עבור לתוכן

משהו קרה לאוזניות\לכרטיס קול\למה שזה לא יהיה... סאונד מאוד ירוד פתאום

Featured Replies

פורסם

היי, יש לי אוזניות AKG K701 שמוגברות ומחוברות ל- ASUS Xonar Essence STX.

אתמול באתי להאזין להם כרגיל. העברתי אליהם מהרמקולים (הרמקולים מחוברים לכ.קול המובנה של X58A-UD7) ואיכות הקול נשמעה לי ירודה בהרבה ממה שאני מכיר את האוזניות.

הסאונד נורא נורא צרוד, המיד נשמע לא אמיתי בכלל כנ"ל לווקאלים-בכלל וכמו בטייפ ישן (וה-K701 נשמעות ההפך מזה), הגבהים נורא מטושטשים והבאס לוקח את החלק הכי צרוד... כמו שרק חלק מהכבל מחובר, אבל הוא מחובר במלואו.

ניסיתי לבדוק את העניין לעומק וחיברתי את הכרטיס קול עם האוזניות למחשב אחר, והכל נשמע אותו הדבר- אבל אני לא יודע אם אפשר להסתמך על זה כי הספק במחשב שניסיתי בו ממש ממש ממש לא איכותי ואני יודע שהוא מספק מתחים גרועים. (הולך ליהיות מוחלף אם זה משנה)

אין לי אוזניות אחרות לבדוק איתן, ואין לי מקור אחר לחבר אליו את ה-K701 שלי שזקוקות למשהו עם חיבור 3.5" ובמיוחד עם מגבר. גם אין לי מתאם בשבילן. (היה אחד, אני מתקשה למצוא אותו)

יש למישהו רעיון ממה נובעת הבעיה? האוזניות או הכרטיס קול? או שבכלל המחשב? (המחשב עצמו ככל הנראה סובל מבעיות מתחים, בלי קשר לנושא הזה הקטע הזה של המתחים בטיפול)

חשוב לי לציין שבעבר היו מצבים דומים אבל פחות קריטיים- שמתי לב לווליום טיפה יותר גבוהה\נמוך לפעמים, פרטים בשיר שלא נשמעו קודם ועכשיו נשמעים באופן מדוייק או ההפך וכד'.

פורסם

הבעיה זהה לחלוטין בשני המחשבים?

אם כן אז כנראה שזו לא בעיה של הגדרות או תוכנה. יכול להיות שסתם קמת על רגל שמאל יום אחר ואתה מדמיין? קרה לי לא פעם שמערכת שמאוד אהבתי פתאום נשמעת לי פשוט חרא, וזה כי אני לא במצב רוח מתאים לשמוע מוזיקה באותו יום.

אם בכל זאת לדעתך התופעה ממשיכה, אז כמו שאמרת צריך לבדוק את העניין. אם אתה רוצה אתה מוזמן לקפוץ עם הכרטיס והאוזניות שלך אליי ונבדוק. יש לי מגברון נחמד ו-D2 וזה יכול לעזור לך לבודד את הבעיה. קח בחשבון שאין לי חיבור PCI-E, אז כדאי שהכרטיס שלך יהיה PCI או שתצטרך לסחוב את כל המחשב :)

פורסם
  • מחבר

לצערי הכרטיס הוא PCI-E. תודה על ההצעה בכל אופן. :( (לסחוב את המחשב לא יהיה רעיון נחמד, אני בקושי סוחב אותו בתוך החדר)

ואני לא חושב שזה פסיכולוגי, זה הבדל מאוד בולט לאוזן וקשה שלא לשים לב לזה.

פורסם

בלי מערכת דומה ליד או ציוד שיכול לבדוק את זה קשה לבודד את הבעיה לדעתי.

אם יש לך כבל שמאפשר לך לחבר את היציאה למוצא, אתה יכול לנסות להריץ גל Sin מתוכנה שמייצרת אותות או להריץ RMAA ולראות האם יש בעיות של דיסטורשן או חוסר איזון.

פורסם
  • מחבר

אני מנסה בימים אלו להשיג אפשרות לבחון את הכרטיס קול לבד כי אני לא חושב שהבעיה היא האוזניות. זו נשמעת בעית מקור מובהקת.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הקפצה\עדכון (נראה לי יותר יעיל להקפיץ את זה מאשר לפתוח חדש, כל הפרטים נמצאים פה)

חיברתי למגבר של הכרטיס קול אוזניות אחרות (שאמנם יש להם כניסת mini-PL, אבל השתמשתי במתאם) והכל נשמע נהדר-מצויין (סאונד מדהים אם אדייק).

כמובן שהתוצאה שוב סאונד נוראי ב-K701 יחסית לאיך שהיה קודם.

ניתן להסיק מזה שהדרייבר של K701 נדפק...?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים