עבור לתוכן

נתב שאינו מפנה פורטים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קניתי נתב מדגם BR-6424n V2 של Edimax.

מההתחלה הפניית הפורטים לא עבדה כמו שצריך.(אני יודע איך פותחים פורטים כבר שנים.ההגדרות שלי נכונות,ופשוט מקבלים Low ID באימיול)

הפעלתי את אופציית ה-UPNP של הנתב,והופ,ה-eMule ב-High ID.

אחרי שבוע השותף שלי לדירה מעדכן את גירסת האימיול שלו,וכל הרשת מקבלת Low ID באימיול.

ניסיתי כל אופציה אפשרית(Virtual Server,Special Apllications),ואפילו להכניס את המחשב ל-DMZ(מה שגרם לאי גלישה מוחלטת באותו מחשב),ועדיין-Low ID.

אישית,אני שונא את אימיול,ומעדיף את uTorrent וההורדות הישירות.

מה שמעצבן הוא,שגם ב-utorrent צריך לפתוח פורט TCP,והוא עובד רק כאשר ה-UPNP עובד,ולא כאשר אני מגדיר אותו ידנית ב-Port Forwarding.

מבדיקה באתר speedguide.net,כל הפורטים שבדקתי(eMule+uTorrent) סגורים,אפילו שה-UPNP עובד,וה-uTorrent מוריד מהר.

עכשיו לשאלה המרכזית:

מפיקוק ענו לי,שאם הגלישה עובדת ויש חיבור אלחוטי תקין,מבחינתם,הראוטר בסדר.

יש לי 3 אופציות:

1.להישאר עם המצב איך שהוא.

2.לשלוח דרך החנות שקניתי ממנה את הנתב לבדיקה.(=שבוע בלי אינטרנט)

3.לנסוע עצמאית לפיקוק וישיבדקו במקום את הראוטר.

לא איכפת לי להישאר עם הראוטר איך שהוא,פשוט קראתי במקומות מסוימים ש-UPNP יכול לשמש כפירצה להאקרים.

יש לי אנטיוירוס ופיירוול על המחשבים,חוץ מאחד שאין עליו אנטיוירוס.

ברור לי שהסכנה היא מוירוס/סוס טרויאני,שבעיזרת ה-UPNP יתחיל לשתות לי מידע מהרשת,ויפרוץ אליה.

אז מה ההמלצה:להמשיך לעבוד עם ה-UPNP כרגיל או לנסוע לפיקוק?

בתודה מראש,

יוחאי.

פורסם

קודם כל

אתה והשותף שלך, צריכים לעבוד בפורטים שונים באימיול.

דבר שני, תביא את העמוד של virtual server ושל port Forwarding בנתב שלך

פורסם
  • מחבר

אנחנו משתמשים בפורטים שונים לחלוטין.

אני טכנאי PC בהכשרתי,ולמרות שלא עבדתי בתחום כבר שנתיים,אני יודע לפתוח פורטים ולהגדיר Virtual Server,מה גם שבדקתי את עצמי מול המדריך של Edimax העולמית.

אם אתה ממש מתעקש,אני אעלה תמונות.

רק שאני פאנט בקשר לאבטחה,כך שכל מקום שרשום בו פרט מזהה,בין אם זה כתובת IP,ובין אם זה פורט,אני "ממרקר" בשחור.

אני לא אחד שאין לא שום מושג,ועובדה גם שה-UPNP עבד בעבר עם האימיול,הפסיק,והוא עובד בסדר עם ה-uTorrent,למרות ש-speedeguide.net אומר שהפורט סגור.

בסה"כ שאלה פשוטה:

האם UPNP בטוח לשימוש,אם יש לי AV+FW על כל מחשב?(אולי שאלה שתשמע מוזרה בגלל ההכשרה שלי,אבל אני בונה מכם כמומחים בדבר,ולכן מתייעץ)

תודה לכל העונה,

יוחאי.

פורסם

באופן עקרוני, UPNP לא בטוח יותר מידי.

מה שהוא עושה זה ליצור וירטואל סרבר באופן עצמאי.

אם לטענתך הוא הפסיק לעבוד, אז אולי אין מקום לעוד חוקים בנתב, כנס לנתב לדף של הוירטואל סרבר ותמחק חוקים מיותרים.

פורסם

תבדוק אם יש במסך ההגדרות של הראוטר לחצן "אפשר הפניית פורטים"

פורסם
  • מחבר

בטח שיש,והוא כמובן מופעל.

שוב,אין כאן שאלה אם אני יודע להפנות פורטים או לא,יש כאן שאלה למה הראוטר לא מפנה אותם.

וירח אפל,ניסיתי שילובים של Virtual Server עם Special Applications ו-UPNP,וכלום לא עזר.

סיפור מעצבן.

בסוף עוד אסע לפיקוק,רק שלא ינפנפו אותי.

פורסם

אחרי הגדרת הפורטים בנתב והפנייתם לכתובת הרצויה נסה לבצע ריסט ידני פשוט להוציא מהחשמל ולהחזיר יש בעיה ידועה של שמירת הגדרות והחלתם בראוטרים של ADIMAX

פורסם
  • מחבר

מכיר את זה,נוסה,לא עובד,אבל תודה על המענה.

פורסם

אני מכיר את הנתב הזה היטב.

השירות של פיקוק מעולה, במקרה של בעיה גש לשם ואם צריך הם יחליפו אותו גם בלי קופסא וקבלה.

אכן היו בעיות עם הנתב אבל עידכון קושחה פתר את הכל.

פורסם

אמנם אין את הפקודה הזאת... אבל אם אתה ממש רוצה אתה יכול להשיג את קוד המקור למערכת הלינוקס שרצה על נתבי אדימקס השונים ולהגיע למצב דומה..

אני באיזה שהוא שלב התחלתי לעבור על זה עקב סקרנות אבל אין לי ראש להתעסק עם השטויות האלה.

כל נתב שהוא במחיר של כ300 שקל שהיה בידי ושעבר בידי עד היום לאחר שימוש בטורנטים אצלי פשוט הגיע למצב של חוסר תגובה..

בנתיים שרת ה PFSENSE שלי הוא בערך היחיד שעד היום מספק לי אינטרנט ללא ניתוקים וללא תקיעות גם עם שימוש בטורנטים וכל מטעמי האינטרנט.

(בעבר ניסיתי כמה גרסאות שונות של לינוקס BSD בצורות כאלה ואחרות אבל לבנתיים היא נותנת לי את המענה הטוב ביותר)

פורסם
  • מחבר

לשלומי:

יש לי גירסת קושחה 1.20,שאין אותה אפילו באתר של אדימקס העולמית,כך שנראה לי שהבעיה בנתב עצמו.

אולי באמת צריך לעשות טיול להוד השרון.........

תגיד,הם בודקים במקום ומחליפים במקום?

כי אני גר בראשון,ויש לי קטנוע,ואין לי כוח לבוא ולחזור ביום אחר,ולהישאר תקוע בלי אינטרנט כמה ימים.

תודה,

יוחאי.

פורסם

הגירסא האחרונה היא 1.18

תתקין אותה

פורסם

בטח שיש,והוא כמובן מופעל.

שוב,אין כאן שאלה אם אני יודע להפנות פורטים או לא,יש כאן שאלה למה הראוטר לא מפנה אותם.

וירח אפל,ניסיתי שילובים של Virtual Server עם Special Applications ו-UPNP,וכלום לא עזר.

סיפור מעצבן.

בסוף עוד אסע לפיקוק,רק שלא ינפנפו אותי.

סתם שאלה -- מה קורה עם ה-FIREWALL בתוכנה על המחשב? פעיל? הפנת גם בו פורטים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים