמרת שאתה מנקה ומקפיד, אז למה אתה שואל..

בכל זאת אתה יכול לבדוק מה עולה בהתחלה עם msconfig

פורסם

ובקשר לשאלתך השנייה, בנוגע לזכרונות של הנייד - אתה ממש לא צריך מעבדה בשביל זה, הזכרונות יושבים בתא עם דלת נפרדת שנפתחת בקלות. לך לכל חנות מחשבים, תקנה זכרון SODIMM דומה למה שיש לך במחשב - תבדוק או באתר היצרן, או בתוכנה כמו EVEREST או פיזית ע"י מה שכתוב על המודול עצמו (לא חייבים אותה חברה, אבל עדיף אם כי לא הכרחי שהשאר יהיה דומה מהסיבות שנייק ציין).

קח בחשבון שבנייד יהיו לך 2 סלוטים בלבד לזכרונות.

פורסם
  • מחבר

אמרת שאתה מנקה ומקפיד, אז למה אתה שואל..

בכל זאת אתה יכול לבדוק מה עולה בהתחלה עם msconfig

אני מנקה ומקפיד אבל אין לי מושג מה גורם לכונן לטחון דקות ארוכות בהפעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים