עבור לתוכן

המלצה לרמקולים לחדר 2.1

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

אני להחליף את הרמקולים הסטלייטים הישנים שלי (לוגיטק) את ימין ושמאל + סאב.

כרגע יש 5.1 ואני רוצה להשאיר את האחוריים והסנטר לסרטים.

השימוש הוא למוזיקה, בעיקר קלאסית בדגש על התדר הגבוה שיהיה רך ונעים, וגם סרטים ומשחקים.

העוצמה ממש לא חשובה אני מניח שגבול הרמקולים שעכשיו כאן הם איזה 10RMS והם מספיק חזקים :P יש עוד אנשים בבית.

ככה שאני רוצה דגש על איכות מאשר עוצמה.

בקשר לסאב, אני רוצה אחד שיתחבר אל הרמקולים כאילו הוא לא קיים, ובטח שלא ירעיד את החדר עם דפיקות מהירות.

האם בכלל יש צורך בסאב? אישית אני אוהב את הצליל שהוא מוציא.

החדר די קטן ככה שהרמקולים יהיו על מדפים בקירות (יש אפשרות תליה?), אני אצלם תמונה אם תרצו.

הכל מתחבר לרסיבר של פיונייר VSX-415

הרסיביר שלי לא מוציא הגברה לסאב, אז הבנתי שאני צריך מגבר בסאב עצמו?

התקציב יהיה 1000 שקל בערך, אני אשמח לכמה דוגמאות.

אני מעדיף לא יד שניה... מלבד הסאב שכנראה לא תהיה ברירה.

תודה :)

פורסם

לרוב הרסיברים ישנה יציאת PRE-OUT, גם לרסיבר שלך יש.

את הסאב את מחבר לחיבור הזה עם כבל RCA - איכותי מומלץ מאוד.

היציאה הזאת אינה מוגברת.

למה שלא תלך על סט רמקולים 5.1 מוכן ואיכותי במחיר נמוך?

SCS140 JBL

http://olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22947154&af=2055&bid=true

את הבאס אתה יכול להנמיך דרך הסאב/רסיבר.

זוג סטליטים וסאב אקטיבי בנפרד, יעלה בכמה מאוד שקלים יותר מהתקציב שלך, אך כמובן ניתן לבנות משהו איכותי.

ד''א, התקציב רק לסטליטים, או עם הסאב יחד?

פורסם
  • מחבר

קצת חשבתי לעצמי, אני מאמין שעכשיו לקנות זוג רמקולים מדפיים חדשים במחיר של 800 בערך תהיה ההחלטה הנכונה.

סאב אני אקנה יד שניה במהלך הזמן.

ואני לא רוצה סט קולנוע ביתי, תכלס כבר יש רמקולים מפוזרים בחדר אני מרוצה מהם, מה שמעניין אותי זה המוזיקה.

ואני לא רוצה סטליטים לסטריאו, הספיק לי מה שיש לי בחדר כמה שנים :P

תודה על ההסבר עם הסאב.

פורסם

אם כך, שווה לשקול גם את הרמקולים מיד 2, כי בתקציב כזה לא תצליח להשיג משהו איכותי ברמה גבוה.

הכי הרבה שתשיג זה WHARFEDLE DIMOND 9 שעולים כ700 ש''ח, נכון הרמקולים טובים, אבל הייתי מעדיף להתרחק טיפה מהם.

כי כל הדגמים הזולים של החברה, לא זוכים להרבה ביקורות טובות, למרות שיש קצת.

זה עניין של מחלוקת וטעם.

פורסם

רביד, אם אתה מחפש זוג רמקולים איכותיים, אז אין מנוס מללכת על יד שנייה לדעתי. בטח שבתקציב הזה. הדבר היחיד שאני מכיר בתקציב שלך חדש ונשמע טוב הוא ה-Mini101 של אומגה שעולים חדשים לקרת ה-1000 שקלים. הם רמקולים בהחלט טובים, אבל בשוק המשומשים אפשר למצוא דברים טובים יותר בפחות.

אם חובה מדפים אז זה מוריד מהפרק רמקולים רצפתיים, אבל אם כך אין בדיוק אתה רוצה למקם סאב? סאבים אמיתיים ולא של מערכות אשל מנגנות, תופסים הרבה מקום.

בכל אופן, אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי ולקפוץ לביקור. תהייה לך הזדמנות להתרשם מה-Mini101 (לצערי הדגם הקודם, אבל נותן מושג לדברים שנכנסים בתקציב), ל-Solo6 ואחיהם הגדולים, ולשמוע 2 זוגות רמקולים (רצפתיים אומנם), שרכשתי בפחות מהתקציב שלך. גם תראה מה הגודל של סאב אמיתי. לדעתי הסאב היחיד שכדאי לרכוש בתקציב נמוך (כמה מאות שקלים) הוא ה-sub10 של אומגה כמשומש. הוא נשמע טוב, בנוי טוב, ובטח שיחזיק הרבה יותר מכל שאר מוצרי המדבקה שנמכרים במחיר מצחיק. עם זאת, אחת לכמה זמן יש מציאות אם יודעים מה לחפש.

פורסם
  • מחבר

לקחתי את העצה וקניתי יד שניה בסוף, באמת עדיף התמורה ענקית.

סתם חיפשתי ביד 2 וראיתי אחד מעניין.

Wharfedale C class 517

הם ריצפתיים אבל לא בגודל עצום, איזה חצי מטר, אין לי כבר מקום לזוז בחדר :screwy:, מלפני יותר מ 10 שנים אבל עדין נשמעים סבבה.

מתאימים מצויין לקלאסית.

8 אום, 100W.

זה הקישור היחיד שמצאתי עליהם:

http://www.talkaudio.co.uk/vbb/showthread.php?t=187808

img0766eb.jpg

מהסאב אני יורד בינתיים, הוא ממש חסר לי אבל כבר עם הרמקולים האלו השכנים ביקרו היום על ווליום חלש משהו.

אני לא רוצה לחשוב מה יקרה עם סאב :/

פורסם

יפה, תתחדש.

כמה עלו לך?

פורסם
  • מחבר

500...

אישית אני מרגיש ששילמתי יותר מידי, אבל זו קניה ראשונה שלי + כבר לא היה לי כח לאבד את הקניה ולהמשיך לחפש.

הם נשמעים נהדר בקלאסית :)

פורסם

מעולה, תתחדש.

פורסם

רמקולים טובים, מחיר טוב.

תתחדש!

אני שמח שעברתה לחפש ביד 2, יש תמיד המון מציאות שאנשים פשוט מפסידים בגלל שהם לא רוצים יד 2, וחבל.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אחרי כבר זמן מה עם הרמקולים אני חייב לציין שאני מרוצה מהם מאד.

הם נשמעים נפלא עם מוזיקה קלאסית, אני לא מצליח למצוא שום חיסרון שם, הצליל נעים לאוזן בכל סוגי הסגננות.

לעומת זאת במוזיקה שחורה יש הרגשה כאילו החלישו את השיר והרגיעו אותו, הבאס מרגיש רגוע משהו. במילים אחרות לא משהו בכלל.

במוזיקה אלקטרונית המצב הוא בכלל שונה, הם נשמעים זוועה ממש :P הרגשה מוזרה לא שהצליל לא נקי אלא הוא נשמע לא כמו שצריך במקור.

אבל זה גם תלוי באיזה שיר מדובר, הטראנסים הם הבעיה העיקרית.

משתלבים יופי בסרטים.

כמה תמונות:

img0387yc.jpg

הטוויטר נראה מתכתי משהו, בפורום בקישור ששמתי היה רשום קרמי.

img0385do.jpg

מסביב גומי רך, טקסטורה מחוספסת וקשיחה.

פורסם

אתה בטוח שאלה רצפתיים? בתמונה הראשונה שפרסמת בעמוד הקודם הם יושבים על הרצפה ממש נמוך, תשקול להשיג סטנדים, אפילו קצרים של 30ס"מ.

פורסם
  • מחבר

מעמד היה נותן להם באמת הרבה אבל אין לי מקום בחדר ככה שזו לא ממש אופציה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים