עבור לתוכן

להלן מפרט מחשב לגרפיקה מקצועי - כמה אמור לעלות?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מצ"ב מפרט למחשב גרפיקאי מקצועי, כמה הוא אמור לעלות? והאם הוא מספיק טוב לעבודות גרפיקה בתוכנות דו מימד והדמיות בתוכנות תלת מימד.

מארז THERMALTEK VL80001

ספק כח Thermaltake TR2 550W

לוח אם אינטל WHITESBURG BLKDP55

מעבד INTEL CORE I5-750 8MB CACHE

מאוורר למעבד ZALMAN 10X PERFORMA

זכרון 8GB DDR3 KINGSTONE 1033MHZ

כ. מסך PNY QUADRO FX1800 768MB DDR3

צורב LG DVD X 24

דיסק קשיח פנימי WESTERN DIGITAL 1TB 64MB CACHE

כ. קול 128 WAVE מובנה

כ. רשת כרטיס רשת מובנה (10/100/1Gb)

סט מקלדת+עכבר מיקרוסופט אלחוטי מקורי

רמקולים SBS A35

מסך SAMSUNG SyncMaster 2494LW

תודה.

פורסם

המפרט כמו שהוא אמור לעלות באיזור ה 7500-8000 ש"ח.

האם הוא מספיק טוב? כן.

האם הוא משתלם? לא בטוח.

רק הכרטיס מסך שם עולה באיזור ה 2500 ש"ח. יכול להיות שלא צריך כזה כרטיס אימתני. במיוחד אם רוב העבודה היא בדו מימד. מנגד אפשר להשקיע במעבד Core i7 ובמסך IPS במקום TN.

ספק כח כדאי להחליף בכל מקרה.

פורסם

יש בפורום הרבה הודעות בנושא מפרטים לגרפיקה (כולל אחת שלי =]). אני ממליץ בחום לקרוא אותן לפני שאתה שואל את אותן שאלות שכבר נענו.

הסטיקי בנושא גרפיקה (גרפיקאים כנסו) מועיל מאוד ולקרוא את העמודים הראשונים בו זה חובה, עזר לי להבין המון.

כמה טיפים בקצרה ממה שלמדתי בימים האחרונים:

בסופו של דבר הכל תלוי ב"כמה" מקצועית אתה רוצה שמהרכת תהיה.

לגבי מסכים, מכל מי ששמעתי מסכי IPS עדיפים בהרבה מTN, הבנתי שמסך dell 2209WA קיבל המלצות טובות והוא נמכר בסביבות 1100 שקל.

לגבי כרטיס המסך, אלא אם אתה לגמרי מבין עדיף לא לקנות קוואדרו ובגלל ששאלת בפורום אני אניח שאתה לא לגמרי בטוח ועדיף לבחון שוב.

הייתרון היחיד של כרטיסי קוואדרו הוא במידול רציני ועבודה עם הרבה פוליגונים, מלבד זה הוא למעשה כרטיס ג'יפורס שעבר כמה עיבודים ונמכר בהרבה יותר.

יש לו גם ביצועים פחות טובים במשחקים. ההמלצה שאני קיבלתי היא להחליף את הקוואדרו בג'פורס שיהיה גם זול יותר וגם חזק יותר.

תוכנות דו מימד כמו פוטושופ בקושי מנצלות את כרטיס המסך (לפוטושופ מספיק Open GL לגרסאות החדשות) ובשביל שיעבדו מהר עדיף להשקיע בזכרון.

בהצלחה =]

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות.

שמחתי לקבל את ההצעות.

מה שכן, לא מדובר רק בגרפיקה דו מימד של פוטשופ אילוסטרייטור וכו, אלא בעקר עבודה בתלת מימד של 3DMAX, ריינו וכו'.

לכן יש לי התלבטות כרגע בעיקר בין 2 כרטיסי מסך של קוואדרו : FX580 PNY או FX1800 שעולה הרבה יותר.

חשבתי לרכוש את ה580 כי הוא זול ב1200 ש"ח מהשני כי נראה לי שאוכל להסתפק בו בינתיים אני עוד לא ממדלת ברמות מורכבות, לכן חשבתי שכאשר אתפתח יותר בתחום אז ארכוש כרטיס שעומד בעומס של הרבה פוליגונים כמו ה1800. ממה שהבנתי כאשר רוכשים קוואדרו הזיכרון לא כזה נורא וגם 512MB זה בסדר, אך כאשר רוכשים ג'יפורס אז צריך להשקיע בזיכרון.

אז לגבי המפרט שרשמתי, חשבתי לשדרג למעבד I7 ובעקבות זאת גם את הלוח אם, ואת הכרטיס מסך כמו שציינתי כאן.

לא הבנתי מדוע כדאי לשנות א הספק, חשבתי שהוא מספיק טוב, לא?

ואקח את הערותיכם על המסך.

תודה!

פורסם

הספק פשוט משתייך לסדרה עם ניצולת נמוכה למדי.

שווה בהחלט לקנות את הרכיבים שאתה צריך לקראת הופעת הצורך הממשי, ככה שקניה של 580 היא לא בזבוז כרגע.

לגבי המעבד, סביר שההבדל בביצועים לא יהיה בשמיים.

מה שכן, שווה בהחלט להשקיע בצג איכותי יותר, במיוחד אם יש חשיבות לאמינות למקור של הצבעים.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה.

לגבי המסך: מה אתם אומרים על: Samsung XL2370 LCD סמסונג??

ראיתי שהמסך של DELL Dell 2407WFP הוא די טוב אבל מאד מאד יקר, יש לכם המלצות על מסך טוב יותר אבל לא מגיע ל4000 ש"ח?

פורסם

אני לא מכיר את הסמסונג אבל כמו שכתבתי קודם, אני ממליץ לך להסתכל על ה-]url=http://accessories.dell.com/sna/products/displays/productdetail.aspx?c=ca&l=en&s=corp&sku=320-7825]Dell 2209WA הוא קיבל המלצות מאוד טובות ומסכי IPS אמורים להיות עדיפים על פני TN. הוא נמכר באותו מחיר כמו הסמסונג (מצאתי ב1150 ש"ח), הוא אינץ' אחד פחות אבל זה אמור להיות שווה את זה.

אם תמצא משהו אחר אשמח לשמוע, גם אני מחפש מסכים לגרפיקה =]

פורסם

למרות שהביקורות הרשמיות הן צוננות, ולמרות שאני לא עוסק בגרפיקה, בוידאו כן יוצא לי להתעסק, ואני ממליץ בחום על הF2380 של SAMSUNG מבוסס פאנל C-PVA הצבעים נראים מצויין. המחיר, כ1400 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים