עבור לתוכן

מפרט באזור ה1500 לשימוש משרדי סטנדרטי ללא ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מחפש מחשב בתקציב נמוך יחסית שיעבוד טוב מבחינת OFFICE INTERNET, אולי קצת סרטים וסדרות ב HD ולא הרבה מעבר.

אני מחפש מחשב יציב, שיחזיק למטרות הללו יחסית הרבה זמן, ואם אפשר שיהיה בנוי מרכיבים חדשים יחסית על מנת שיהיה ניתן לשדרג אותו בעתיד בקלות יחסית.

חשבתי על שני כיוונים, או AMD, או I3, האם התקציב נמוך מדי ל I3 , ומה ההיתרונות והחסרונות של מערכת I3 לעומת AMD ?

אשמח לכמה אופציות של מפרטים באזור ה1500 כמו שציינתי, אפשר מעט יותר, אבל לא להשתגע.

המפרט צריך לכלול HDD וצורב DVD, אבל ללא ציוד היקפי בכלל. (ונראה לי שבתקציב כזה ולצרכים הנוכחיים, אין סיבה לשים כ.מסך, במיוחד שתמיד אפשר להוסיף בעתיד)

שקט לא חשוב במיוחד, ובכל מקרה למיטב ידיעתי מערכות מהסוג הזה לא רועשות במיוחד.

מה שכן אם שהמערכת תהיה קרירה יחסית וחסכונית יחסית (לפי מה שאני יודע אחד מהיתרונות של I3) אז זה יכול להיות נחמד,

אבל שוב בסוג מפרט הזה אני לא יודע עד כמה זה משמעותי.

תודה על העזרה :)

יואב

פורסם

הI3 לא תכנס בתקציב, בעיקר לא במערכות מעט איכותיות יותר. בכלליות, בI3 גם לא ממש משתלם, היות ובתקציב של I3+ לוח אם תואם, אתה יכול לקנות מעבד מרובע ליבה של AMD ביחד עם לוח אם הכולל יותר פיצ'רים ויציאות.

הנה מפרט עם חריגה קלה, הכולל מארז וספק לא רעים, לוח אם עם תמיכה בDDR3 (לצערי ניתן להוסיף רק עוד 2GB זיכרון אליו, סה"כ 4GB) וניתן להחליף מעבד בעתיד אם תרצה הודות לתמיכה בסוקט AM3. אם אתה יודע בוודאות שאתה לא תוסיף זכרון בעתיד, ניתן ללכת על הדגם עם התמיכה בDDR2 ביחד עם זכרונות כאלו וזה יחסוך לך כמה עשרות שקלים, אבל במידה וכן בסופו של דבר תרצה להוסיף עוד זכרון- זה יהיה די יקר בגלל עליית המחירים של DDR2.

המחשב לא אמור להיות מאוד שקט אך גם לא רועש. הוא אמור להספיק לשימושים סטנדרטיים כוללי הרצה של תכנים באבחנה גבוהה עם קידודים מתאימים.

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X2 240 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪319

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 ₪373

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪295

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪128

מארז:

[..] COMPUCASE 66RC-NPS w/o PSU ₪180

ספק כוח:

[..] HEC RAPTOR 300W - RETAIL ₪150

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪218

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪1663

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה יאיר.

הנחתי שמערכת AMD תהיה יותר משתלמת, כך שאין לי בעיה עם זה.

וגם טיפה רעש לא סיפור.

2GB זיכרון נראה לי ממש מספיק לעת עתה, ואין ספק שהרבה יותר חכם ללכת לDDR3 ולא 2 מבחינת שדרוג עתידי, מה גם שכבר היום המחירים כמעט זהים.

רק שאלה קטנה, על מחשב כזה, איזה מערכת הפעלה עדיף, XP או 7 32BIT ?

העדפה אישית שלי מתוך נסיון עם שתי המערכות היא WIN7 ללא ספק, אך האם היא לא תכביד יותר מדי על המחשב הזה ותפגע בביצועים ?

תודה,

יואב

פורסם

אין לך מה לחשוש מלהתקין את ה7, לא תרגיש שום האטה (פרט למולטיטסקינג כבד מאוד/שימוש בתוכנות כבדות מאוד כמובן).

פורסם
  • מחבר

אין לך מה לחשוש מלהתקין את ה7, לא תרגיש שום האטה (פרט למולטיטסקינג כבד מאוד/שימוש בתוכנות כבדות מאוד כמובן).

אחלה, תודה :)

מולטיטסקינג לא מעניין אותי כרגע, סתם כמו שציינתי דברים דיי סטנדרטים.

7 דיי חשוב לי כי לדעתי המערכת פשוט הרבה יותר נוחה וגם יפה יותר ויותר קלה לשימוש.

תודה על העזרה :)

יואב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים