עבור לתוכן

החלפת נורה למקרן הHP XP7030 שלי-מתי?, איזה?, איפה?

Featured Replies

פורסם

שלום חברי הפורום :hi:

ברשותי מקרן HP XP7030:

xp7030_01.jpg

נותרו בסביבות ה300-400 שעות לנורה.

אני פועל במצב חסכוני כל הזמן.

מפני שהתקרבתי לזמן מנורה זה, התחלתי כבר לחשוב על קניית נורה למקרן שלי.

כשהייתי בחיפה שוחחתי עם מנהל TMS בנידון, והוא טען שהוא רכש נורה למקרנו בארץ, ושהוא רכש אותה ב100 שעות האחרונות של המקרן כי היא עלולה להתפוצץ בשעות אלה, ולפגוע במראות המקרן.

האם זה נכון? אם כן, נותרון 200-300 שעות לשימוש מעשי במקרן.

בebay בHK מוכרים נורה (SP-LAMP-034) למקרן שלי ב160 דולר עם משלוח, ובארה"ב 200 דולר על מנורת osram שמיוצרת בסין עם משלוח.

בארץ ההצעה שקיבלתי בינתיים היא 1300 ש"ח על נורה חלופית ו1750 ש"ח על נורה מקורית.

שאלתי מדוע לי לשלם כזה הפרש גדול בשביל נורה מקורית וזה מה שענו לי:

"תמיד כדאי מקורית (אלא אם כן אתה עובד מעט מאד עם המקרן או מתכנן למכור אותו...)

חלופיות הם נורות סיניות (באיכות נמוכה) ואני מחזיק אותם במלאי רק כדי להתחרות בכל מיני חאפרים אחרים בשוק שימכרו לך חלופי במסווה של מקורי.

אני לפחות אומר את האמת...

אני תמיד ממליץ אך ורק על מקורי."

מה עליי לעשות? מתי לקנות את הנורה? האם הנורה יכולה להתפוצץ ב100 השעות האחרונות? איזה? מארה"ב? מסין? מהארץ? חלופית או מקורית?

בברכה,

אור כהן :)

פורסם

אני לא נתקלתי בנורות מתפוצצות במקרנים, אבל שמעתי שזה קורה לעיתים. להבנתי זה קורה גם בלי קשר לסוף חיי המנורה.

בעיקרון מחליפים מנורה לעיתים לפני סוף החיים שלה כי עם הזמן גם הגוון שלה משתנה והתמונה כבר לא נראית אותו הדבר. בנוגע לסוג המנורה, אם היא חלופית אבל עם מפרט תואם (מבחינת ספקטרום הצבע שלה), ואם היא מחברה עם איכות טובה מספיק, אין סיבה לדעתי למה לא לקנות חלופי. הבעיה הקשה היא איך לדעת האם המנורה החלופית עומדת באותם התנאים שציינתי, זה אני מניח שתדע רק על פי עדויות של אנשים שקנו.

פורסם
  • מחבר

אני לא נתקלתי בנורות מתפוצצות במקרנים, אבל שמעתי שזה קורה לעיתים. להבנתי זה קורה גם בלי קשר לסוף חיי המנורה.

בעיקרון מחליפים מנורה לעיתים לפני סוף החיים שלה כי עם הזמן גם הגוון שלה משתנה והתמונה כבר לא נראית אותו הדבר. בנוגע לסוג המנורה, אם היא חלופית אבל עם מפרט תואם (מבחינת ספקטרום הצבע שלה), ואם היא מחברה עם איכות טובה מספיק, אין סיבה לדעתי למה לא לקנות חלופי. הבעיה הקשה היא איך לדעת האם המנורה החלופית עומדת באותם התנאים שציינתי, זה אני מניח שתדע רק על פי עדויות של אנשים שקנו.

אני חושב שאלך על חברה כמו osram או פיליפס, מחו"ל כולל משלוח מארה"ב הם עולים 197 דולר (730 ש"ח)

האם יקחו על הנורות מכס? יש איזשהו מכס על נורות למקרנים?

אם יש מכס בארץ אוכל להשיג נורת philips או osram ב1250 ש"ח כולל התקנה.

פורסם

אני לא יודע בנוגע למכס, אבל מע"מ יש בטוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים