עבור לתוכן

ערוץ אחד נשרף בכרטיס קול, האם החלפת OPAMP תפתור את הבעיה

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם.

לצערי הרב בכרטיס XFI שלי כאשר שומעים בסטריאו - דרך היציאה האנלוגית שומעים רעשים וחרחורים דרך אחד הערוצים, פירקתי את הכרטיס ניקיתי אותו וריססתי ספריי מגעים אך זה לא עזר.

האם החלפת OPAMP כמו בקישור הא תפתור את הבעיה או שיש רכיב אחר שצריך להחליף?

http://www.head-fi.org/forum/thread/226975/hotrodding-the-x-fi-a-layman-s-guide-no-56k

פורסם

קשה לדעת, צריך לבדוק מה נמצא בכניסה למגבר שרת. אם הסיגנל בכניסה אליו דפוק אז כמובן שזה לא יעזור. הבעיה היא שבשביל למדוד את זה צריך סקופ, או במינימום להתחבר לשם בכבל ולהקליט את זה חזרה לכרטיס הקול (ההקלטה תהייה דיי חלשה, אבל תאפשר להוציא את המידע הרלוונטי).

איזה סוג של רעשים יש שם? יכול להיות שיש רעשים שמקורם ב-DAC או ב-APU, או שיש בעיה עם קבל סינון איפשהו.

פורסם
  • מחבר

יש סאונד אבל הוא נשמע חנוק וצורם - כמו רמקול שמתאמץ יותר מדי.

מבחינה ויזואלית הקבלים נראים תקינים לא נפוחים או נוזלים.

העניין הוא שאם אני מחבר את הכרטיס דרך היציאה הדיגיטלית אז שומעים מעולה, אבל אני רוצה לחבר את הכרטיס למגבר וינטאג' ה"חדש" שלי - מרנטז 2238b וחבל לי לא להשתמש בו.

פורסם

אם בדיגיטלי הכל עובד טוב, אז רוב הסיכויים הם שהבעיה בדרגה האנאלוגית (אם כי זה לא שולל ב-100% בעיה ב-APU).

אני חושב שאין מנוס מלהתחבר לקו שנכנס למגבר השרת של אותו הערוץ ולבדוק האם מה שנכנס אליו פגום או לא.

פורסם
  • מחבר

זאת קצת בעיה בשבילי כי אין לי גישה למעבדה, וגם אם כן זה יהיה קשה, אמנם אני אלקטרונאי אך חסר ניסיון ומזמן לא עבדתי במעבדת אלקטרוניקה.

אני אנסה להחליף את ה - OPAMP ולקוות לטוב.

פורסם

אתה יודע איך לעבוד עם מלחם? יש לך חתיכת חוט מתכת וקצת בדיל? זה הכל :)

לפי הדגם של מגבר השרת אפשר בקלות לדעת איפה הכניסות נמצאות. ברוב המוחלט של מגברי השרת הכפולים הכניסות לערוץ הראשון הן 3-2 (מהפך ולא מהפך), ו-6-5 לערוץ השני.

בכל אופן, תעדכן אחרי שתחליף את השבב (אם החלטת שאתה עושה את זה).

פורסם
  • מחבר

לעבוד עם מלחם אני יודע, למרות שלא נגעתי במלחם שנה וחצי, מה גם שאלה הלחמות SMT קטנות מאוד שבהן אני בכלל חושש לגעת. יש לי מישהו שילחים את זה בשבילי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים