עבור לתוכן

צריך 2 רמות של מתח, מה עושים?

Featured Replies

פורסם

אהלן, בהמשך לעניין המגבר נתקלתי בבעיה הבאה,

אני משתמש בשנאי שאחרי יישור יוציא מתח של 28-30VDC ואני צריך עוד רמה של מתח, 15V.

הבעיה היא שלא מצאתי ממיר DC DC שמתאים למתחים האלה.

מה אני יכול לעשות?

אם אני משתמש ב 3 ממירים במקביל (כאשר כל אחד מהם מוציא 5V)?

פורסם
  • מחבר

כי לא הכרתי את זה, תודה.

זה בסדר שהמתחים שאני מתכוון להשתמש בהם הם גבוליים מבחינת היכולות של הצ'יפ?

פורסם

תחבר שנאי אחר

בבהרבה שנאים יש כמה יציאות שאתה יכול לחבר בטור כדיי לקבל מתחים שונים. אם אתה הופך חוטים מסוימים אתה יכול לקבל מתח1 פחות מתח2 וכך להגיע למתח שאתה רוצה

אתה יכול לגלגל בעצמך יותר חוט לשנאי קיים אבל תוודא שהבידוד של החוט החדש שלם לגמרי ולא נשרט מהברזל וכו (אחרת תשרוף את השנאי) ושהוא מספיק שמן לזרם שאתה רוצה (בשנאי חייבים חוט שמן גם לזרמים קטנים כי יש הרבה חוט במקום אחד - לא כמו חוט חשמל ארוך. החוט החדש מקטין את הקירור של החוט הקיים כך שתצתרך להוריד משמעותית את העומס מהשנאי

בציפ כמו 7815 יש הגבלה לזרם מקס' ומתח כניסה מקס'. כמה שיותר תתקרב אליהם הוא יותר יתחמם (כשאחד מהם מקס' הוא רותח לגמרי וזה לא מומלץ). חוץ ממתיי שהוא עובד במתח וזרם מינימליים הוא חייב קירור (גוף קירור וחומר תרמי) ובעומס גבוה מאוורר

ציפ מגבר יותר מותאם לעבוד במתח מקס (במתח נמוך יותר הוא עובד בסדר אבל במתח נמוך מדיי יהיו עיוותים בקול). בכל מקרה תשים לו גוף קירור גדול אם חומר תרמי תקין ואם זה לא מספיק אז מאוורר

פורסם
  • מחבר
בבהרבה שנאים יש כמה יציאות שאתה יכול לחבר בטור כדיי לקבל מתחים שונים. אם אתה הופך חוטים מסוימים אתה יכול לקבל מתח1 פחות מתח2 וכך להגיע למתח שאתה רוצה

השנאים האלה שאתה מדבר עליהם יכולים להוציא 2 רמות מתח שונות ביחד? אם כן איפה אני יכול ללמוד איזה חוטים להפוך?

בקשר לליפוף בעצמי, מסובך מידי בשבילי אני פשוט לא יודע על זה כלום ואין לי את הציוד הנדרש.

אם התשובה לשאלה ששאלתי היא שלילית אז אני כנראה אחבר שנאי נוסף שיוציא אחרי יישור 15V, מה אתה אומר?

תוך כדי הכתיבה אני פתאום חושב אם יכול להגרם נזק לצ'יפ של ההגברה לרמקולים בהדלקה בגלל מה שקורה בצ'יפ של ה PRE AMP (כמו שקורה לרמקולים)?

ממסר עם טיימר בנתיים אני שם בין המגבר לרמקול ככה שהפינה הזאת סגורה, השאלה לגבי הצ'יפ?

אם כן זה אומר שאני חייב להשתמש ב soft start נכון?

פורסם

לדעתי כל הקטע של soft start הוא כדיי שהמגבר יהיה שקט בהפעלה / כיבוי ולא כדיי למנוע נזק

פורסם

כמה זרם אתה מתכוון לצרוך מה15V?

כל מה שנאמר פה הוא נכון וטוב ויפה, אך אם 60% מהמגברים שאני נתקל בהם משתמשים במייצבים, אין סיבה שגם אתה לא. במגברים ברמה בינונית משתמשים בשנאי בודד שיודע להוציא מלבד המתחים למגבר הסופי גם עוד מתחים נמוכים. במגברים יותר מקצועיים, משתמשים בשנאי נוסף. אם אתה מתכנן מצב סטנדביי למגבר, אפשרי להשתמש בשנאי נוסף שיפעל כל הזמן, והוא יתן את ההפלה והמתחים לשנאי הגדול.

פורסם
  • מחבר

אני רציתי כפתור שלחיצה עליו תדליק אותו ולחיצה תכבה אותו (פולסים לא מכני) לזה אתה קורא סטנדביי?

אתה בעצם מדבר על מעגל שיקבל מתח תמיד מהשנאי של ה 15V וכשאני אלחץ על הכפתור הדלקה הוא יסגור ממסר שיגרום להפעלת השנאי הגדול?

לפי מה שהבנתי מ 00101010 אני חושב שכדי לי להמנע משימוש במייצבים מפני שאני מעדיף לבזבז כמה שפחות הספק על חום ולא להשתמש במאוורר.

אני לא חושב שאני אצרוך יותר מ 1A מה 15V. הוא סך הכל נועד בשביל כמה OP AMP, ל PRE AMP, לסינון DC לרמקול, ואולי חוצצים (אנ אגיע לזה בהמשך פשוט פישטתי את המעגל כי הבנתי שיש פה השקעה תכנונית וכספית רבה כדי ההספק של המגבר יהיה 200W לרמקול במקום 100W, והשינוי יהיה 3db בלבד, ובמעגל שאני הולך לבנות לא בטוח שאצטרך חוצץ)

עריכה: 001101011 אני יודע על מה שאמת לגבי ה soft start, פשוט יש את האפשרות הזאת בצ'יפ ואני משתמש בה שם (+מוסיף גם ממסר בין המגבר לרמקול).

פורסם

אני לא רואה סיבה מיוחדת להשתמש אם soft start. נראה לי כמו משהוא נגד רעש בהפעלה של המגבר ולא יותר מיזה

למעגל של ה stand by אתה יכול להשתמש אם ספק ממותג קטן (כמו מטען ישן של פלאפון) - זה יתן את הצריכת חשמל הכי נמוכה האפשרית כשהמגבר ב off. את הממסר תחבר כך שינתק את השנאי השני ב 240 V ולא במתח הנמוך (הממסר חייב להיות מספיק מבודד)

אם אתה משתמש אם מייצבים כל מייצב מבזבז הספק של קצת יותר מ (הבדל המתחים בין כניסה ויציאה) X (זרם יציאה). כדיי לחלק את ההספק בין כמה מייצבים (שכל אחד יתחמם פחות) אתה יכול לחלק את הבדל המתחים ההתחלתי בין כמה מייצבים - מתח כניסה --> מייצב ל 24 --> מייצב ל 15

אתה יכול להשתמש אם ספק של מחשב - ואז לא תצתרך ממסר כי יש לו שליטה אלקטרונית. אבל המתח DC שיש לך הוא 12 V ולא 28 - 30

מאוורר במגבר לכזה הספק נראה לי נורמלי לגמרי. אתה יכול לשים מאווררים שקטים כמו שמקובל במחשב + להשתמש אם קירור רגיל של מעבד לצ'יפ ההספק ותוכל לבחור קירור שקט כמה שבא לך (טיפ : תיקח קופסה של ספק גנרי ותחבר מאוורר של socket 755 במקום שבו היה המאוורר של הספק - זה בידיוק מתאים בגודל ובחורים של הברגים)

פורסם

0101 אין לי מושג למה עשית סלט כזה. ברוב המגברים בהספק הזה אין מאווררים כלל; soft start מחויב המציאות במגבר, כי הפיקים בהדלקה ובכיבוי דופקים את הרמקולים; שימוש במייצבים הוא מקובל, ופיזור הספק של כמה וואטים בודדים אינו בזבוז; ספק מחשב - ואפילו הטובים שבהם - הוא חתיכת דרעק מבחינה אודיופילית. תראה לי מגבר אודיו כלשהו (שמתיימר להיות איכותי) ומשתמש בספק ממותג. אין דברים כאלה. מגברים שוקלים עשרות קילוגרמים רק כדי לא להקלע להרמוניות האיומות שמייצר ספק ממותג. אסור להשתמש במגבר בספק ממותג משום סוג. גם במערכות רמקולים למחשב שאפילו לא מתיימרות להיות איכותיות, ומשתמשות בספק ממותג, משתמשות בכזה חיצוני, ולא באחד שיושב בתוך המגבר. אם פיזור ההספק מחושב נכון, אין צורך בשום מאוורר, שמוסיף רעש, אבק, ומבזבז הספק בעצמו.

פורסם

המגבר כאן לא נראה לי כמו מגבר פשוט מאוד - לא משהוא שבו לדברים האלה יש משמעות

(גילוי נאות - אני לא אודיופיל)

הרצתי מערכות סטריאו של אוטו מספק מחשב (גנרי טוב אם תוספת קבלים גדולים במסילת 12 V) ללא בעיות מיוחדות ורעש רקע חלש מאוד שלא נשמע בכלל כשיש מוסיקה פתוחה ברמקולים. וזה היה נשמע טוב כמו סטריאו מודרני רגיל של אוטו לא פחות טוב

פורסם
  • מחבר

אני בכל מקרה לא הולך להשתמש בשנאי טורודיאלי.

עריכה: התכוונתי שאני כן הולך להשתמש בשנאי טורודיאלי, טעות בכתיבה.

בקשר לרמה השניה של המתח, התבלבלתי כבר.. מה כדי לי לעשות? מיצב? עוד שנאי? :kopfpatsch:

אני נמנע מלהשתמש במאוורר.

ו ZiggyMan שאתה מדבר על סטנדביי אתה מדבר על מה שרשמתי? (עזבו עכשיו softstart יש את זה כבר בצ'יפ עצמו ותיכננתי אותו שהוא יצא מהמיוט אחרי 4 שניות ואני מוסיף ממסר שנסגר אחרי 3 שניות)

בדר"כ על איזה מתח המעגלי סטנדביי האלו עובדים (ברסיבר סטנדרטי ימהה שיש לי למשל)?

פורסם

ה stand by יכול לעבוד אל איזה מתח שבא לך - בהתאמה למעגל בקרה שיש לך

כל התפקיד שלו הוא לחבר ולנתק ממסר למעגל השני. לא חייב להיות קשר חשמלי בין 2 המעגלים

פורסם
  • מחבר

כן הבנתי פשוט רציתי לדעת אם שווה לי לעשות עוד רמת מתח של 3V (המינימום של הצ'יפ שמצאתי) בשביל לבזבז פחות הספק, או שברוב המכשירים הם עובדים על מתחים של בסביבות 12V ואז זה כבר יהיה די סטנדרטי ולא שווה השקעה ליצור עוד רמת מתח.

פורסם

010101, האמת שאלקטרונאי לא יכול להיות אודיופיל... זה סותר זה את זה (והנה לינק שיוכיח http://www.hometheater.co.il/vt113578.להוציא-את-הניקל )

TiGeRGuY, לדעתי תוסיף שנאי קטן נוסף עם מיישר ומייצב. תוכל לתכנן אותו כך שיבזבז מינימום הספק במצב המתנה.

לגבי סטנדביי, אני מתכוון למצב שבו המגבר בחשמל, אבל לא פועל, ומתח לא מגיע לשנאי הראשי, ומדליקים אותו בפולס במתג לחיצה. שכן, זה בערך מה שרשמת :)

לגבי מתח המצב השהייה, נתקלתי בהרבה שמשתמשים ב5V, זה נוח כי בד"כ יש גם רכיבים לוגיים (להפעלה משלט) שעובדים במתח הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים