עבור לתוכן

המלצה לאוזניות ומיקרופון להקלטות בבית

Featured Replies

פורסם

היי,

ברצוני לבצע הקלטות (סטייל פודקאסטינג)

ברצוני לקנות אוזניות משולבות מיקרופון בגלל נוחיות על הראש ולא מיקרופון בסטנד.

האוזניות יתחברו למחשב נייד, יש משמעות אם האוזניות יתחברו בUSB או בחיבור אנלוגי? כי קראתי כמה ביקורות סותרות בנושא והייתי רוצה לקבל תשובה סופית בעניין..

כמו כן, אשמח לקבל המלצות בטווח מחירים של עד 300-400 ש"ח ( עדיף פחות אם זה לא יפגע משמעותית באיכות).

האם יש משמעות אמיתית למה שמוסיפות החברות לגבי ה"סינון רעשים"?

פורסם

הקלטה איכותית ונקיה דורשת מיקרופון איכותי.

זה הציוד (ביחד עם כרטיס קול חיצוני UX2 הכולל קדם מגבר של Line6) שהשתמשתי בו שהייתי צריך להקליט קטע באיכות גבוהה בלי רעשי רקע, בלי פצפוצים (pops) ועם קול שנשמע טבעי. ההקלטה נועדה ד"א לליווי קטע פלאש מסוים והמיקרופון הזה כמובן לא כולל שום "סינון רעשים" או כל גימיק אחר. ניסיונות להקליט עם מיקרופונים "מעפנים" כאלו ואחרים נשמעו כאילו ההקלטה נעשתה דרך הטלפון - או במילה אחת - רע. שום "סינון רעשים" לא יעזור אם המיקרופון לא כולל קפסולה איכותית והמיקרופונים השונים המיועדים לסקייפ, למשחקי רשת וכד' כוללים קפסולה בינונית במקרה הטוב.

בסך הכל אין בעיה שהמיקרופון יתחבר דרך USB בתנאי שאתה מבין שבכך אתה מוגבל אוטומטית לקדם מגבר וה-ADC הפנימיים שלו. במחשב נייד ותקציב מצומצם הייתי נצמד למיקרופון USB שיחסוך לך ציוד נוסף (כרטיס קול איכותי הכולל קדם מגבר). לא הייתי מחבר מיקרופון ישירות לכניסת האודיו של מחשב נייד. הייתי גם ממליץ לך על מיקרופון נפרד בתקציב שלך על מנת לקבל מקסימום איכות בתקציב קטן (אין ממש headsets איכותיים בתקציב הזה).

קיימים מספר מיקרופונים מעניינים בחיבור ל-USB - לדוגמא ה-Blue snowball שעולה כ-70 דולר בחו"ל (ובארץ נמכר במספר אתרים במחיר המעניין של 1600-1800 ש"ח).

מספר דגמים של Samson כגון ה-C01UCW שעולה סכום דומה (550-700 ש"ח בארץ).

עוד מספר חברות שאני פחות מכיר מציעות מוצרים דומים במחירים דומים - מדובר במיקרופונים "אמיתיים" עם איכות סאונד סבירה ומעלה הבנויים במיוחד לפודקסטים והקלטות עם מחשבים ניידים מבלי להתפשר יותר מדי על האיכות.

פורסם
  • מחבר

מיתוס נוסף ששמעתי שהייתי שמח לשמוע את דעתך לגביו..

אם אתה משתמש במיקרופון בסטנד במקום בהד-סט אז הוא יהיה רחוק יותר מפה ולכן בסביבה שהיא לא סטודיו, אלא בית בתל אביב שיכולים להיות בו רעשים מפה ושם, אז בגלל שהוא איכותי הוא גם יקלוט יותר את רעשי הרקע.

בסך הכל אני מוכן להתפשר על איכות (לחסוך כרטיס קול ושאר צעצועים יקרים) בשביל לחסוך במחיר.

אני מבין שUSB זו הדרך בשבילי, איך היית מעריך קפסולה למשל בהד-סט של סנהייזר

http://www.kama.co.il/product_details.php?product=71102&path=product

דבר נוסף שאני אציין זה שמאחר והחומר יעלה לרשת, האיכות מלכתחילה לא תהיה גבוהה בגלל חיסכון במקום, ולכן יכול להיות שהשקעה גדולה מדי במיקרופון תהיה בכלל מיותרת.

פורסם

גם שהמיקרופון בסטנד אתה מקליט שהפה שלך קרוב אליו ורעשי הרקע הרבה פחות נקלטים. רעשי רקע סבירים ישמעו בקושי בהקלטה, אני משער שאתה לא תקדח בקיר במקביל להקלטה.

גם בקובץ MP3 באיכות של 128 קילוסיביות לשניה ירגישו הבדל באיכות ההקלטה - אתה בעצמך יול להבחין בכך אם יש לך מוזיקה בפורמט זה - ניתן לשמוע אם מדובר בהקלטה "נקיה" או לא.

המיקרופונים שהצעתי לך הם מקרופונים מקצועיים לכל דבר (גם אם בדרג כניסה) עם כניסת USB שמיועדים בין השאר במיוחד לשימוש שאתה מעוניין בו (פודקאסטים). אם יש אפשרות להביא ציוד מחו"ל - הייתי ממליץ על אחד מהמיקרופונים ההם.

לא מכיר את הסט הספציפי הזה של סניהזר, אני משער שהוא לא רע, אולם בד"כ ההקלטה לא נשמעת טבעית ועשירה כמו במיקרופון "אמיתי" במערכות כאלו שמיועדות לשיחות וועידה, תוכנות voice recognition ושימושים דומים (ככה גם סנהייזר מסווגים את ה-PC35, ה-headsets שלהם עם מיקרופונים איכותיים עולים מאות דולרים, לאודיו-טכניקה וחברות אחרות יש פתרונות דומים וזולים יותר, אבל עדיין מדובר ב-200 דולר ומעלה).

זה המצב ואין פתרונות קסם - הקלטה יפה דורשת מיקרופון רציני. אם לצרכים שלך מספיקה שלך איכות בינונית - הד-סט בסגנון ה-PC35 יהיו מספיק טובים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על כל העזרה, באמת תגובות מקצועיות.

אני אשתמש בתוכנה שנקראת CAMTASIA אם אתה מכיר, ההקלטה תיעשה באיכות נמוכה יחסית -56KBS ויומר לFLV או WMV, גם באיכות הזו יורגש ההבדל?

פורסם

קשה לי לחזות מראש.

בדקתי כעת קובץ flac (מוזיקה) שהמרתי לאיכות 56kbps וכנראה עדיין יהיה הבדל באיכות, אולם הרבה פחות מורגש.

הייתי במקומך מנסה למצוא חבר עם מיקרופון או headset פשוט ובודק אם האיכות מספקת אותך. חבל סתם לשרוף 200-300 ש"ח ואז להצטער שלא קנית מראש משהו איכותי יותר.

פורסם
  • מחבר

בהד-סט פשוט אני שמעתי איך זה יוצא, וזה לדעתי נשמע סביר, אך לא יותר מזה.

אני מנסה לכוון לרמה אחת יותר ממה ששמעתי.

אני אנסה להשיג מיקרופון רגיל להקליט בו ואז אשמע את ההבדלים.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים