עבור לתוכן

ברצוני לשאול בנוגע לשילוב כל שהוא לקולנוע ביתי

Featured Replies

פורסם

1. הגומי/ספוג שאתה מדבר עליו נקרא סראונדSURROUND = מקיף את הקונוס (CONE) ומאפשר לו לנוע בתאימות עקבית.

אם הגומי התייבש-הסיבה שהוא מתפורר, רצוי מאוד להחליף אותו כי זה יגרום לתנודות יתר של הדרייבר בתדרים נמוכים יותר, מה שיכול לגרום לנזק לדרייבר או אף לשרוף אותו. בנוסף, זה יגרום לרעשים לא רצויים ותחושה של משהו ''נשבר'' ברמקול.

כשהוא עדיין יבש, אין סיבה לדאגה אך מומלץ להחליף וחבל לחכות לקריעה מלאה של הגומי. (ניתן לתקן לבד, אבל מצריך ידע וניסיון בנושא).

2. לשפר סאונד? אין לי את האוזן שלך, אני בטוח שעם קצת משחק ברסיבר ושינוי פורמטים אתה תשמע הבדלים.

תשחק עם הרסיבר ותראה מה הוא מציע, תקרא עליו ביקורות באינטרנט.

http://www.google.co.il/search?hl=iw&source=hp&q=DENON+AVR+1604&meta=&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=

פורסם
  • מחבר

ברור לי שאתה לא יכול להגיד לי מה לעשות ברסיבר ולכן גם לא לזה התכוונתי.

שאלתי את זה מכיוון שחשבתי שאולי יש סיכוי שיש פרמטרים שמשפיעים על הסאונד ברסיבר ובאופן כללי שאני לא מכיר ואולי תוכל להאיר את עיניי בהם.

יש לי את החוברת הוראות אך לא מצאתי שם משהו שיכול ממש לעזור לי...

בנוסף רציתי לשאול אם יש אפשרות לחבר סאב למערכת ולהפוך אותה למעיין 2.1. ואם כן, יש סיכוי שהשילוב של שתי 12' + סאב נוסף כבר יבלעו את כל הצליל?

וזה בתנאי כמובן שיהיה חוסר בבאס ואת זאת נדע רק ברביעי...

פורסם

לשאלתך הראשונה, השיפורים היחידים שניתן לעשות הם רק בעזרת הרסיבר או המקור אליו אתה מחבר את הרסיבר - מחשב או נגן מסוים.

תכנות מסוימות כמו DFX למדיה פלייר משפרות גם כן את הסאונד, אבל אני לא אוהב להשתמש בהם.

לשאלתך השנייה, אני לא חושב שיש טעם להוסיף עוד סאב וואפר, היות והדרייבר גם ככה -ענק- 12'', ויודע לרדת לתדרים נמוכים, למרות שאני לא חושב שזה יבלע את הסאונד, לפחות לא משמעותית.

אם באמת תרגיש בחוסר באס מוחלט, שווה לנסות לחבר סאב ולהשוות עם/בלי סאב, עד כמה הסאונד נבלע, אם תאהב, כמובן תשאיר אם לא, תחזור ל2.0

פורסם
  • מחבר

אוקיי סבבה.

מחשב בכל מקרה לא יחובר לרסיבר (לפחות לעת עתה..).

בנוגע ללנסות לחבר סאב. אין לי סאב זמין כל שהוא לנסות לחבר סתם ככה אז ככה שאין כ"כ מה לנסות.

ועוד דבר, יש סיבה כל שהיא שבגללה הרמקול עלול להיחנק מהר בתדרים נמוכים ולהשמיע דיסטורשן? כי אני זוכר ששמתי לו הרבה באס ובווליום בינוני עד גבוהה שמעתי זיופים כמו של קרטון רועד.

ובנוסף בווליום גבוהה הרסיבר באיזה שהוא שלב נכבה (כנראה בכדי למנוע נזק). מדוע? הרי הווליום שבו הוא נכבה הוא לא כזה גבוה... הוא בינוני גבוהה כזה...

פורסם

אוקיי סבבה.

מחשב בכל מקרה לא יחובר לרסיבר (לפחות לעת עתה..).

בנוגע ללנסות לחבר סאב. אין לי סאב זמין כל שהוא לנסות לחבר סתם ככה אז ככה שאין כ"כ מה לנסות.

ועוד דבר, יש סיבה כל שהיא שבגללה הרמקול עלול להיחנק מהר בתדרים נמוכים ולהשמיע דיסטורשן? כי אני זוכר ששמתי לו הרבה באס ובווליום בינוני עד גבוהה שמעתי זיופים כמו של קרטון רועד.

ובנוסף בווליום גבוהה הרסיבר באיזה שהוא שלב נכבה (כנראה בכדי למנוע נזק). מדוע? הרי הווליום שבו הוא נכבה הוא לא כזה גבוה... הוא בינוני גבוהה כזה...

על זה בדיוק דיברתי כששאלת על הגומי סראונד.

בקשר לרסיבר, מוזר מאוד, תבדוק כבלים ותבדוק ששום דבר לא עושה קצר.

חבל לשרוף את הספק כוח של הרסיבר.

*אני לא אהיה בסביבה בימים הקרובים, צבא.

תנסה להיעזר בשאר חברי הפורום המבינים, מביני עניין לא פחות ממני.

בהצלחה רבה!

מקווה לראות עדכון מעניין כשאחזור, מקווה במהרה.

פורסם
  • מחבר

טוב נחום אני מודה לך על כל הזמן שהשקעת פה ואתה נראה לי אחלה גבר שבעולם ותהנה לך בצבא.

אני אשתדל לעדכן עד שתחזור אולי יהיה לך משו מעניין לקרוא ;)

בקשר לרעשים. אפשר לאמר בוודעות שזה נובע מהגומי? אם כן, כמה עולה להחליפו בשני הרמקולים?

ובנוגע לרסיבר, לא חושב שמשהו עושה קצר. לאיזה עוצמות בערך אני אמור להגיע בהנחה והכל תקין עם הרסיבר הזה (אני יודע שקשה לתאר עוצמה במילים אבל לפחות ננסה)

פורסם
  • מחבר

אוקיי בקשר לווליום. חיברתי רמקול של SANYO קטן בערך בחצי מהרמקול ההוא (זמנית עד מחר) והווליום עלה פי 3!! ככל הנראה הרמקול קיצר קיצר או גרם לווליום הנמוך בצורה כל שהיא.

הרמקול שהתווסף הוא SNAYO SX 300 אם מישהו מכיר. הוא בכלל לא רע (וגם מאוווווד ישן) אך המיד שלו לא עובד אז הוא מוציא רק באסים וצלילם גבוהים מהטוויטר...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי ה PHILIPS חזר ו OMG! בחיים שלי לא שמעתי אותם ככה והם אצלי שניםםםםם (שייכים לאבא שלי עוד שהיה צעיר הוא קנה אותם).

הבאסים חזקים מאוד וגם ככה כשמעלים אותם הרבה הם מצליחים לפעמים לבלוע את הסאונד (בשביל זה יש EQ :xyxthumbs:).

בכל אופן תודה על העזרה, אני מעיף לשכנים תראש עכשיו.. באמת אחלה רמקולים, לא חשבתי שהם יכולים להוציא צלילים כה איכותיים... רק בעיה אחת קיימת.

נניח ואני מחבר MP3 לרסיבר ויש בו EQ.. אני לא מצליח לכוון את ה EQ בו מבלי לאבד צלילים... אני מרגיש כזה כאילו אני גורע ככל שאני נוגע יותר ואומנם אני לא אודיופיל מטורף כזה או אחר אבל אני כן יודע לכוון EQ ולהגיע איתו למצב מאוזן שבו המידים לא נשמעיםן כמו טרנזיסטור ישן, הטרבל לא חורק באוזן והבאס לא מזייף \ בולע את הצליל אבל כאן זה כאילו בלתי אפשרי. אגב הנגן הוא COWON IAUDIO I7. יש בו המון אופציות של כוון הצליל ואולי זאתצ תהסיבה שאני מסתבך בגללה.

אם מישהו מכיר את הנגן ויודע לכוון את ה EQ בצורה כזו שלטעמו (וכן אני יודע שכל אחד אוהב אחרת אבל אני בכל זאת רוצה) הצליל איכותי אני אשמח לראות את ההגדרות שלו.

ושוב תודה לכל מי שעזר לי!! (בעיקר נחום! אתה אחלה גבר :yelclap:)

עריכה : רציתי לשאול שאלה נוספת... האם ניתן לחבר רמקול כמו שלי ליציאת הסאב ולהפוך אותו לסוג של סאב וופר? או שזה בלתי אפשרי...

אשמח לקבל תשובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים