עבור לתוכן

i7 930, HD 5850 אבל איך משלימים את הפאזל? (עד 6000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בונה מפרט למחשב משחקים ועבודה.

שימושים עיקריים:

1. קימפול קוד

2. הרצת מכונות וירטואליות

3. הרצת משחקים בהגדרות סבירות+

עשיתי לא מעט חיפוש בגוגל, קריאה השוואות ולמידה. אני מבין בחומרה אבל לא מומחה.

הדרישות בפירוט, החלקים שבחנתי והמקומות הריקים נמצאים במסמך הזה: http://bit.ly/9zBU2y

מה שיש לי עד כה הוא כדלקמן:

מעבד: Intel Core i7 Processor i7-930 2.80GHz 8 MB LGA1366 CPU, Retail BX80601930

כרטיס גרפי: XFX ATI Radeon HD 5850 1 GB DDR5 2DVI/HDMI/DisplayPort PCI-Express Video Card HD585XZAFC

הרד דיסק: 1טרה בתוצרת רייד 1

הרד דיסק 2: (אופציונלי) 64 SSD בשביל מערכת ההפעלה.

הסיבה לכרטיס מסך דווקא של ATI הוא בגלל פיצ'ר ה eyefinity - אני בהחלט מתכוון לעבוד עם 3 מסכים במקביל http://www.codinghorror.com/blog/2010/04/three-monitors-for-every-user.html

הסיבה למעבד היא: 4 ליבות, מסדרת i7 אבל לא קורע את הכיס לחלוטין.

חסר:

לוח אם: ?

מארז: ?

ספק: ?

זיכרון: (רצוי 6GB, ומהיר) אבל איזה?

אני כנראה ארכוש את רוב החלקים מחו"ל (newegg או משהו בסגנון) למרות שאם ההבדל במחירים לא יהיה גבוה אין שום סיבה לא לקנות בארץ.

אני אשמח לעזרה בלהשלים את הפאזל הזה.

תודה,

מקסים.

פורסם
לוח אם: ?

אתה צריך לוח אם שיש לו תמיכה ב - RAID ממליץ לך לקחת לוח אם עם 6 סלוטים של זיכרון (בחלק מהלוחות אם יש רק 3) בשביל הרחבה עתידית

אם לא מתוכנן הרחבה עתידית של זיכרון אין יתרון בללכת על X58 מכוון ש - core i7 860 נותן את אותם הביצועים כולל עד 4 סלוטים של זיכרון (לוחות אם מבוססים LGA1156) בקר הזיכרון תומך סה''כ עד 16GB

מארז: ?

תלוי מה הדרישות ומה התקציב

ממליץ על P183 של antec - מארז שקט ואיכותי

ספק: ?

ספק לא גנרי של 500W - יספיק גם פחות אך לדעתי עדיף להשאיר מרחב לשדרוג

אם מתוכנן CF אז עדיף ספק 600W +

דוגמה ספקים:

S12II-520/500 של seasonic

enarmax eco 500W

יש גם ספקים מודלרים מאותם החברות

זיכרון: (רצוי 6GB, ומהיר) אבל איזה?

אם אתה לא מתכנן OC או אם מדובר על OC קל:

כל זיכרון DDR3 עד 1.5V-1.65V

ממליץ לך לקחת 3X2GB כדי להשאיר מקום לשידרוג עתידי

אם מתוכנן OC בינוני/כבד:

1333MHZ ומעלה תלוי עד כמה "כבד" ה -OC

פורסם

לפי מה שאני מבין, עדיין לא רכשת כלום, ואתה מצפה שב6000 ש"ח תהיה לך מערכת שכוללת:

CI7 930

5850

1TB בRAID

כונן SSD בנפח 64GB

6GB RAM

ואתה שואל איך משלימים את המערכת הנ"ל לכדי מערכת שלמה ונשארים במגבלת תקציב של 6000 ש"ח.

אז התשובה היא שזה לא אפשרי.

עדיין חסרים פה:

לוח אם כ- 1200 ש"ח

צורב - כ125 ש"ח

קירור מעבד אם לוקחים BOX אז כ100 ש"ח.

מארז - תלוי בך, אבל בהנחה שאתה הולך על פונקציונליות בזול כ200 ש"ח.

ספק כ360 ש"ח אם רוצים משהו הגיוני.

אתה מגיע לכיוון ה7400.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני מבין, עדיין לא רכשת כלום, ואתה מצפה שב6000 ש"ח תהיה לך מערכת שכוללת:

CI7 930

5850

1TB בRAID

כונן SSD בנפח 64GB

6GB RAM

ואתה שואל איך משלימים את המערכת הנ"ל לכדי מערכת שלמה ונשארים במגבלת תקציב של 6000 ש"ח.

אז התשובה היא שזה לא אפשרי.

עדיין חסרים פה:

לוח אם כ- 1200 ש"ח

צורב - כ125 ש"ח

קירור מעבד אם לוקחים BOX אז כ100 ש"ח.

מארז - תלוי בך, אבל בהנחה שאתה הולך על פונקציונליות בזול כ200 ש"ח.

ספק כ360 ש"ח אם רוצים משהו הגיוני.

אתה מגיע לכיוון ה7400.

אני חושב שבחו"ל יהיה יותר זול ולכן כנראה אקנה משם.

להלן חישוב מהיר (יש לינקים במסמך הזה http://bit.ly/9zBU2y)

(290$) Intel Core i7 Processor i7-930 2.80GHz 8 MB LGA1366 CPU, Retail BX80601930

(300$) XFX ATI Radeon HD 5850 1 GB DDR5 2DVI/HDMI/DisplayPort PCI-Express Video Card HD585XZAFC

(150$) ssd_64gb

(132$) 2X sata_1tb

סה"כ 872$, בתרגום לשקלים זה (בערך...) 4013 (כולל מכס).

חשבתי ששאר התקציב אמור להספיק לרכיבים שציינתי.

לדעתך צריך להעלות את זה ל 8000 (במחירים של הארץ?)

ואגב - לוח אם זה כל כך יקר? וואו ממתי? היתה תקופה שלוח אם עלה 400 ש"ח בלחץ.

פורסם

לוח אם אמנם לא זול אבל זה פחות מ-1200:

X58A-UD3R של Gigabyte

Zigzag - 1040

KSP - 1070

LANPARTY DK X58-T3eH6 של DFI

KSP - 950

בטח יש דוגמאות נוספות בארץ ומחירים זולים יותר בחו"ל אבל Core i7 בתושבת 1366 זה עסק לא זול.

פורסם
  • מחבר

אתה צריך לוח אם שיש לו תמיכה ב - RAID ממליץ לך לקחת לוח אם עם 6 סלוטים של זיכרון (בחלק מהלוחות אם יש רק 3) בשביל הרחבה עתידית

אם לא מתוכנן הרחבה עתידית של זיכרון אין יתרון בללכת על X58 מכוון ש - core i7 860 נותן את אותם הביצועים כולל עד 4 סלוטים של זיכרון (לוחות אם מבוססים LGA1156) בקר הזיכרון תומך סה''כ עד 16GB

תלוי מה הדרישות ומה התקציב

ממליץ על P183 של antec - מארז שקט ואיכותי

ספק לא גנרי של 500W - יספיק גם פחות אך לדעתי עדיף להשאיר מרחב לשדרוג

אם מתוכנן CF אז עדיף ספק 600W +

דוגמה ספקים:

S12II-520/500 של seasonic

enarmax eco 500W

יש גם ספקים מודלרים מאותם החברות

אם אתה לא מתכנן OC או אם מדובר על OC קל:

כל זיכרון DDR3 עד 1.5V-1.65V

ממליץ לך לקחת 3X2GB כדי להשאיר מקום לשידרוג עתידי

אם מתוכנן OC בינוני/כבד:

1333MHZ ומעלה תלוי עד כמה "כבד" ה -OC

תודה על התגובה המלומדת לגבי לוח האם. לא שקלתי האם אני מתכוון לשדרג בעתיד. אני אצטרך לחשוב על זה.

לגבי המארז - אני לא כל כך מבין מה מרחב התימרון שלי פה? כלומר מה כבר אפשר לדרוש ממארז?! חשוב לי מאוד שהוא יהיה שקט (הדירות בתל אביב הן קטנות מאוד...) לא כל כך איכפת לי איך הוא נראה אבל יש יתרון לאסתטיקה. אמממ, אני חושב שבעיקר הוא צריך לשמור על הרכיבים קרים שלא יתקלקלו. לא צריך משהו מפלצתי כמו קירור חנקן נוזלי. שיהיה איכותי ושיתן תמורה טובה למחיר.

לגבי הספק, סבבה. 600W

מה זה CF ?

מה זה ספקים מודלרים?

זיכרון:

לא מתוכנן OC (המקסימום זה OC קל).

תוכל בבקשה להסביר / להפנות אותי להסבר על משמעות המספרים של הזיכרון דברים כמו 3-3-3-6 איך לקרוא את זה? ומה המשמעות?

תודה על התגובה!

פורסם
  • מחבר

תזמוני זכרון לא רלוונטיים למשתמש הממוצע.

בעקרון, נמוך יותר - טוב יותר.

http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_timings

http://www.amd.com/us-en/Processors/ComputingSolutions/0,,30_288_13265_13295%5E13335,00.html

בהחלט רלוונטיים (לכל משתמש) ככל שהזיכרון מגיב יותר מהר לבקשת column get כך המעבד ממתין פחות למידע, כלומר התוכנה רצה יותר מהר. אלא אם כן אני מפספס פה משהו לדעתי שיפור בביצועי זיכרון תורם משמעותית למהירות הכללית של המערכת (כך שאם יהיה מעבד סופר מהיר אבל זיכרון עם תזמונים נמוכים ה bottleneck יהיה הזכרון והמעבד לא יוכל לנצל את מלוא היכולת עיבוד שלו).

מאותה שרשרת לינקים: טבלה מסכמת לביצועי זיכרון http://en.wikipedia.org/wiki/CAS_latency#Effect_on_memory_access_speed

פורסם
בהחלט רלוונטיים (לכל משתמש) ככל שהזיכרון מגיב יותר מהר לבקשת column get כך המעבד ממתין פחות למידע, כלומר התוכנה רצה יותר מהר. אלא אם כן אני מפספס פה משהו לדעתי שיפור בביצועי זיכרון תורם משמעותית למהירות הכללית של המערכת (כך שאם יהיה מעבד סופר מהיר אבל זיכרון עם תזמונים נמוכים ה bottleneck יהיה הזכרון והמעבד לא יוכל לנצל את מלוא היכולת עיבוד שלו).

אתה טועה

זמני התגובה של מעבדים מודרנים הוא בין ~1 ns

זמני התגובה של הזיכרונות בסביבות 20-100~ ns

אבל זמן התגבוה של הדיסק הקשיח ~10 ms

1ms=1000000ns

כך שלא רלוונטי כמה מהיר הזיכרון שתיקח יהיה, רוחב הפס לא מנוצל אלה רק במבחנים סינטטים

אם אתה רוצה להשקיעה אז כונן SSD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים