עבור לתוכן

ברצוני לשאול בנוגע לשילוב כל שהוא לקולנוע ביתי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי בבית 2 רמקולים ישנים מאוד של פיליפס אני לא זוכר דגם, דיי גדולים עם רסיבר DENON AVR 1604 אם אני לא טועה ואקולייזר ישן גם כן שהגיעה יחד עם סט של מגבר ורסיבר ישנים שמתו מזמן (רק האקולייזר שרד...). ברמקולים הנ"ל יש דרייבר 12' בכל צד. עוד דרייבר של 3' אם אני לא טועה ועוד טוויטר 1'.

כאשר אני שומע איתם מוזיקה, באסים יוצאים רק רמקול אחד ומהשני יוצא רק MID ו HIGH וזה משגע אותי... יש לכם אולי מושג למה? ובנוסף, חשבתי על לקנות עוד סאב סנטר ושתי אחוריים. מה אתם חושבים על כך? האם ניתן להפוך את הרמקולים הישנים הללו למערכת נורמאלית?

מידות ודגמים מדויקים אני כבר אבדוק מחר פשוט אני נירדם עוד שניה ואין לי כח לבדוק כרגע :sleep:

הרמקולים דר"א בערך בגובה של מטר וקצת אם מישהו במקרה יודע על מה אני מדבר (למרות שאני יודע שאין סיכוי..) ושאלה אחרונה : כמה מסוגל אקולייזר חיצוני לשפר את איכות הסאונד (כמובן בתנאי שהוא מכוון כמו שצריך)?

פורסם

אני אשמח אם תרשום את הדגם של הפיליפס.

ברמקולים ישנים, ברובם הדגם רשום מקדמת הרמקול, אם לא, תבדוק מאחורה.

תבדוק את החיווט ברמקול שהיחידת באס לא עובדת בו, אם החיווט בסדר, תבדוק את הקרוס אם הוא נשרף (יכול מאוד להיות שזה יהיה גם קבל).

אקולייזר לא ניתן לחבר לרסיבר שלך ככל הידוע לי.

הרסיבר כבר מכיל אקולייזר פנימי.

-איזה אקולייזר יש לך?

לגבי מערכת חדשה עוד נדבר, בוא קודם נפתור את הבעיה הראשונה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז צילמתי את הרמקולים ואת המדבקה שעליהם ואת האקולייזר ואת החיבורים של הרמקולים מאחורה (שזה רק + ו -...) ולאן חיברתי אותם ברסיבר.

http://rapidshare.com/files/392909064/PICS.rar.html

את הדגם תראה בתמונה כבר (TAMON stereo graphic equalizer EB 101L) ובנוגע לאקולייזר, רשום עליו דגם אך דבר אחד לא הבנתי.. אמרת שלא ניתן לחבר אקולייזר לרסיבר שלי (לאקולייזר יש כניסה אחת של L ו R של RCA ויציאה אחת זהה). האקולייזר לא מתחבר באופן יעודי ליציאה שמיועדת לאקולייזר ברסיבר אלה האקולייזר מתפקד (אם אני לא טועה ויש מצב גדול שאני טועה) כחוליה נוספת במעגל כך שהאות עובר דרכו ובעצם "משתפר".

וע"פ מה שאתה יודע, איך הרסיבר הזה? הוא טוב?

נ.ב : מצטער שהתמונות הן להורדה פשוט זה גם בשביל לשמור על איכותן ועל הרזולוציה הגבוהה וגם מפני שמגובר במספר תמונות.

תודה רבה על העזרה ! :yelclap:

פורסם

1. אני צריך לראות את החיבורים של האקולייזר, תמונה מגב האקולייזר תעזור מאוד, היות ואני לא מצליח למצוא את הדגם הזה ברחבי הרשת.

2.הטעיתי אותך, כן ניתן לחבר אקולייזר לרסיבר, אבל עם חיבור יעודי שנמצא ברסיבר, ברסיבר שלך לא קיים חיבור כזה

-פתרון אפשרי-יימצא אם תצלם את הגב של האקולייזר.

3.אתה אכן צודק, אם תחבר את האקולייזר לרסיבר, האות עובר דרכו וברוב המכרים (תלוי ברמת הרסיבר), האיכות סאונד משתפרת משמעותית.

4.הרסיבר שלך טוב, מבית טוב - רק תשמור עליו כי הDENONים מרבים להתחמם.

5.למה אתה רוצה לחבר אקולייזר לרסיבר כשיש לך אקולייזר ברסיבר?

ד''א רמקולים מעולים יש לך שם!

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני מתנצל על התצלומים הגרועים שכן טיפה סיבכת אותי :lol: האקולייזר היה בתוך ארון והיה קשה להגיע ובגלל זה הצילמים חרא...

http://img683.imageshack.us/f/img0088rb.jpg/

http://img88.imageshack.us/f/img0089mf.jpg/

ברסיבר לא מצאתי אופציה לכוון מותאם אישית של אקולייזר אלא רק כמה מצבים כמו ROCK POP וכו' ובנוסף שינוי של הבאס והטרבל (שקשה לקרוא לזה אקולייזר...). אני משתמש באקולייזר מפני שאני מרגיש שהצליל לוקה בחסר בעיקר בתחום הבאס ובאמת האקולייזר משפיע ומחיה את הסאונד.

לי אין חיבור ייעודי. האקולייזר לא מתחבר אל הרסיבר ושולט בכל הערוצים שלו אלא מחובר רק לערוץ אחד ומשפיע רק עליו (כנראה בגלל שאין כניסה ייעודית ברסיבר) והוא מתפקד כמו "המשך לחוט" אם אתה מבין למחה אני מתכוון.

ועוד דבר : מהיכן אתה יודע שהרמקולים אכן טובים? לא מצאתי שום אזכור עליהם באינטרנט (למרות שאבא שלי אמר לי שהם מעולים רק צריך להגיע לקומבינציה הנכונה של חיבורים \ רכיבים או כל דבר אחר בשביל להבין).

ובנוגע למה שאמרת לי בהתחלה, לא הבנתי מה לעשות... לפתוח את הרמקולים ובפנים להסתכל אם יחידת הסאב מחוברת?

אני יודע שהעמסתי בשאלות אך הייתי רוצה בכל זאת אם תוכל לנסות לענות על כולן :-[

ושוב, תודה רבה!

פורסם

אני מדבר בדיוק על המצבים האלה ברסיבר, וכיוון הבאס והטרבל, חוץ מזה, אני מניח שהמערכת מחוברת למחשב-יש לך תוכנות או אפילו במדיה פלייר אקולייזר שיודע לעבוד כמו זה שלך.

בגלל שאין לך חיבור יעודי ברסיבר, הפתרון היחידי שאני חושב עליו זה לחבר את הINPUT ליציאות הרמקולים ברסיבר ואת הOUTPUT ישירות לרמקולים, זה הדבר היחידי שכרגע עולה בראשי-וכן, זה יראה ''כהמשך כבל'' כפי שאמרת, אבל זה עדיין מאפשר לשפר את איכות הסאונד.

(עשיתי ככה עם רסיבר JVC ישן ואקולייזר של SHAREWOOD - וזה אכן עבד יופי).

אני מבין את החוסר שאתה חש בו, לכן או הפתרון שהמלצתי או דרך תוכנת מחשב.

רמקולים ישנים של PHILIPS נחשבים לרמקולים מעולים, ברמת JBL, FISHER, CERWIN VEGA, KLIPSCH וכדומה, כלומר איכות ללא פשרות.

טווח תדרים יפה, עצמה מכובדת, באס עמוק, עקב הסאב-וואפר הגדול 12'', בקיצור רמקולים טובים.

-תפתח את הרמקול שהבאס לא עובד בו, קודם כל תבדוק את החיווט, יכול מאוד להיות שהכבל נקרע או התייבש.

אם הכבל אכן מחובר, תבדוק שאין קרעים לאורכו.

-אין בעד מה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מחשב לא מחובר מכיוון שאין לי HTPC ולכן אני לא משתמש באופציה זו אך חיברתי נגן MP3 של COWON (I7) שבו גם יש EQ והאמת זה היה נשמע לא רע בכלל אבל עדיין חסר... מדוע? צריך אולי לקנות מגבר בכדי להוציא מהם יותר? שמתי באקולייזר המובנה את הבאסים והטרבל עד הסוף ואכן הטרבל נשמע ריאליסטי מאוד אבל הבאס לא מספיק חזק עדיין...

האם אני יכול לגרום למערכת נזק בכך שאפתח אותה? (חחחחחחחח חוץ מביטול האחריות :D)

במידה והבעיה היא לא בעיה ברמקול עצמו, איפה עוד היא יכולה להיות? כי זה פשוט לא הגיוני.... וזה נורא מעצבן.

ואם הבעיה תיפתר, החוסר הזה צפוי להיעלם לדעתך? הכוונה אם יהיה שינוי משמעותי?

פורסם

אתה יכול לחבר את המערכת למחשב בלי שום קשר לHTPC.

אני מאמין שהנגן שלך גורם לבעיית ה''חסר'', תנסה לחבר למקור עם עצמה רבה יותר, כמו המחשב למשל, ותראה בהבדל, אני בטוח.

מאוד מומלץ לחבר עם כבל אופטי/קאוקסלי.

מגבר יכול לעזור מאוד לעסק, למרות שאני מאמין שהרסיבר יודע להתמודד טוב עם הרמקולים האלה.

אם תתנהג כראוי עם הרמקול, אתה לא תגרום לנזק.

פשוט כשאתה שולף את הדרייבר, נסה שלא בכוח או בפתאומיות/שלא ייפול בטעות, כי יכול להיות שכבל קצר ואתה תקרע אותו.

זה מאוד הגיוני שכבל התנתק/נקרע או פשוט התייבש לו שם (לפי מה שהבנתי, הרמקולים לה עבדו הרבה זמן-גרום להתייבשות הכבל עם הזמן).

בעיות נוספות, קרוס לא תקין/נשרף, התנתק הקרוס מההלחמה, והכי גרוע-הדרייבר נשרף ( דבר שאני לא מאמין שיקרא).

אם הבעיה תיפתר, החוסר בבאס יעלם כמעט ודאית, כן יהיה שינוי משמעותי.

דמיין שנייה בראש, משאית עוקפת אותך משמאל ובו זמנית אופנוע מימין.

אתה צריך ליצור מצב שמשני הצדדים יעקפו אותךמשאיות (אני מקווה שאתה לא מגיע למצבים כאלה במציאות :xyxthumbs: ).

פורסם
  • מחבר

אוקיי החלפתי את ה L וה R ברסיבר ועדיין לא יצאו באסים מרמקול אחד ולכן החלטתי לפרקו ולאחר שפירקתי אותו לא גיליתי שום דבר לא תקין (וזאת רק מנוקדת המבט הלא מקצועית בעליל שלי) ולכן מחר אקח אותו לבדיקה ואראה אם אכן ישנה בעיה...

אם נאמר את האמת לא הבנתי כ"F איך לחבר את המחשב... כשאני עושה זאת עם המחשב הרגיל שלי אני מחבר את הסאונד דרך כניסה של RCA בצד של הרסיבר ויציאה של 3.5MM מהמחשב כי פשוט אלו האפשריות העומדות לצידי...

וכשאמרתי שאין לי HTPC התכוונתי שאין לי מחשב שמחובר קבוע כמו שחשבת אך למרות סאת יצא לי כמה פעמים להביא את המחשב מהחדר פשוט זהו סיפור מהפטרה...

פורסם

תעדכן בקשר לרמקול בהמשך.

איך לחבר את הרסביר?

ככה, אתה יכול להשתמש באותה דרך שאתה מחבר את המחשב הרגיל שלך, לדוגמה RCA אדום ולבן לפלט הTV (זה ממש לא משנה לאיזה פלט אתה מחבר את הכבלים, ניתן לכל פלט שהוא מוציא סאונד - יציאות - OUT), ואת ה 3.5MM לחבר למחשב.

אפשרות הרבה יותר מומלצת וכוללת שיפור סאונד משמעותי, זה כבל אופטי/קאוקסלי, מהרסיבר למחשב, כמובן שצריך להגדיר את הפלט מהרסיבר, כלומר, אם היצאיה שאתה מעוניין שתשמיע זה TV, אתה מגדיר ברסיבר TV כמקור יציאה.

פורסם
  • מחבר

לקחתי את הרמקול לתיקון והמוכר אמר שהוא הרבה זמן לא ראה רמקולים כאלה, שהם משהו מיוחד ומשתווים לרמקולים שנמכרים כיום ב 3500 שקל ושהם מעולים.

הבעיה איתם שנשרף הסליל של הסאב... ושזה דבר נדיר ע"פ דבריו.

פורסם

חבל מאוד, דבר נדיר מאוד, נראה הדרייבר קיבל איזה שוק, זרם חשמלי גבוה.

אני חושב שניתן לתקן את זה על ידי החלפת סליל, אבל האיכות לפי דעתי תהייה שונה וזה אף יעלה סביב ה150-200 ש''ח.

דבר נוסף שאתה יכול לעשות זה להזמין מחו''ל דרייבר 12'' עם אותם נתונים (בדגש על העכבה שתהייה זהה) ולהחליף את הדרייבר שלך באחד שתזמין, לא אמור לעלות הרבה אבל זה יעלה יותר מתיקון-קח את זה בחשבון.

אני מוכרח לומר שזה בדיוק מה שקרה לי לפני זמן קצר עם דרייבר 8'' לפרויקט שאני עושה.

עכשיו בדקתי אותו עם DMM והתשובה שלילית לצערי, אני מבין את הצער שלך.

פורסם
  • מחבר

אכן התיקון 250 ש"ח אבל את זה אני מוכן לשלם. מה שמפריע לי יותר זה מה שאמרת כרגע... האיכות תפגם \ תשתנה?! :o :o :oבמה זה בעצם תלוי? באיכות הסליל?

אם כן איך אני יכול לדעת מה הוא יעשה לי שם (הרמקול כבר אצל הבנאדם ועד יום רביעי הוא אמור לחזור...)?? הוא נמצא בחולון בשדרות ירושלים שם בצומת. לא זוכר את השם שלו אבל אין הרבה כאלה ממילא שמתקנים רמקולים כך שאם אתם מכירים טיפה את חולון אתם בטח יודעים על מי אני מדבר.

מקווה שהוא יצא בסדר.

פורסם

תשמע, כל דבר שאתה מפרק אתה לא תחזיר אותו לקדמותו אלא אתה מאוד מקצועי בנושא ולא תגרום נזק בלתי הפיך.

מצד שני יכול מאוד להיות שהאיכות אפילו תשתפר, זה אכן תלוי בסליל.

תהייה בטוח שאתה לא תשמע איכות שונה בין אם זה לטוב או לרע.

מה שחשוב זה שהרמקול יעבוד בסופו של דבר ללא בעיות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אין בעיה.

תודה רבה על העזרה נחום!!

אני יעדכן בהמשך כשיגיע הרמקול מתיקון.

ועוד שאלה : יש מסביב לרמקול ספוג כזה והוא דיי מתפורר כזה כשנוגעים בו והוא כבר לא שלם (אפשר אולי לראות בתמונות). זה לא משנה כ"כ נכון? זה לא ישפיע על הרמקול אני מקווה.

חוץ מזה, יש לך רעיונות איך לשפר את הסאונד? מה להוסיף \ לשנות? אולי יש משהו בהגרות של הרסיבר שפיספסתי? כל רעיון יתקבל בברכה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים