עבור לתוכן

בחירת לוח אם - משתלם לקנפג זיכרון לרוץ לאט?

Featured Replies

פורסם

חלקכם זוכרים אותי מפורום מפרטי מחשב, ולאלו שלא טרחו לעקוב הנה תקציר:

אני בונה מחשב חדש עם מעבד אינטל I7 860 ו 8gb זכרון. בקשתי מאבא שיקנה לי את המעבד והזכרון בארה"ב (הוא נמצא שם עכשיו) והיום קיבלתי הודעה משמחת. הוא קנה את המעבד והזכרון אבל לא היה להם בדיוק את הזיכרון שרציתי אז הוא קנה אחד זהה רק מהיר יותר (2000 במקום 1600).

כמובן שהיה בטוח שעשה לי טובה גדולה אך עכשיו אני ממש מבולבל - לוח האם שתכננתי לקנות לא תומך בזיכרון במהירות 2000mhz (ב1600 וב2200 כן)

האם הזיכרון במהירות 2000 יכול להתאים ללוח האם? אפשר לגרום לו לעבוד במהירות 1600? זה יהיה יציב ואמין?

ואם כבר 2000, אולי בכלל יש לוח אם יותר מומלץ שיפיק את המקסימום מהזיכרון?

חיפשתי קצת ברשת והגעתי ללוח אם נוסף של חברת msi:

לוח אם MSI דגם P55-GD65

הלוח קיבל ביקורות טובות ואפילו נשבר איתו איזה שיא עולם בOC.

אבל... קודם כל, אני לא כל כך מבין בOC ואני לא חושב שיהיה לי צורך בזה בעתיד הקרוב. ללוח הנ"ל אין חיבור USB3 שהבנתי שהוא חיוני וחשוב לחומרה עתידית. הלוח גם יקר יותר מהראשוני (למרות שהמחיר הוא פחות שיקול כרגע).

למעשה, לא הבנתי מה הופך את הלוח למיוחד ועדיף על הראשוני, כל הפירוט על הלוחות ממש מבלבל אותי, אשמח אם תוכלו להסביר.

אני צריך המלצה ללוח אם שיתאים לזיכרון שיש לי (A-data 2000mhz 8gb) עדיף בפחות מ1000.

שימוש המחשב לגרפיקה: Adobe (בעיקר PS) ותלת מימד Maya

תודה מראש =]

פורסם

דוגמאות להבדלים בין לוחות שעל פיהם אתה בוחר לוח:

חיבורים: eSATA, Firewire, LAN, USB, חיבורי אודיו שונים, PS/2, Serial/Parallel וכו'.. וזה לא רק שיש ללוח X חיבור eSATA וללוח Y אין, זה מתבטא גם בחיבורים אחרים. לי למשל חשוב לוח עם הרבה חיבורי SATA, אז יש לוחות עם 4 חיבורים, יש 5/6/8.. וזה נוגע לכל החיבורים שציינתי. LAN למשל יש בכל לוח כיום, אבל יתכן שיש דרישה לשני חיבורים. לגבי USB, יתכן שיש דרישה לכמות מסוימת (שוב, כנ"ל לגבי כל חיבור וחיבור, גם כאלו שלא ציינתי כמו חריצי הרחבה PCI/PCI-E).

פונקציות: יכולות אוברקלוקינג, כרטיס מסך מובנה, יכולת RAID, מערכים של כרטיסי מסך (CF/SLI) -> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX. וכן הלאה וכן הלאה..

האם הזיכרון במהירות 2000 יכול להתאים ללוח האם? אפשר לגרום לו לעבוד במהירות 1600? זה יהיה יציב ואמין?

כן, כן וכן.

פורסם
  • מחבר

מממ תודה... בשביל כרטיס ג'יפורס, שני כוננים קשיחים (sata 3gb - יש עדיפות גדולה ל6?) כונן DVD וצורב שני לוחות האם נראו לי מספקים...

בשניהם יש מספיק חיבורי USB...

אני מנסה להבין מה גורם ללוח MSI לעלות יותר מהג'יגהבייט ומה הקטע של ה-DrMos.

בקשר לזכרונות, אפשר להאיץ אותם ל-2200 ולהשתמש בהם בג'יגהבייט? זה יהיה משמעותי? צריך יהיה לדאוג לקירור או משהו מיוחד?

בינתיים אני בכיוון של הגיגהבייט -> יותר זול, USB3, ולא הבנתי את הקטע של הMSI.

אשמח לקבל חוות דעת על הלוחות או המלצות על לוחות אחרים.

תודה =]

פורסם

תעיף מבט ב-H55M-USB3 שזול יותר ואמור לספק אותך באותה מידה.

לא ציינת דרישות מיוחדות לכן אין סיבה להעדיף לוח יקר יותר מזה.

ולהריץ זיכרונות בתדר גבוה יותר לא יתן לך תוספת ביצועים מורגשת, חבל על המאמץ. לפעמים בוחרים זיכרון מעט מהיר יותר בשביל אוברקלוקינג, אבל מדובר בזיכרון מעט מהיר יותר, לא מהיר יותר פי שניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים