עבור לתוכן

צריך המלצה לגבי שדרוג מערכת ישנה - תקציב 500

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, ברצוני לשדרג את המחשב הנייח הנוכחי שלי בגלל העובדה שהוא כבר לא סוחב את כמות המולטיטסקינג שאני זורק עליו. את המפרט הנוכחי ניתן לראות מצד ימין.

כרגע המעבד שלי לא מצלייח לעלות עם האוברקלוק שהוא היה בו כבר כמעט שנה. וכבר שבוע שהמעבד לא מצלייח לעשות פוסט עם אוברקלוק זניח,

מדובר על אוברקלוק של יותר מ 200MHZ והמערכת לא עולה ואני מקבל BSOD בעלייה של הוונדווס.

אני בדקתי את האפשרות שהזכרונות פגומים אך המחשב עולה מצויין בסטוק למעבד ואנדרקלוק לזכרונות עם בדיקת MEMTEST.

אני בדקתי את האפשרות שהספק לא מספק את ההספק הדרוש (CAPACITOR AIGING) אך עם ספק חדש של 550W HEC היה אותו מצב לכן הכול מצביע על המעבד.

התקציב הנוכחי שלי הוא בסביבות ה500שח. ברצוני להעלות את יכולת העיבוד של המערכת כדי למזער את צוואר הבקבוק הנוכחי ולהאריך את חיי המערכת

האם יש הבדל משמעותי בלשדרג מפנטיום D 805 ל D 960?

האם יש טעם לשדרג בכלל?

תודה מראש

פורסם

רק אם ממש אתה מוצא במחירים נמוכים. ה 960 יותר מתקדם.

דבר דבר:

א. תקלות: יכול להיות שזה קשור דוקא ללוח למשל, או לחלקים אחרים. פחות סביר שזה קשור דוקא למעבד. אתה יכול לבדוק את הלוח מקרוב בעיניים ולראות אם יש קבליפ נפוחים למשל. זה יכול להיות גם עניין של זכרונות.

ב. האם כדאי. האם אתה מדבר על ביצועים במשהו מסויים? משחקים? תוכנות?

באופן כללי, עדיף לך למשל למכור שלך יד2, ככה שיהיו לך 800-900ש"ח לעבוד איתם. אז, למשל לקחת לוח טוב של AMD ב 250-350 ש"ח ומשולש-מרובע ליבות של AMD. כמובן, גם אינטל מקביל (פשוט AMD נותנים מרובעים ומשולשים במחירים מאוד טובים בחבילה מאוד טובה).

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שאני לפני צבא ואני לא כ"כ רואה טעם בלקנות מערכת חדשה כאשר אני הראה את הבית פעם בשבועיים.

אבל אני צריך את מירב המערכת כרגע בתקציב שציינתי.

האם יש רעיון יותר טוב מלשדרג למעבד הכי מהיר שהלוח תומך?

פורסם

אולי תפרט מה בדיוק אתה מרגיש שעובד לאט?

אני לא רואה סיבה לא לשדרג מערכת שלמה כשממילא זה יוצא אותו מחיר.

אבל, אם אתה רוצה שדרוג מהיר ודי בטוח - אז דיסק קשיח חדש. הסמסונגים החדשים ב 240-250ש"ח הם הרבה יותר מהירים ממה שהיה בתקופה ההיא. ההבדל הוא מאוד גדול.

קח אחד כזה של 500GB, תתקין עליו ווינדווס מחדש, ומה שצריך ותראה שיש הבדל.

פורסם
  • מחבר

בעקרון המשחקים ממש מקשים על המערכת, המעבד זוחל כאשר יש יותר מ קובץ WINRAR אחד שעובר EXTRACT אני לא מצלייח לשחק FALLOUT 3 על יותר מ MEDIUM - HIGH עם הטקסטורות הרגילות וכאשר זה מגיע לENCRYPTION אני מתרגז רק מלחשוב על זה, קידוד אודיו ממש איטי (כאשר קניתי את המערכת לא השתנשתי בה למשהו חוץ מ עבודות תוכנה וקצת קונטר סטרייק פה ושם לכן לא כ"כ תכננתי למשחקים ואחרי שדרוג של 4850 המעבד מגביל את הכרטיס גם באוברקלוק משמעותי למעבד).

זה לא שהמחשב אשם זה התוכנות שנהיו יותר יותר רעבות למשאבים.

אוליי אני באמת הפעיל מערך RAID 0 לכונן שלי וזה יעזור?

פורסם

ראשית ערוך בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום. קישור לחוקים בסטיקי שבראש הפורום.

בקצרה- תרשום בכותרת את תקציב השדרוג והשימושים במערכת.

לגבי מה שרשמת על האוברקלוק- מן הסתם שעם הזמן יש לשמור על האוברקלוק, להחליף משחה תרמית, לנקות את קירור המעבד והמאוורר שעליו וכמו כן גם את כל המארז (בעיקר מאבק).

פורסם
  • מחבר

החזקה בדיוק כמו שתיארת בוצעה פעם בחודשיים (הרבה אבק) אני לא חושב שצינתי שהקירור שברשותי הוא ZALMAN CNPS9700 לכן הוא מסתדר נפלא גם עם התנור עם הכיתוב של אינטל.

אני מניח שאפשר לנעול - לא הרבה פתרונות קיימים למצבי.

פורסם

בקושי ניסיתי לעזור לך ואתה כבר רוצה שהדיון ינעל? חבל.. תן לאנשים לנסות.

אם תרצה שנמשיך לעזור לך- אז אני מציע שתבטל את האוברקלוק, תטען הגדרות אופטימליות (או ברירת מחדל) ב-BIOS ותראה אם קיימות בעיות. במידה וכן, זה אומר שאין שום קשר לאוברקלוק. בכל זאת אני מציע להמשיך את הדיון בפורום תמיכה טכנית. מעוניין בכך?

פורסם
  • מחבר

אני הורדתי את האוברקלוק והכול עובד מצוין, אבל - איטי מאוד. אני ממש מרגיש שהמכונה האיטית שהיתה באוברקלוק יחסית משמעותי (המעבד לא עושה פוסט אחרי 3.7 בכלל - לא משנה מה ההגדרות מתח מעבד/גשר צפוני/זכרונות - כלום) וכרגע אני בקושי מצלייח לשחק DIRT על מדיום, ההבדל מורגש של ממש לכן זה פחות בעיה טכנית אלא בעית התישנות, אוברקלוק תמיד היה פתרון זמני וזמנו חלף, אני לא חושב שיש עוד לדחוף את המעבד קדימה אשר יכול לקרות שישבוק חיים בכלל.

לכן אני מחפש רעיונות שדרוג. שדרוג + אוברקלוק כדי להעריך את חיי המערכת לפחוט חצי שנה לפני שאני מתגייס. (אחרי הגייוס אני קונה נייד LENOVO W510).

בגלל העובדה שהמחשב יעמוד הרבה זמן ב IDLE (אני כמעט ולא מכבה את המחשבים שלי בכלל - חוץ מ ריסטרט פעם ב) הוא ישומש בעיקר לשיתוף קבצים / WCG / F@H ומשחקים.

בעקרון אם כמות האפשרוייות כ"כ מצומצמת אני מוכן להגדיל את תקציב השדרוג ל 700שח. אני מחפש רק יכולת עיבוד גבהה יותר.

פורסם

משהו כזה יעשה לך מצויין:

מעבד AMD Athlon II X3 425 Box

₪384

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX425WFGIBOX

לוח אם Biostar GF8200C

₪239

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GF8200C

סה"כ מחיר לכל המוצרים:623₪

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

המעבד יותר חסכוני ממה שיש לך עכשיו, לוח מצויין (הוא זול כי אין לו מותרות כמו כרטיס קול מובנה טוב).

מעבד שלוש ליבות יחסית חדיש ומהיר. הרבה יותר מהיר משלך בכלאופן.

הDDR2 שלך עדיין מתאים (בהנחה שאין בעיות של תאימות מהירות)

פורסם
  • מחבר

אוקיי ניראה טוב אני קצת לא חובב גדול של לוחות בעלי כ. מסך משולב, האם לוחות אלו לא הוכיחו את עצמם בעבר כלא אמינים?

פורסם

לא. :nixweiss:

פורסם

כנ"ל.

לא רק זה, אלא שזה הכיוון. אני אישית מחכה לרגע שבו אני ארכוש לוח אם פצפון בעל מעבד עם מובנה בפנים (ואולי עוד דברים שאפשר לדחוף).

ולא, I3 ב 1200 ללוח+מעבד זה לא אופציה חכמה.

רק חשוב לי לציין, שכרטיס הקול שיש שם הוא מאוד לא משהו. אבל במידה ותרצה תמיד תוכל להשיג איזה כרטיס קול נורמלי יד2.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה כולם על העזרה שהיה לכולם שבוע טוב

-אפשר לנעול.

פורסם

אוקיי תודה כולם על העזרה שהיה לכולם שבוע טוב

-אפשר לנעול.

לפני שאתה זורק כסף,

מומלץ לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה מחדש.

(זהירות ממערכת הפעלה שהורדה מהרשת-רובן נגועות בסוסים טרואינים ורוגלות).

לפעמים השינוי הוא דרמטי,במיוחד אם היה וירוס במערכת שהפך את המחשב שלך לזומבי בשליטה מרחוק

(להפצת ספאם\ביצוע התקפות SERVICE DENIAL )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים