עבור לתוכן

שאלה בקשר למגבר מובנה ברמקולים למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

רציתי לשאול האם ניתן לקחת רמקולים דיי מעפנים של מחשב שיש לי, ךפרק אותם ולשלוף מהם את המגבר לאליו לחבר רמקולים של מערכת סטריאו ואם כן, הכיצד?

אני רוצה בסה"כ שהרמקולים ששיכים למערכת סטריאו יהיו בעלי יציאה של 3.5MM ואני יודע שבלי מגבר, אם אני אחבר את הרמקולים נניח לנגן לא ישמעו כמעט כלום ולכן חשבתי על הרעיון הנ"ל.

אני יודע שצריך להתיחס לנתונים של הרמקולים הספקים קיבולת של הרמקולים ועוצמת המגבר אך אני יוצא מתוך נק' הנחה שהמגבר הזה לא מפתח יותר מידי שכן הרמקולים הללו שמחוברים אליו דיי מעפנים לעומת הרמקולים של מערכת הסטריאו שהם חזקים מאוד כאשר הם מחוברים למערכת המקורית. ובנושא אם כבר אז שאלה אחרונה : האם אפשר להוציא את המגבר מהמערכת המקורית ולהפוך את הקרמקולים לרמקולים לא ניידים לנגן?

אני יודע שעשיתי בלאגן כאן אך בכל זאת אני מבקש שתקראו בעיון ותנסו להבין מה כוונתי בנושא. אשמח לענות על שאלות שיוכלו לעזור לכם להגיע לפתרון ולהבין את הבעיה אך אני אומר מראש שאין לי מושג לגבי נתונית טכניים של הרמקולים למחשב ושל המערכת סטריאו.

תודה רבה ולילה טוב :D

ליאור

• תגובות 37
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן אפשר, אך עדיין תשמע חלש מאוד. המגבר ברמקולים כאלו הוא של 2~3 ואט, לעומת רמקולים של מערכות סטריאו שמיועדים למגברים של עשרות וואטים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי...

באחוזים לדוגמא. כמה שיפור יהיה בין שימוש במגבר הנ"ל יחד עם נגן מוזיקה לבין שימוש בלי מגבר בכלל? יש לך הערכה כל שהיא (לא חייב מדויקת רק שיתן לי מגמה כל שהיא..).

ובנוגע להוצאת המגבר של המערכגת סטריאו עצמה. הדבר אפשרי?

פורסם

אם תחבר נגן ישירות, לא תשמע כלום. אם תחבר את המגברונצ'יק, אתה תשמע, אבל נניח 20% מעוצמה של מערכת, וגם תקבל עיוותים במקסימום עוצמה.

לגבי המגבר של המערכת, אתה לא צריך להוציא אותו. פשוט תשתמש בו כמו שהוא. חפש כניסת AUX ותתחבר אליה.

פורסם
  • מחבר

אם היה AUX זה היה נחמד אבל אין... בגלל זה חשבתי לעשות משהו קטן ויעיל יותר מבחינתי כי הטייפ הנ"ל גדול ומגושם וכרגע ניתן לשמוע רק רדיו בו ולכן אין לי בעיה לפרקו.

פורסם

אפשרי, אבל צריך ידע כלשהו באלקטרוניקה. לא דבר שאפשר להעבירו מעל דפי פורום.

פורסם
  • מחבר

הידע שלי באלקטרוניקה לא ממש גבוהה אך אם זאת אני יודע פה ושם דברים וכך גם אבא שלי ואני חושב שיחד נוכל לעשות זאת. כמה מסובך התהליך באופן כללי?

פורסם
  • מחבר

אוקיי פירקתי את הטייפה הישן ואין לי מושג איך אני יכול להשתמש רק במגבר... מישהו יכול אולי להגיד לי מה לעשות?מה לחפש? אני רואה כאן מייצב מתח שמחוברת אלליו פלטת ברזל (יענו "גוף קירור") וגם פירקתי את העיגול שמווסת את הווליום פשוט אני לא יודע איך אני יכול להשתמש רק בשילוב של המעגל של המגבר יחד עם יצירה של מאיין AUX כזה שאליו אני אוכל לחבר נגן... אני יודע שזו משימה מסובכת אבל בכל זאת אני אשמח אם תוכלו לפחות לנסות לעזור לי כי אין לי מושג איך להמשיך מכאן... אם תרצו תמונות תגידו.

אני כבר דיי :s07:

פורסם

אתה יכול לנסות לחבר line in במקום הראש של הטייפ. המעגל של הטייפ כבר ידאג ליתר. אל תיתן לו אותות בווליום גבוה

כאמור אתה יכול להשתמש אם מעגל מרמקולים של מחשב

הבדלים במתח / התנגדות של הרמקולים שהמגבר מיועד אליהם יכולים לתת תוצאות לא צפויות (יותר חזק בלי מגבר וכדומה) - ניסוי וטעיה

כדיי לא לשרוף את המגבר תוודא שהצ'יפ הספק שלו לא מתחמם ואם כן אז תוריד ווליום

פורסם
  • מחבר

הראש של הטייפ זה מה שקורא את הסליל של הקלטת? כי אם כן אז דיי פירקתי לרדיו את הצורה ואני לא חושב שאני אוכל להשיב אותו למצבו הקודם ויש לי תחושה שדפקתי את כל העסק.

המעגל הזה ענקי ואני לא יודע איזה מהכבלי שמגיעים ממפרץ הדיסקים והטייפ שייכים למידע ואליהם אני יכול לחבר LINE IN כי פשוט הכל נוחבא בצורה מגעילה ולא נגישה וחוץ מזה אני לא יודע איך לחבר ליין אין אז בכלל אני מרגיש אבוד

פורסם

אם יש לך שמץ לאיפה הלכו הספק כוח + רמקולים + ראש של הטייפ תחבר אותם ותבדוק אם עובד

חיבור line in = תחבר במקום הראש של הטייפ תקע 3.5 ותחבר אותו ל mp4 שלך

פורסם
  • מחבר

זאת בעיה... כי אין לי ממש שמץ :silly:

עשיתי טעות שפירקתי לטייפ תצורה ככה... מה אתם אומרים יש לכם רעיון?

פורסם

תעלה תמונה זה יכול לעזור. את הצ'יפ שמגביר לא מצאת?

פורסם
  • מחבר

מצאתי (אם אני לא טועה ). זה זה שמחובר אליו גוף קירור

http://rapidshare.com/files/392335143/_____________________2_.rar.html

בגלל שיש איזה 9 תמונות אז שמתי אותם בראר... אני מקוה שזה בסדר מצדכם להוריד אותם :D עשיתי זאת גם בכדי לשמור על הרזולוציה הגבוהה שלהם בכדי שתוכלו לבצע תקריב ועדיין לראות בחדות במידה ותצתרכו.

אם תוכלו להדריך אותי \ להמליץ לי על משהו לעשות בעקבות הסתכלות על התמונות אני אשמח.

ותודה רבה לכווולםםם. תענוג לראות שיש אנשים שבאמת מנסים לעזור :yelclap:

פורסם

כמו שזה נראה זאת לא מערכת ששווה התעסקות, אם זה בכל זאת חשוב לך תגגל את מה שרשום על 2 הצ'יפים שמחוברים לחתיחת מתחת, לדעתי הגדול יותר זה המגבר.

יש עוד אחד קרוב אליהם אבל זה לא המגבר זה מה ששולט על המנוע של הקלטות (גיגלתי אותו, את מה שרשום על האחרים אני לא מצליח לראות).

אם אתה מוצא את הצ'יפ בגוגל אולי תמצא צורת חיבור אליו (ב PDF שלו אם קיים) ותוכל למצוא את החיבור על הלוח קרוב אליו ולחבר בהתאם.

אם זה מעגל פשוט אולי כדי לך להוציא את הצ'יפ ולבנות לוח חדש וקטן בשבילו.

אם כל הנושא מעניין אותך כדי לך לשקול להכין מגבר קטן עם צ'יפ חדש, שזה מה שאני עושה כרגע.

עריכה: ההצעה של 11010101 הכי טובה פשוט אני לא מצליח להבין מהתמונות מאיפה בא החיבור מהטייפ או מהרדיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים