עבור לתוכן

שאלה בקשר לאוברקלוקינג

Featured Replies

פורסם

עשיתי OC למעבד שלי E4XXX 2.4@3.0 ואין הבדל לא מרגיש כלום המחשב מגיב אותו דבר אין שוני במהירות , למה ? ולמה שאני מעלה את המעבד ל 3.2 אז המסך של המחשב נכבה ? בחוברת של היצרן רשום 1333FSB !!!! ב 3.2 ה FSB הוא על 1066 סה"כ !!! יש לי גם בעיה בלוח בביוס אין לי הרבה אפשרויות יש לי OC למעבד שזה אומר FSB ושינוי זכרונות 200 - 266 - 333 וזהו ...

שמתי את הזכרונות על AUTO כי ממילא שאני לוחץ 333 וזה מראה בביוס 333 ב CPUZ זה מראה 250 זה הזוי .

ואם כרגע המעבד שלי על 3GHZ לאיזה מעבד הוא מקביל E5200 ?

פורסם

שנה בבקשה את הכותרת למשהו עינייני יותר..תודה..

איפה רצית להרגיש הבדל בבדיוק ? לפי העין ? תבצע מבחני ביצועים לפני ואחרי ותראה שיש הבדל..

עד כמה זה "מורגש" זה תלוי בשימושים וכו..

לגבי ה3.2GHZ המערכת לא יציבה..נסה לעלות מתח ולהגדיר מחלק לזיכרון..

בכל מקרה תגדיר SPD של 2.0..תעלה תמונה מהCPU-Z של לשונית המעבד והזיכרון..

לאיזה מעבד הוא מקביל ? אנחנו לא נביאים..תבצע מבחני ביצועים ותשווה..

פורסם
  • מחבר

אז ככה לפני 10 דקות המחשב עשה RESET שעשיתי OC ל 3GHZ סביר להניח שזה קשור ל OC הבעיה שהלוח הזה מאוד בסיסי סטנדרטי ואין לו מחלק זכרונות , אין מתחים זכרונות יש רק FSB + - ומהירות זכרונות AUTO 200-266-333 אפילו המכפלה של המעבד תקועה על 12 ואי אפשר להזיז אותה חיפשתי תיקיה MINIDUMP ולא מצאתי כלום החזרתי הכול לברירת מחדל וביטלתי את ה OC ממילא אני לא מרגיש הבדל בביצועים לא באינטרנט ולא במשחקים הכול אותו דבר מה שמסקרן אותי למה המחשב עשה OC זה קשור לזכרונות ? ספק כח ? יש לי 400W RSI ולמה בביוס רשום 667 ! וב CPUZ רשום 250 ?

67972519.png

זיכרון 667

667c.png

זיכרון 800

800v.png

פורסם

הכל בסדר..ה250MHZ האלה תכפיל ב2 זה יוצא 500MHZ+-..

לפי המחלק שלך זה מה שצריך להיות..אין שום בעיה פה..וכמובן שאין שום קשר לספק שלך..

פורסם
  • מחבר

אבל זה אמור להיות 333X2 = 667 כמו בביוס !!!! למה זה 250 ? ולמה אי אפשר לשנות את המחלק ? זה מעצבן .

פורסם

ברגע שלא מגדירים ידנית בביוס את הזכרון לתדר מסויים הוא יבחר סט הגדרות שהכי נח לו לעבוד וזה הסט שהוא בחר לעבודה.

אגב לא אני לא יודע למה ציפית כשהתחלת באוברקלוק אבל מן הסתם שהבדל בשימוש פשוט לא תראה ההבדל הוא בגיימינג בעיקר וגם פה צריך בדיוק לברר איפה ועם איזה כרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

בביוס הגדרתי את זה ידני על 333 שזה 667 ובמערכת ההפעלה זה 250 = 500

פורסם
  • מחבר

200X4 = 800 מעבד

זכרונות בביוס 333X2 הגדרתי ידני ובמערכת ההפעלה CPUZ זה מראה 250X2

פורסם

לפי המחלק זה מסתדר בסדר...אין בעיה כאן..

פורסם
  • מחבר

למה המחלק הוא 4/5 ? אוטומטית הזכרונות יורדים ל 250 במקום 333 ? למה הלוח אם נותן מחלק כזה ? אין אפשרות אפילו לשנות את המחלק וזה ממש מעצבן .

אני צריך לעשות OC ל 3.2 כדי שהמחלק יהיה 333 וזה מעצבן !!!!

פורסם

זה מה שמוגדר ללוח האם..בביוס..אי אפשר לשנות את זה..אתה יכול לנסות להשתמש במחלק גבוה יותר..לראות מה קורה..

פורסם
  • מחבר

זאת הבעיה בלוח שאי אפשר לשנות את המחלק זה ציפסט ישן 945 לוח אם של ASUS שקניתי ב 100 שקל כי מכרתי את ה G41 GIGABYTE שהיה לי לחבר , לוח אם דיי מעפן נותן לי 3700 נקודות ב 3DMARK2001 בושה וחרפה :(

שאלה :

למה ב 3GHZ OC המחשב עושה ריסטרטים ? וב 2.8 הוא יציב ? ניסיתי הכול ב 3GHZ הוא מרסט !!! למה ? אני כרגע על 17% OC זאת בדיחה הלוח הזה ממש מעפן !!! מ 2400@2800 יש בכלל הבדל בביצועים ? כולה 400MHZ הוספתי הלוח אם לא נותן יותר .

המחשב מרסט בגלל הזכרונות ? ספק כח ?

פורסם

אני לא מבין ממה אתה מופתע :nixweiss:

המעבד מתנהג שונה בכל תדר, זה שהוא נתן לך 400MHZ בקלות ממש לא אומר שהמעבר מ2.8 ל3.0 יהיה קל, בטח לא במעבד מסדרה E4000.

אגב מן הסתם שלא תקבל תוצאות עם לוח אם כזה פשוט, דבר שהיית צריך לצפות לו.

פורסם
  • מחבר

יש מצב שזה קשור לספק כח ? למרות שקשה לי להאמין כי פעם אחת עשיתי OC של 30% עם ספק כח של 50 שקל .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים