עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט מחשב שקט ואמין לשימוש משרדי - עד 3000 לא כולל ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום.

מעוניין במחשב משרדי שישמש לסרטים HD, עבודה עם תוכנות OFFICE, PHOTOSHOP

מחשב זה יהיה המחשב המרכזי, ויעבוד 24 שעות ביממה.

חשוב שיראה אסטתי (שחור ובלי קשקושים... קוים ישרים) ושקט (רמת שקט: בסביבות 7-9).

אמינות חשובה גם כן - מחליף מחשב, אחת ל-5 שנים. המחיר המקסימלי הוא 3000 שח (ניתן לנצל את כל התקציב... ואם צריך אז לחרוג במעט) ולא מתוכנן שדרוג בשנים אלו...

המפרט שחשבתי עליו הוא:

545 שח - מעבד Core i3 530

545 שח - לוח אם Gygabyte H55M-UD2H

340 שח - כרטיס מסך Gygabyte 5450 1GB DDR3 Silent

460 שח - זיכרון 3X1GB Kingston Triple Chanel 1333DDRIII

125 שח - כונן LG GH22NS X22

365 שח - דיסק קשיח 1TB 7200 RPM 32MB Sata II ST31000528AS

410 שח - מארז +ANTEC NSK4480B 380W 80

סה"כ - 2790

השאלה שלי היא כזו: מה דעתכם על המפרט?

הנקודות החשובות לי:

- מה דעתכם על הבחירה שלי ב- i3 ולא i5

- מה דעתכם על המארז? האם הוא שקט? אני מכיר את ANTEC המון זמן, והם לא אכזבו אותי... וזה המארז היחידי שלהם שמצאתי שהוא אסטתי, לא גדול, ובמחיר סביר עם ספק כוח טוב.

- מה דעתכם על AMD לשימושים שלי? האם עשיתי נכון ללכת על INTEL לשימוש משרדי?

- האם כרטיס מסך הכרחי?

- האם כדאי לי לצרף לערכה גם מאוורר טוב למעבד? או שאין צורך...

פורסם

חסרים פרטים - עדכן שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - בדגש על OC, תוכנות בשימוש, שקט ונתוני גיימינג אם יש.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

מפרט AMD היה נותן תמורה עדיפה בהרבה כאן וממש אין צורך בכרטיס מסך נפרד.

ה-I3 הוא בחירה כדאית אך ורק אם מאוד חשוב לך מפרט חרישי, קריר וחסכוני במיוחד.

פורסם
  • מחבר

עדכנתי את פרטי הפוסט הראשון :)

אם יש לך מפרט AMD שמומלץ יותר לצרכי... אשמח לשמוע. הסיבה שבחרתי ב-i3 היא מכיוון שהמפרט שהומלץ בפורום זה למשרד כולל מעבד מהשדרה החדשה (i5) עם לוח אם שבחרתי. (מפרט משרדי High-End, עלות סביב ה3350 שקלים מרץ 2010) הורדתי ל-i3 בגלל מחיר... ושילבתי עם כרטיס מסך חיצוני ליתר ביטחון.

בגדול , יש לי נסיון עם AMD למחשב בסלון ואני מרוצה מאוד! סתם חשבתי לקפוץ על הגל של המשפחה החדשה באינטל. במידה ויש לך המלצה אחרת למפרט... אני אשמח לשמוע... ברור שאמינות ל-5 השנים הבאות צריכה להלקח בחשבון :)

- מה לגבי המארז? לגבי האוורור?

פורסם

משהו חזק מאוד ושקט במיוחד לדוגמה:

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 945 (3.0GHz) - 95W - BOX ₪755

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ₪470

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL9 - VALUE : OCZ3V10664GK ₪505

צורב DVD:

[..] PIONEER DVDRW DVR-218LBK X22 - SATA - BLACK ₪159

מארז:

[..] ANTEC SOLO w/o PSU ₪438

ספק כוח:

[..] SEASONIC 350W : SS-350ET ₪196

קרור למעבד:

[..] SCYTHE SHURIKEN REV.B ₪151

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ - זמין במלאי ₪368

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪3042

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

יש לא מעט וריאציות על הנ"ל - תלוי במה תעדיף להשקיע (ביצועים/שקט/איכות/ביצועים גרפיים).

המפרט שנתתי כולל מעבד חזק מאוד ומשתלם (בגלל פוטושופ), מארז ודיסק קשיח מהחרישיים שיש + ספק וקירור איכותיים ושקטים למעבד.

הכרטיס המובנה תומך בהאצת HD ואמור להספיק בהחלט - תמיד תוכל להוסיף בהמשך אם יהיה צורך.

פורסם
  • מחבר

תודה על המפרט.

שתי שאלות אחרונות :)

- מה שאהבתי במארז המקורי הוא המחיר (410 שח) והספק שמלווה למארז(80+). יש סיבה שזה שונה?

- אשמח אם תסביר לי מדוע i3 פחות עדיף מה AMD II 945. אני שואל, מכיוון שה-AMD שאתה מציע כולל המאוורר המשודרג מגיעים לעלות של 906 שח ( 755+151) ייקור של 361 שח. במחיר זה אני אפילו יכול לקנות את ה-i5.... מה דעתך?

אני מניח שלא צריך לרכוש מאוורר עם סדרת ה-i3, i5 מכיוון שהם מתחממים פחות והמאוור שמגיע איתם קטן.

אני מקווה שתענה לשאלות שלי ואוכל ללכת לרכוש...

תודה תודה ותודה!!!

פורסם

1. ה-SOLO איכותי ומהשקטים שיש בשוק כיום שנכנס לתקציב שלך. לרמת שקט של 7/10 בהחלט אפשר להסתפק ב-NSK4480 עם קירור FREEZER64 אבל כדי לגרד את ה-9/10 זה כבר לא מספיק.

2. ה-945 חזק בהרבה מה-I3 שכלל לא משתלם למחירו. ה-I5 לא חזק בהרבה מה-945, יקר ממנו משמעותית וגם דורש קירור דומה אם אתה רוצה רמת שקט טובה.

יש מידה של אמת בטענה שפלטפורמת I5 ובעיקר I3 קרירות וחסכוניות משמעותית, אבל עם קירור הולם למעבד (שנדרש בכל מקרה) זה לא ממש קריטי.

פורסם
  • מחבר

הי

תודה רבה על התשובה. אני אלך על AMD כפי שאתה ממליץ.

לגבי המארז, אני מעדיף אותו טיפה קטן יותר. מה דעתך על המארז NSK-3480 380W? האם את מכיר אותו? האם המאוורר שהצעת יתאים לא מבחינת מקום?

האם את ממליץ על הוספת איוורור נוסף?

מבחינתי, התשובה שלך תהיה האחרונה לה אזדקק, וממנה אני הולך לרכוש :)

עזרת לי מאוד!

פורסם

ה-3480 מעט צפוף ועם יכולת קירור מוגבלת לטעמי אבל בהחלט ניתן לדחוס בו מפרטים מפלצתיים בהרבה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=445429.msg3812897#msg3812897

עדיין שקט פחות מה-SOLO. אם כבר הייתי הולך על ה-4480 או ה-6850 אם לא על ה-SOLO המצויין.

פורסם

מחזק.

המפרט הראשון מצוין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים