עבור לתוכן

בעיה עם החיבורים של המסך(חסר פינים ועוד כמה בעיות)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

היום אבא שלי קיבל מסך מחשב מחבר(עם קאץ' קטן מין הסתם)שיש לו בעיה עם הפינים בחיבור הVGA.

אבל יש לנו עוד אופציה שזה חיבור הDVI, גם איתו כמובן החיים לא היו קלים והוא לא עובד משום מה. חשבתי שאולי החיבור DVI הוא לא רגיל/או שחסרים פינים(זכור לי שיש כמה סוגים של DVI), בכל מקרה את תשפטו לפי התמונות... ותעזרו לי למצוא דרך שהמסך הזה כן יעבוד, כי ככל הנראה הבעיה היחידה היא בכבלים.

התמונות:

מקרא תמונות:

אדום-מתאם VGA לDVI(לכרטיס הHD5750 שלי)

כחול-חיבור הVGA חסר הפינים

ולבן-DVI מוזר(יש מצב שקוראים לזה DVI-D?)

http://up203.siz.co.il/up3/i2m3h2bnzm2d.jpg

http://up203.siz.co.il/up3/xzonqnggjl0m.jpg

תמונה אחרונה - עם פלאש ויותר ברורה בהרבה:

http://up203.siz.co.il/up3/gxqrnmjwtkon.jpg

ועוד תמונה(ללא קשר לתמונות שצילמתי):

sldldvi.jpg

לפי התמונה הזאת הכבל DVI של המסך הוא בעצם DVI-D

והמתאם של הכרטיס מסך שלי הוא בעצם DL-DVI-I

ד"א אני מנסה לשפר את סגנון הכתיבה שלי(ידוע לי שאני כותב כמו דביל), אז אם יש לכם הערות תרגישו חופשי D=

תודה רבה!

פורסם

כרטיס המסך יודע להוציא אות DVI-I DUAL CHANNEL, שזה הסוג הכללי ביותר. המסך יודע לקבל רק DVI-D, אבל זה בסדר. כל כבל DVI-D רגיל אמור לעבוד פה. אם זה לא עובד - יש בעיה, או שפשוט לא הגדרת לכרטיס המסך להוציא אות דרך DVI. זה אמור לקרות אוטומטית כשהוא מזהה חיבור, אבל לפעמים לא קורה.

פורסם
  • מחבר

כרטיס המסך יודע להוציא אות DVI-I DUAL CHANNEL, שזה הסוג הכללי ביותר. המסך יודע לקבל רק DVI-D, אבל זה בסדר. כל כבל DVI-D רגיל אמור לעבוד פה. אם זה לא עובד - יש בעיה, או שפשוט לא הגדרת לכרטיס המסך להוציא אות דרך DVI. זה אמור לקרות אוטומטית כשהוא מזהה חיבור, אבל לפעמים לא קורה.

זה לא משנה שהחיבור של הכרטיס מסך שלי הוא סוג אחד והחיבור השני הוא סוג אחר? לא צריך מתאם מיוחד בשביל זה או משהו? :nixweiss:

פורסם

מה לא ברור במה שכתבתי? :s05:

פורסם

gunrhutjbha, הרשה לי לשאול אותך שאלה קטנה, או כמה: האם תקע חשמל של שני פינים מתאים לשקע סטנדרטי עם 3 חורים? האם הארד דיסק סטנדרטי מתאים ל"מגירה" שלו במארז, למרות שיש בה חיבורי ברגים שנשארים ללא שימוש? האם שלט הטלויזיה שלך יעבוד באופן תקין, גם אם תתן לו שידור שכולל רק 150 ערוצים מתוך 999 שהוא תומך בהם?

למה אתה חושב שכאשר יש לך יציאה שמיועדת למגוון רחב של כניסות וכניסה ספציפית, היא פתאום לא תעבוד כי היא לא כוללת את כל מה שהיציאה מאפשרת?

פורסם
  • מחבר

gunrhutjbha, הרשה לי לשאול אותך שאלה קטנה, או כמה: האם תקע חשמל של שני פינים מתאים לשקע סטנדרטי עם 3 חורים? האם הארד דיסק סטנדרטי מתאים ל"מגירה" שלו במארז, למרות שיש בה חיבורי ברגים שנשארים ללא שימוש? האם שלט הטלויזיה שלך יעבוד באופן תקין, גם אם תתן לו שידור שכולל רק 150 ערוצים מתוך 999 שהוא תומך בהם?

למה אתה חושב שכאשר יש לך יציאה שמיועדת למגוון רחב של כניסות וכניסה ספציפית, היא פתאום לא תעבוד כי היא לא כוללת את כל מה שהיציאה מאפשרת?

כי אני אני לא מוצא סיבה אחרת שהמסך לא יעבוד. בכל מקרה אני לא מבין למה התגובות שלכם מראות כאילו אני כל כך עקשן, סה"כ שאלתי שאלה.

טוב תודה בכל אופן אני ינסה לחבר אותו עוד כמה פעמים אולי הכרטיס מסך יקלוט אותו בסופו של דבר.

בנתיים אם אפשר אל תנעלו בבקשה, תודה.

פורסם
  • מחבר

טוב כנראה שהחיבור של הDVI לא יראה סימני חיים אף פעם...

חשבתי על משהו אחר, אולי לקנות כבל VGA לחתוך את הכבל הקיים של המסך והחליף אותו בנקומו(במקור הכבל של המחסך הוא כבל שאי אפשר להוציא אותו המסך, הוא מתפצל לDVI וVGA).

או אופציה שניה שהיא לקחת פינים מחיבור VGA אחר והכניס אותו למקומות שחסרים בהם פינים בכבל VGA של המסך.

פורסם

אם חסרים פינים בכבל VGA, מה הבעיה למצוא כבל VGA אחר? או שהכבל מחובר למסך בלי אפשרות לנתק (כמו במסכי CRT מסוימים)?

פורסם
  • מחבר

אם חסרים פינים בכבל VGA, מה הבעיה למצוא כבל VGA אחר? או שהכבל מחובר למסך בלי אפשרות לנתק (כמו במסכי CRT מסוימים)?

זה LCD, רשמתי את זה אבל כנראה שזה לא היה כל כך מובן, ניסוח מפגר, כמו תמיד.

יש כבל שמחובר למסך(בלי אפשרות לנתק אותו), שמתפצל לDVI ולVGA ככה שהאופציות הם כאלה:

1. להוסיף לכבל הVGA המקורי פינים.

2. לקנות כבל VGA חדש לחתוך את הישן, ולנסות להפוך לחשמלי בלי הכשרה או במילים אחרות לנסות לחבר את הכבל החדש בנקום הישן.

פורסם

gunrhutjbha, אני רוצה להבין מס' דברים:

1. התמונות ששלחת בתחילת הפוסט מראים את שני החיבורים מהמסך (כבל ללא יכולת ניתוק) ומתאם - שאני מניח שהוא מ- VGA ל- DVI, האם נכון?

2. אילו יציאות יש לך בכרטיס המסך?

3. לאיזו יציאה בכרטיס המסך אתה מנסה להתחבר - DVI או VGA ?

פורסם
  • מחבר

gunrhutjbha, אני רוצה להבין מס' דברים:

1. התמונות ששלחת בתחילת הפוסט מראים את שני החיבורים מהמסך (כבל ללא יכולת ניתוק) ומתאם - שאני מניח שהוא מ- VGA ל- DVI, האם נכון?

2. אילו יציאות יש לך בכרטיס המסך?

3. לאיזו יציאה בכרטיס המסך אתה מנסה להתחבר - DVI או VGA ?

1. צודק ב100%

2. DVI, , HDMI ,MINI-HDMI

3. ניסיתי לחבר לDVI, לא הלך, עכשיו אני הולך לשים את המתאם ולחבר אל הVGA.

חשוב לא לשכוח את ההודעה הזאת כי עדיין לא עניתם לי עליה:

שהאופציות הם כאלה:

1. להוסיף לכבל הVGA המקורי פינים.

2. לקנות כבל VGA חדש לחתוך את הישן, ולנסות להפוך לחשמלי בלי הכשרה או במילים אחרות לנסות לחבר את הכבל החדש בנקום הישן.

פורסם

לדעתי, אין צורך להוסיף פינים ל- VGA

פין מס' 10 הוא sync ground ופין 11 כבר לא בשימוש (היה monitor ID) - נלקח מפה http://en.wikipedia.org/wiki/VGA_connector

לגבי קנייה של כבל מסך אחר - הייתי ממליץ לך לחכות.

מדובר בכבל עם מס' פינים / אותות, ואם אין לך ניסיון בחיווט (ולא רק הלחמה אלקטרונית) אתה עלול לפגוע באיכות הוידאו...

ההבדל העקרוני בין DVI-I ל- DVI-D הוא ביטול האותות האנלוגיים ב- DVI-D - אלו הם הפינים שחסרים מסביב לפין ה- "מינוס"

מס' שאלות - אל תיעלב, הן מיועדות כדי להבהיר לי מס' דברים:

1. כאשר חיברת את המסך דרך ה- DVI האם ניסית למתג בין הכניסות במסך?

2. אני מניח שאתה משתתמש באותו המחשב כדי להשיב, ככה שהאם חיברת את המסך החדש / נוסף במקום המסך הנוכחי או בנוסף?

3. אם במקום - באיזו רזולוציית מסך אתה עובד כרגע? ומה הרזולוציה המקסימלית של המסך החדש?

4. אם בנוסף - האם הגדרת מסך כפול / מורחב / משוכפל בהגדרות כרטיס המסך שלך?

פורסם
  • מחבר

לדעתי, אין צורך להוסיף פינים ל- VGA

פין מס' 10 הוא sync ground ופין 11 כבר לא בשימוש (היה monitor ID) - נלקח מפה http://en.wikipedia.org/wiki/VGA_connector

לגבי קנייה של כבל מסך אחר - הייתי ממליץ לך לחכות.

מדובר בכבל עם מס' פינים / אותות, ואם אין לך ניסיון בחיווט (ולא רק הלחמה אלקטרונית) אתה עלול לפגוע באיכות הוידאו...

ההבדל העקרוני בין DVI-I ל- DVI-D הוא ביטול האותות האנלוגיים ב- DVI-D - אלו הם הפינים שחסרים מסביב לפין ה- "מינוס"

מס' שאלות - אל תיעלב, הן מיועדות כדי להבהיר לי מס' דברים:

1. כאשר חיברת את המסך דרך ה- DVI האם ניסית למתג בין הכניסות במסך? לא מבין מה זה "למתג"

2. אני מניח שאתה משתתמש באותו המחשב כדי להשיב, ככה שהאם חיברת את המסך החדש / נוסף במקום המסך הנוכחי או בנוסף? ניתקתי את הקודם וחיברתי את החדש בנקומו של הקודם

3. אם במקום - באיזו רזולוציית מסך אתה עובד כרגע? ומה הרזולוציה המקסימלית של המסך החדש? כרגע אני עובד ברוזלוציה 1024X1280, במסך החדש הרזולוציה זהה

4. אם בנוסף - האם הגדרת מסך כפול / מורחב / משוכפל בהגדרות כרטיס המסך שלך? לא כי אין צורך - שתיהם באותה רזולוציה

עניתי בתוך הציטוט של ההודעה שלך.

פורסם

מיתוג = החלפה או שינוי בין מס' אפשרויות

מכיוון שלמסך שלך יש שתי כניסות (אנלוגית ודיגיטלית), הוא צריך לאפשר החלפה ביניהן.

בד"כ יש מנגנון אוטומטי, אבל אמור להיות גם כפתור שעושה את זה (אולי בתוך התפריטים של המסך עצמו) - נסה להשתמש בו

פורסם
  • מחבר

מיתוג = החלפה או שינוי בין מס' אפשרויות

מכיוון שלמסך שלך יש שתי כניסות (אנלוגית ודיגיטלית), הוא צריך לאפשר החלפה ביניהן.

בד"כ יש מנגנון אוטומטי, אבל אמור להיות גם כפתור שעושה את זה (אולי בתוך התפריטים של המסך עצמו) - נסה להשתמש בו

זה אוטומתי, מכיוון שכאשר אני מחבר את המסך בחיבור הDVI הוא מגיב - הנורה האדומה הופכת לירוקה(הנורה של הPower, כאשר היא כבויה אין אור בכלל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים