עבור לתוכן

מערכת שמע לסלון- ממה להתחיל?

Featured Replies

פורסם

שלום רב חברים!

יש לי טלויזיה LG 42 Plasma, HD Ready, לדעתי יש לה את כל היציעות הנחוצות (נקנתה לפני כשנה וחצי-שנתיים).

הבעיה היא שהרמקולים שלה די על הפנים וכל באס נשמע כאילו החדר זז (לא במובן החיובי...)!

החלטתי לשדרג אותה במערכת שמע שתוצב בסלון. הבעיה היא שאין לי מושג ירוק בנושא... (למרות שדי חפרתי בפורום אך לא מצאתי מידע בסיסי).

ברצוני לקנות מערכת פשוטה יחסית שתספק ווליום סביר בסלון של 4X6 מטרים בערך.

מה הייתם ממליצים? ראיתי כל מיני מבצעים של 200$ בדיוטי פרי וכו', האם זה בכלל שווה בדיקה? האם ניתן לקנות מערכת עד סכום של 1000 ש"ח?

אילו מפרטים כדאי לבדוק? באילו חברות כדאי להתמקד? וכו'...

ממש אשמח לעזרה או להכוונה למקומות שיתנו לי מידע בסיסי בנושא כולל הסברים!

פורסם

אממ עד 1000 שקל זה או יד שניה ,או מערכות ALL IN ONE מה שנקרה (5 סטליטים, סאב ו DVD משולב מגבר) ,לדעתי עדיף יד שניה ..

פורסם

אם אתה מחפש איכות (להבדיל מכמות) בתקציב מוגבל עליך לשים פעמיך לשוק היד השניה.

ב-1000 ש"ח אתה מעט מוגבל, אבל מעט גמישות ותוכל למצוא רסיבר (או מגבר משולב) יד שניה במצב טוב עם זוג רמקולים מדפיים סבירים.

מערכות 5.1 משולבות בתקציב שלך? אם אתה רוצה סאונד איכותי, מדובר בבזבוז של כסף.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מחפש איכות (להבדיל מכמות) בתקציב מוגבל עליך לשים פעמיך לשוק היד השניה.

ב-1000 ש"ח אתה מעט מוגבל, אבל מעט גמישות ותוכל למצוא רסיבר (או מגבר משולב) יד שניה במצב טוב עם זוג רמקולים מדפיים סבירים.

מערכות 5.1 משולבות בתקציב שלך? אם אתה רוצה סאונד איכותי, מדובר בבזבוז של כסף.

תודה על התגובה!

יש לי עוד שאלה של דפ"ר... האם ניתן לחבר רמקולים ישירות לטלוויזיה ללא מגבר?

פורסם

רמקולים יכולים לכלול מגבר (רמקולים אקטיביים) ואז הם יכולים להתחבר ישירות למקור בעוצמה נמוכה (כמו יציאת האודיו של הטלוויזיה שלך).

מערכת 5.1 עשויה לכלול ביחידת הסאב-וופר חמישה מגברים זעירים המניעים של הסטליטים (מקובל במערכות all in one).

רמקולים "רגילים" לרוב לא כוללים מגבר בתוכם ודורשים מגבר נפרד.

רסיבר AV - כולל מפענחים שונים, לפעמים רדיו, קדם מגבר ומגבר רב ערוציים.

רסיבר סטריאו - כולל בתוכו רדיו, קדם מגבר ומגבר סטריאו. היו פופולריים מאוד משנות ה-60 המאוחרות ועד תחילת שנות ה-90 עד נדחו מפני רסיברים AV רב ערוציים, כמעט ולא מיוצרים היום.

מגבר משולב - כולל קדם מגבר ומגבר סטריאו. למעשה כמו הקודם, רק ללא מרכיב הרדיו.

קדם מגבר - למעשה מגבר בעוצמה נמוכה, אין טעם להכנס לעניין זה, מבחינתך הוא שקוף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים