עבור לתוכן

מה ההבדל בין סוגי הדרייברים ברמקולים?

Featured Replies

פורסם

אני אסביר את עצמי:

יש דרייברים שהממברנה (נדמה שלי שככה קוראים לקרום הזה שזז ברמקול ומשמיע את הקול) היא מתכתית USBSuperBassSpeaker.jpg

ויש כאלה מסוג של קרטון כזה:

IMG_3803.jpg

יש כאלה שהם חלקים כמו בתמונה הראשונה ויש כאלה שיש להם באמצע מין כיפה כזו כמו בתמונה השנייה. לפעמים הכיפה הזו מחודדת (כמו נגיד בZ5500) ולפעמים היא גדולה ולפעמים היא קטנה.

יש כאלה שהחלק שמסביב חלק ויש כאלה שהוא "מדורג" כזה במעין זיגזג או גלי כזה.

ולשאלה עצמה: מה זה אומר לי הקונה? האם זה אומר משהו על איכות הרמקולים או על תפקידם (צלילים גבוהים/נמוכים) או על אפקט כלשהו שזה מעניק לצלילים (עמום/ מהדהד)? או שאין לזה בכלל משמעות?

פורסם

זה לא הדרייבר, אלא הדיאפגרמה (ממברנה): http://en.wikipedia.org/wiki/Diaphragm_(acoustics)

וכן יש לה השפעה קריטית לגבי איכות הסאונד, בעיקרון צריכה להיות בעלת איזון אופטימלי בין גמישות קשיחות ע"מ לא לגרום לעיוותים מיותרים. את הפרטים אני משאיר למומחים.

פורסם

בתור קונה זה לא צריך לעניין אותך.

יש לזה משמעות, ויש סיבה לכל צורה וחומר שבוחרים. לחומרים מסוימים יש גוון משלהם (לכן יש הרבה שאוהבים אלמנטים מקרטון למשל), אבל החומר עצמו או הצורה בפני עצמה לא אומרת יותר מדיי על הסאונד. צריך לשמוע בשביל באמת לדעת מה הרמקול שווה.

פורסם

החומר עצמו די חשוב, הוא אומר על הבלאי לאורך שנים.

האם ציפוי (הטבעת שמסביב לאלמנט) מגומי יותר טוב מציפוי מספוג?

פורסם

מבחינת עמידות גומי יותר טוב, מבחינת צליל זה כבר שאלה קשה :)

פורסם
  • מחבר

שמתי לב שכל הטוויטרים שראיתי אי פעם הם מתכתיים כאלה (לא שראיתי הרבה כן... אין לי הרבה ניסיון בתור בן 16...) וכל הסאב וופרים שראיתי הם מקרטון כזה (שוב לא ראיתי יותר מדי כדי לקבוע עובדה ממש...). יש לזה קשר? מתכתי = טרבל, קרטון = באס או שאין קשר וזה שטויות במיץ גזר?

אם אני אקשיב לרמקולים עם ממברנה מתכתית ועם ממברנה "קרטונית" אני ארגיש בהבדל ביניהם או שלא? (הבדל ברור שיהיה כי זה לא אותו רמקול אבל השאלה היא אם אני ארגיש מכנה משותף במתכתיים/ "קרטוניים"?)

פורסם

יש גם טוויטרים ממשי, ומפלסטיק ומשאר חומרים. ויש גם אלמנטים לבאס מפלסטיק, נחושת, סיבי פחמן וכו'.

פורסם

וגם החומר שממנו עשוי הרמקול לא תמיד אומר משהו על אופי הצליל שלו

פורסם
  • מחבר

??? קצת התבלבלתי... זה נשמע לי קצת מוזר.

כל האנשים ששאלתי באופן גורף אמרו שתיבת תהודה מעץ למשל עדיף על תיבה מפלסטיק כי התהודה בעץ טובה יותר.

אם כך, לחומר הגלם של תיבת תהודה יש השפעה על איכות הצליל. לעומת זאת, לחומר הגלם של הממברנה אין משמעות חוץ מעמידות של חומר הגלם ובלאי נמוך יותר?

כאילו משום מה, לי נראה שהחלק החשוב ביותר ברמקול עצמו הוא הדרייבר (לא הממברנה לבדה אלא כל המכלול) ותיבת התהודה היא פרט שולי ביחס אליו.

ומצד שני לחומר הגלם של ה"קופסא" יש יותר חשיבות ומשמעות מחומר הגלם בדרייבר.

זה קצת מבלבל ולא הגיוני...

פורסם

אף אחד לא טרח להסביר לך על ה"קרוס אובר" - מחלק תדרים שבעצם מפצל את תדרי הקול המועברים לרמקול ליחידות שלו: צלילים גבוהים לטוויטר, צלילי מיד ליחידת המיד (אם יש כזאת) וצלילים נמוכים ליחידת הבאס, יש גם רמקולים שיש יחידת מיד-באס שמקבלת את צלילי המיד והצלילים הנמוכים.

גם לקרוס אובר יש השפעה על הצלילים, וכל חברה מתכננת את הקרוס לרמקול, והוא שונה בין רמקול לרמקול. ברמקלים זולים כמו של מערכות מיני, בד"כ יש קבלים שמסננים את התדרים ליחידות הרלוונטיות ומהווים תחליף זול לקרוס אובר.

פורסם

להכל יש השפעה, אבל בסוף התוצאה היא שילוב של הכל ולא מורכבת מחלק אחד בלבד.

אגב, יש רמקולים כמו לדוגמא VSA VR-4JR שיש לו אלמנטים לא מדהימים בכלל (ולא יקרים בכלל). עם כל זה, הרמקול נשמע מעולה. אז כנראה שהאלמנטים הם לא הדבר היחיד שקובע, ואני לא חושב ששאר הדברים זניחים ביחס אליהם.

פורסם
  • מחבר

אני יודע מה זה קרוס אובר בכללי, לא ידעתי שיש לו השפעה על איכות הצלילים (הכרתי אותו רק בתור "סלקטור" שקובע איזה טווח תדרים יגיע לאיזה רמקול).

לא אמרתי שרק לזה יש השפעה. אם קנית רמקול עם רכיבים אלקטרוניים איכותיים אבל הוא נמצא בתיבת תהודה קטנטנה ועקומה, תשמיע אותו בשירותים ותכוון עליו מאוורר כשמסביב יש הפרעות אלקרטומגנטיות חזקות אז סביר להניח שזה יישמע זבל גם אם שילמת המון על הרמקולים האלה.

אני חושב (או לפחות חשבתי) שזה החלק החשוב ביותר, אני לא בטוח בכך, אני אשמח אם תתקנו את כל השטויות שאני אומר (אני מניח שיש המון שטויות ואני לא מתיימר להיות אנטולי, בכל זאת אני רק מתחיל או אפילו תת-מתחיל בנושא הזה)

אני רק רוצה להרחיב את ידיעותיי בנושא ולהבין יותר לעומק. אני פשוט לא מכיר מקום אחר שבו יש מאמרים בנושא בעברית/ אנגלית פשוטה ונורמאלית.

פורסם

גם אני לא מתיימר להיות אנטולי :)

ובנימה רצינית יותר, אני לא מתיימר לדעת הכל או אפילו שבריר מזה.

לקרוס יש השפעה עצומה על הצליל. הוא יוצר הפרשי פאזה, דיליי בזמן, הנחתות שלא בהכרח לינאריות. מה גם שברגע שיש חפיפה בתדרים בין 2 אלמנטים, צריך לדאוג לפאזה שלהם אחד ביחס לשני, ולדיליי שלהם אחד ביחס לשני, ואז צריך לתכנן נכון את המרחק בינהם ואת הפרשי המרחק מהם למאזין.

פייר, רוב המתכננים לא עושים אפילו חצי מזה. אבל לרמקולים שמתוכנן טוב צריך לדאוג לדברים הללו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים