עבור לתוכן

שלום, רציתי לדעת אם ראוטר משמש הגנה כמו פיירוול

Featured Replies

פורסם

ואם ישנו הבדל מבחינת הגנה בין ראווטר אלחוטי לראווטר קווי (עם כבל)?

תודה :hi:

פורסם

נתב הוא אינו אמצעי אבטחה.

מכיוון שנתב לא מספק שום הגנה אין שום הבדל בין נתן עם יכולת שידור אלחוטית או לא.

פורסם

נתב הוא אינו אמצעי אבטחה.

מכיוון שנתב לא מספק שום הגנה אין שום הבדל בין נתן עם יכולת שידור אלחוטית או לא.

יש לנתב יכולות מוגבלות של הגנה,כאשר הוא חוסם פורטים מלהיות מופנים אוטומטית מהמחשב החוצה וההיפך,וכן מתרגם כתובות מכתובת IP אחת,שמגיעה מספק האינטרנט,לכתובות פנימיות.(דבר הקרוי NAT)

מה שכן,גם עם הנתב עם ההגנה הכי טובה בעולם לא הייתי מבטל שימוש בחומת אש תוכנתית.

הבדל חשוב בין נתב אלחוטי לבין קווי-באלחוטי יש לאבטח את הרשת,כדי שלא כל אחד עם כרטיס רשת אלחוטי יגלוש באמצעות הרשת שלך/יתחיל לנבור לך במחשבים ברשת.

ההצפנה הכי חזקה של הנתבים האלחוטיים היום,ותקנו אותי אם אני טועה,היא WPA2-AES.

זו ההצפנה שאני משתמש בה לפחות,ויש כרטיסי רשת שלא יודעים לעבוד איתה,וגם את זה צריך לקחת בחשבון.(למרות שאלה כרטיסי רשת ממש ישנים,שאין להם מנהלי התקן חדשים.זה לפחות מה שידוע לי)

מקווה שעזרתי במשהו,

יוחאי.

פורסם

אני חוזר שוב, NAT אינו מהווה פתרון אבטחה והתקשורת שהוא לא מעביר היא פנימה ולא החוצה רק מידה והיוזמה לתקשורת היא מבחוץ.

אין שום קשר בין שיטת הצפנה לשידור אלחוטי להין אבטחה לרשת. גם WAP2 עם סיסמה שהיא לא dictionary ומספיק מורכבת וארוכה ניתן לפצח עם מספיק משאבים.

אם אתה צריך פתרונות אבטחה אז תשתמש במוצרים שאכן נועדו לכך.

פורסם

קטונתי,אתה יכול לפרט לגבי פיתרונות האבטחה הללו?

פורסם

אז פשוט תגיד AV+FW...........

חשבתי כבר אתה מדבר על איזשהם תוכנות קסומות או ציוד רשת מיוחד.........

פורסם

ציוד רשת מיוחד ותוכנות מיוחדות יש, רק שזה לא רלוונטי למקרה הזה.

פורסם

אני חוזר שוב, NAT אינו מהווה פתרון אבטחה והתקשורת שהוא לא מעביר היא פנימה ולא החוצה רק מידה והיוזמה לתקשורת היא מבחוץ.

אין שום קשר בין שיטת הצפנה לשידור אלחוטי להין אבטחה לרשת. גם WAP2 עם סיסמה שהיא לא dictionary ומספיק מורכבת וארוכה ניתן לפצח עם מספיק משאבים.

אם אתה צריך פתרונות אבטחה אז תשתמש במוצרים שאכן נועדו לכך.

למה סתם להפחיד?

כדי לפענח סיסמת WPA2 נדרש כושר מחשוב רציני מאוד. אתה חושב שמישהו ישקיע את המאמץ האדיר הזה על מנת להיכנס לרשת אלחוטית של משתמש בייתי? בוא לא נשכח שלא מדובר פה בסודות מדינה...

סיסמא ב-WPA2 של 8-10 תווים שאינה מילונית וכוללת ספרה ואולי סימן מיוחד היא מעל ומעבר למשתמש בייתי ממוצע.

פורסם

אז יש תוכנה שמגבירה את הסיכויים לפריצה תוך משהו כמו שבוע.

כמו שאמר הצ'יפ,מי יתאמץ כ"כ כדי לפרוץ לרשת של משפחת בוזגלו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים