עבור לתוכן

OC לסלרון 800 (דנדשה לחלוטין בנושא) מה דורש, כמה מסובך ומה יצא מהעניין

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

טוב, זה כנראה עומד להיות משעשע.. ::)

עומד אצלי בבית משהו מ ש ש עתיק - מחשב מבוסס סלרון 800.

היות והרבה מעבר לאובנטו במקרה הטוב (ובמקרה זה היו לי מגבלות עם דרייבר לכרטיס הרשת) לא ממש חשבתי שיש מה לעשות איתו -מקסימום לשחק איתו בפזל (פרוקים והרכבות) ולאחר שאפשיט אותו מכל מה שאולי שווה משהו לשלחו לעולם שכולו פח.

ובעקבות זאת שרבים מכם כל הזמן מדברים על OC - חשבתי, מה בדבר?

שאלותי

1. האם יש בכלל טעם לעשות לו OC. האם היה ויצליח יש סיכוי שישמש למשהו בין אם טוב יותר לאובנטו, אולי אפילו שימוש סביר ב-XP?

2. עד כמה הדבר הזה מסובך. כלומר לא סתם OC אלא על המחשב הספציפי ולאחת שבינתיים הדבר הכי רציני שעשיתי עם ענייני חומרה הוא לפרק ולהרכיב חזרה לוח אם למארז (טוב גם להוסיף קשיחים, כרטיסים וזכרון) כמובן שלא נגעתי בענייני חשמל.

3. האם אזדקק לקירור מיוחד? כי הרבה יותר מהפרייזר 64 שאני מתכוונת להחליף (אבל הוא מתאים ל-AM2) + כמובן משחה טרמית. לא הייתי רוצה להוציא יעל הצעצוע העתיק הזה שלפחות בינתיים יש לי הרגשה שלא יהיה יעיל מידי. תקנו אותי אם אני טועה ווהוא שווה הוצאה יותר גדולה.

אם יש טעם קבלו מפרט חלקי של העניין

intel calaron ( 0686/08, 800 mhz) 256.0 mb rom

לוח: העניין לא ברור. בעבר כאשר היה שלם ניסיתי לראות ולא הצלחתי. כרגע מפורק ונראה שהוא משהו מאוד קרוב ל- SY-7VBA133U (הורדתי מנואל ומדובר כנראה על משהו ממש דומה) אבל היות ולא מצאתי עליו רישום מעט קשה לי לדעת כעת.

נתוני זכרון:

bace: 640K

extended: 261120k

cach: 128k

לא ממש מבינה בזכרונות כאלו עתיקים אבל יש לי עוד כמה עתיקים מסתובבים בבית. סיכוי סביר שמאותו סוג.

אין כרטיס רשת מובנה (אבל יש לי בבית משהו שהחלפתי שהוצאתי ממחשב אחר) כך שניתן להתקין

כרטיס מסך:nvida gforce2 mx/mx 400

כרטיס קול: creative sound blaster audio pci 128

יש פלופי

קורא CD יש atapi cd-rom max *52

ואני מוכנה להקציב לו איזה HDD של נניח כ- 10 גיגה

מה אתם אומרים?

תודה לעוזרים

ובהנאה למתפקעים מצחוק ;D

הערה אם תגידו שיש טעם ואין מדובר בפרוייקט שביחס לרמת הידע והמיומנות שלי בנושא (אין) ממש גדול עלי, אלך לקרא עוד הרבה על הנושא.

פורסם

בספק אם תצליחי להביא אותו לאן שהוא..בספק אם לוח האם מאפשר בכלל..

אבלל שווה לנסות לבדוק בתפריט של לוח האם או על גבי הלוח אם עצמו...

בלוחות אם ישנים הOC התבצע על ידי הזזת פינים בלוח האם.. :)

פורסם
  • מחבר

תגובה מהירה, taotao. תודה :)

הזזת פינים לפחות על פניו נשמע לי יחסית פשוט. לא?

אבל, בהתחשב בכך שאין לי מושג על איזה לוח בדיוק מדובר, (נראה לי שחברת SOYO שכנראה ייצרה אותו כבר מזמן מחוץ למשחק) מה בדיוק אני אמורה לחפש?

כלומר אני יכולה לנסות לצלם אותו אם זה יכול לעזור אבל בינתיים קבל את המנואל של הלוח הכי דומה לו שהצלחתי למצא

http://www.motherboards.org/files/manuals/107/m7vba133u10.pdf

(לא הצלחתי להעלות לפה, היה כבד מידי)

פורסם

חפשי פינים שממוקמים באזור המעבר..רשום לידים BUS או FSB או כל דבר אחר שמרמז על תדר..

על כל מקרה לפי הMANUAL יש לך תפריט בביוס של SOYO COMBO FEATURE שם יש לך אפשרות של שיוני תדר המעבד.. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים