עבור לתוכן

המשט הבא ילווה על ידי אוניות מלחמה טורקיות .....

Featured Replies

פורסם

אם הבנתי נכון בהתחלה יוזמנו איזה מאה ,ואז התעשייה האווירית שלהם תייצר אותם לבד ,אבל אם כך אני לא מודאג ,הם יתפרקו כמו בורקסים .

בהתחשב שהם מייצרים מטוסים גם לאמריקאים וגם לבריטים והאוסטרלים אתה פשוט חי בסרט.

• תגובות 35
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא אמרתי מאיזה צד :o

יואב אני מקווה בשבילך שאחרי המלחמה הגדולה שתבוא עלינו,שתמונת הפרופיל שלך לא תייצג את המצב העתידי שלך

מקווה שיהיה שלום על כול העולם,אל תשכחו רק שני מדינות לשני עמים זה הפיתרון לשגעון!!

פורסם

יואב אני מקווה בשבילך שאחרי המלחמה הגדולה שתבוא עלינו,שתמונת הפרופיל שלך לא תייצג את המצב העתידי שלך

מקווה שיהיה שלום על כול העולם,אל תשכחו רק שני מדינות לשני עמים זה הפיתרון לשגעון!!

באמאשלי לא הבנתי מה אתה רוצה ממני.

פורסם

אני חושב כמו דובי בעיקר שכולכם חיים בסרט רע.

א. לתורכים יש צבא חזק מאוד, שחלקו אומן או התפתח בעזרת ישראל. יבשתית קשה לי לראות אותם תוקפים אותנו, אבל יש להם חיל ים גדול פי כמה מחיל הים הישראלי וחיל אויר מאוד גדול וחזק. החיסרון שלהם זה שחיל האויר והתעשייה הצבאית הישראלית לקחה חלק גדול בפיתוח ואימון חיל האויר שלהם, מה שעומד לרעתם במקרה ותהיה מלחמה, וכמו כן אני מאמין שחיל הים והאויר שלנו מסוגלים להתמודד על חיל הים שלהם.

ליווי צבאי תורכי של ספינת סיוע לעזה או לחילופין ניסיון הגעה דרך הים של ארדואן לעזה פירושו הכרזת מלחמה על ישראל - לא פחות מזה. אני בספק אם זה מה שהם רוצים (דיבורים לחוד ומעשים לחוד), וגם אם כן, אני לא מאמין שראש המדינה של תורכיה ירצה להיות על הספינה הראשונה שתוטבע/תלקח בשבי ע"י ישראל, נכון?

ב. קשה לי לראות את איראן שולחת לפה ספינת סיוע - וגם אם כן, זה יקרה בלי ספינות צבאיות מלוות. הסיבה היא מאוד פשוטה - קשה לי לראות את האמריקאים נותנים לספינה שלהם לצאת מהמפרץ הפרסי, וגם אם כן - הם בטח לא יורשו לעבור בתעלה (בניגוד לחיל הים הישראלי שעבר בתעלה מספר פעמים עם ספינות קרב וצוללות - וזה לא סוד אלא פורסם בתקשורת יותר מפעם אחת). אל תשכחו שהערבים בכלל והמצרים בפרט שונאים ומפחדים מהאיראנים לפחות כמונו אם לא יותר, למרות שחלק מהאנשים מתקשה לראות את זה. חוץ מזה, לאיראן יש את הסנקציות על הראש והדיון בנושא בועדת הביטחון בשבוע הבא, ואם יוטלו סנקציות הדבר האחרון שהם צריכים לעשות זה להתגרות בכל העולם.

מבחינה הסברתית, הכרזת מלחמה כרגע על ישראל תפעל הרבה יותר לטובת ישראל מאשר לטובת הערבים. יש הבדל בין לשלוח ספינות "סיוע" של ארגונים אזרחיים לבין ליווי צבאי שלהם. אין לי ספק שבמידה ויהיה ליווי צבאי, כל הסיפור יהיה שונה לגמרי ולטובת ישראל - זוהי פלישה למדינה בסופו של דבר, ואם המלחמה תתחיל בצפון כמובן שמדובר בערבים שירו על ישראל ולא ההפך והמצב יהיה דומה למה שהיה ב-2006 (למרות שאני מקווה שמבחינה צבאית יהיה הרבה יותר מוצלח).

אגב, אם תשימו לב כרגע רוב ההפגנות מישראל, כרגיל, באות מהעם ולא מהשלטונות שחוץ מהגינויים הרשמיים ופה ושם קריאות לועדת חקירה - מסיבות פוליטיות כמובן, די שותקים. ההימור שלי שתוך שבוע-שניים הסיפור הזה נרגע ואנחנו עוברים לפרשה הבאה.

פורסם

שימו לב שארדואן כבר ממזמן (יחסית, כן?) ביטל את השמועות שהוא יצטרף לשייט.

פורסם

שימו לב שארדואן כבר ממזמן (יחסית, כן?) ביטל את השמועות שהוא יצטרף לשייט.

יש מונדיאל,למי יש זמן לשטויות האלה.

יואב,אתה פשוט חוזר על מה שאמרתי,היה אחלה תזמון למשט,עוד כמה ימים הכל נגמר ומה שיעניין את העולם (ובעיקר את אירופה והערבים) יהיו 22 שחקנים שרצים אחרי כדור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים