עבור לתוכן

כמה שאלות בנושא תקשורת..

Featured Replies

פורסם

לא יודע אם זה בדיוק הפורום המתאים אבל אני מנסה..

אני לומד קצת בקורס של תקשורת ומחשוב ויש לי כמה שאלות שהייתי רוצה לדעת שקשורות בפקודות – ping, arp, tracert, ipconfig, netstat

- איך אני יודע כמה כרטיסי תקשורת יש לי במחשב ואילו סוגי תקשורת יש בכרטיסים האלה?

- מה הMAC ADDRESS של הכרטיסי תקשורת שיש לי

- אם אני מוחק את ההיסטוריה בדפדפן שלי וגולש לאתר מסוים , לאיזה כתובת IP ראשונה המחשב פונה ולמה בעצם?

- האם ניתן לפצל בין שרת NAT לשער היציאה לאינטרנט?

- איך אני מקבל את הכתובת MAC של הDEFAULY GATEWAY במחשב שלי?

תודה..

פורסם

כרטיסי רשת מותקנים אתה יכול לדעת עם הפקודה ifconfig -a בלינוקס, או במקרה של מיקרוזבל להכנס לחיבורי רשת.

אם הכרטיס לא הותקן, אז תחפש רכיבים צהובים במנהל התקן בווינדוס, או בפקודת lspci בלינוקס.

כתובת החומרה תופיע לך כשתעשה ifconfig או ipconfig בהתאם למערכת הפעלה.

המחשב לא ניגש לפי היסטוריית הדפדפן.

הגישה נעשית באמצעות שרת כתובות.

תנסח שוב את השאלה, מה הכוונה לפצל?

פקודת arp תחזיר לך כתובות חומרה ברשת המקומית. תיקח משם את הכתובת של השער.

פורסם

עשית פה סלט רציני. :lol:

לא יודע אם זה בדיוק הפורום המתאים אבל אני מנסה..

אני לומד קצת בקורס של תקשורת ומחשוב ויש לי כמה שאלות שהייתי רוצה לדעת שקשורות בפקודות – ping, arp, tracert, ipconfig, netstat

תקרא help של כל כלי כזה. יעזור לך מאוד.

- איך אני יודע כמה כרטיסי תקשורת יש לי במחשב ואילו סוגי תקשורת יש בכרטיסים האלה?

אתה יכול לראות ב device manager. מדובר על רכיב חומרה לכל דבר.

- מה הMAC ADDRESS של הכרטיסי תקשורת שיש לי

ipconfig /all יציג לך גם כתובת שכבה 2 של הכרטיס.

- אם אני מוחק את ההיסטוריה בדפדפן שלי וגולש לאתר מסוים , לאיזה כתובת IP ראשונה המחשב פונה ולמה בעצם?

הדםפדפן יפנה דבר ראשון לDNS שהוא מכיר כדי לעשות Name resolving לכתובת host שהזנת. במידה והכתובת כבר שמורה אתלו ב cahce הוא ישלוף אותה משם ואז יפנה ישירות לשרת.

- האם ניתן לפצל בין שרת NAT לשער היציאה לאינטרנט?

מה? אתה בכלל מבין מה כתבת?

- איך אני מקבל את הכתובת MAC של הDEFAULY GATEWAY במחשב שלי?

בטבלת ARP של המחשב שלך. ניתן לראות אותה בפלט של arp -a.

תודה..

רק משהו קטן לגבי מה שירח אפל כבר הספיק לכתוב.

רצוי להעזר ב grep כאשר מוציאים פלט של lspci בשביל הנוחות.

פורסם
  • מחבר

קצת סדר, קודם כל אני עובד בווינדואס7.

אני יודע שעל מנת לראות כמה כרטיסי תקשורת יש במחשב אני יכול ללכת לDEVICE MANAGER ולראות שם, יש עוד דרך לעשות את זה בעזרת איזשהיא פקודה ? ובנוסף לזה לא כולכך הבנתי למה מתכוונים בשאלה ששואלים אותי איזה סוגי תקשורת יש בכרטיסים האלו?? למה הם מתכוונים ואיך יודעים ?

תודה.

פורסם
  • מחבר

ביצעתי TRACERT WWW.GOOGLE.COM כדי לראות מה הכתובת הראשונה שאליה ניגש המחשב וקיבלתי את המסך שבתמונה שצירפתי, מה ההסבר כאן בעצם לכתובת הראשונה אליה ניגש המחשב?

[attachment deleted by admin]

פורסם

הכתובת הפנימית של הנתב.

פורסם
  • מחבר

הכתובת הפנימית של הנתב.

זה אני יודע , זה קשור למושג שנקרא NAT במקרה?

פורסם

מבחינת זה שהנתב יודע לנתב כל פקטה ליעד ברשת הפנימית.

הוא עושה את זה בעזרת NAT.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה..

בעזרץ איזה פקודה אני יכול לראות את כמות המידע שהמחשב שלי הוריד והעלאה ?

פורסם

לא לא לא

המחשב לא ניגש לכתובת של הנתב במקרה הזה.

המחשב קודם כל שולח בקשה לשרת שמות הפנימי שלו.

במידה והשרת הזה לא יודע את הכתובת השרת הזה מבקש מהשרתים החיצוניים את הכתובת IP הדרושה.

בשלב הבא המחשב שולח בקשה לIP שמצא בשלב הראשון.

מה שאתה רואה בטרייס זה הדרך שבא עוברת החבילה.

מכיוון שהכתובת שהמחשב מצא אינה נמצאת ברשת המקומית, החבילה נשלחת לשער רשת המתאים (במחשב בייתי לרוב יש רק שער אחד)

והשער הזה דואג לשלוח את החבילה הלאה.

פורסם
  • מחבר

לא לא לא

המחשב לא ניגש לכתובת של הנתב במקרה הזה.

המחשב קודם כל שולח בקשה לשרת שמות הפנימי שלו.

במידה והשרת הזה לא יודע את הכתובת השרת הזה מבקש מהשרתים החיצוניים את הכתובת IP הדרושה.

בשלב הבא המחשב שולח בקשה לIP שמצא בשלב הראשון.

מה שאתה רואה בטרייס זה הדרך שבא עוברת החבילה.

מכיוון שהכתובת שהמחשב מצא אינה נמצאת ברשת המקומית, החבילה נשלחת לשער רשת המתאים (במחשב בייתי לרוב יש רק שער אחד)

והשער הזה דואג לשלוח את החבילה הלאה.

אז לא כולכך הבנתי איפה התשובה שלי כאן , לאיזה כתובת המחשב כן ניגש ראשון ומה הסיבה?

תודה.

פורסם

המחשב יפנה לdefault gateway ברגע שהוא צריך להגיע לכל כתובת שהיא לא בסגמנט הרשת שלך.

תחשוב על זה שאתה יושב חדר ויש לך ליד אנשים (הם בסגמנט שלך) אבל אתה צריך למסור משהו למישהו שנמצא בחדר אחר אז אתה חייב לצאת מהדלת של החדר (זה ה default gateway) כדי להגיע לאותו אדם.

בעזרץ איזה פקודה אני יכול לראות את כמות המידע שהמחשב שלי הוריד והעלאה ?

אין פקודה, אבל יש לך counter לאותו ממשק רשת שסופר את כמות הנתונים שנכנסים ויוצאים מאז שהוא התחיל לפעול.

כששלחת traceroute אתה בעצם רואה את כל הנתבים שהחבילה עוברת עד שהיא מגיע ליעד שלה.

לפני שהמחשב בכלל ידע לאן לשלוח את החבילה הוא שאל את שרת הDNS שלו למי שייך google.com וככה ידע שצריך לשלוח את זה ל72....

אם אתה עובד על Windows 7 אז לפחות תשתמש ב snipping toll כדי לקחת תצלומי מסך.

פורסם

בשלב הראשון, המחשב מחפש את הכתובת IP.

קודם הוא ניגש למטמון של הכתובות. אחרי זה לקובץ hosts במחשב, אם הוא לא מוצא שם הוא בודק בשרת כתובות המתאים.

בשלב השני, אחרי שיש לנו כבר את הכתובת ביד. המחשב עובר לשליחת החבילות.

מתבצעת בדיקה אם הכתובת IP הדרושה נמצאת ברשת המקומית. אם כן אז השליחה מתבצעת ישירות אליה.

במידה והכתובת לא נמצאת ברשת הזאת, החבילה נשלחת לשער ברירת מחדל. עם כתובת יעד (הIP שמצאנו קודם)

השלב הראשון שרשמתי נמצא בשכבה 4 במודל 7 השכבות

והשלב השני הוא ברמה 3.

פורסם
  • מחבר

איך אני מוצא את MAC ADDRESS שלי?

פורסם

כמו שכבר ענו לך

IPCONFIG /ALL

השורה של כתובת פיזית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים