עבור לתוכן

כמה שווה להשקיע בפטיפון RP500?

Featured Replies

פורסם

לפני שנים רכשתי כיד שניה פטיפון רוטל ישן מדגם RP500 (שנת ייצור סביב 1982) הדגם בילה הרבה זמן באחסון אצל חבר והוזנח מאוד.

ניקיתי אותו היטב, סידרתי קצת את הכבלים שהבידוד נקרע מהם במספר נקודות ובדקתי שהוא עובד (הוא אכן עובד). בבחינה של חלקיו הפנימיים נראה שמתי שהוא במשך שהותו אצל הבעלים הקודמים הוחלפו לכל הפחות הכבל החשמלי והטרנספורמטור (ייתכן וגם המנוע).

כשלב ראשון ולא יקר הזמנתי במקום הרגליים הקיימות שאחת מהן נשברה רגליי סורביטן חדשות (פחות מ-10 דולר כולל משלוח).

בפטיפון מותקן ראש מדגם ES-70EX4 של EXCEL שנחשב ללא רע (ויכול לעבור גם לפטיפון אחר) והחלטתי להשקיע בו ולהזמין מחט חדשה (17 דולר כולל משלוח).

עד כאן טוב ויפה ואני ממתין בסבלנות שהדברים שהזמנתי יגיעו מבריטניה וארה"ב, אבל לציין שהפטיפון שכב כמה שנים ללא שימוש ומראש אני לא יודע בת כמה הרצועה וככל הנראה היא דורשת כבר החלפה. זה כבר סיפור של 15-20 דולר לפני משלוח ואני לא יודע אם הפטיפון הזה שווה כזאת השקעה או שעדיף למשוך עם הרצועה הקיימת עוד זמן מה (איך אני יודע אם היא עוד טובה?) וכבר לחפש פטיפון אחר בהמשך הדרך.

עצות תתקבלנה בשמחה.

פורסם

אם אתה אוהב את המכשיר, אין סיבה לא להשקיע בו טיפה.

ראיתי אף פרויקטים שלמים לשימור המוצר והפיחתם ל''מודרני''. (אם מדובר בווינטאג')

בכל הנוגע לרצועה/חגורה, תבדוק אם היא יבשה או אם יש עליה סדקים, במידה וכן, היא לא תשרוד זמן רב.

חוץ מזה, בארץ חגורה לפטיפון עולה סביב ה30-40 שקלים.

לדוגמה:

http://www.phono.co.il/moshe/test.asp?category=8

באמצע הדף.

פורסם
  • מחבר

תודה על הקישור, אני אצור קשר עם החנות הנ"ל אחרי שאני אבדוק את הרצועה הקיימת.

אני לא השתמשתי הרבה בפטיפון הזה ובטח לא יודע להשוות למכשירים אחרים. אין עליו למעשה שום מידע ברשת (בכלל רוטל לא הייתה יצרנית פטיפונים פופולרית) אבל ממעט המידע שאאספתי, מהתרשמותי את המכשיר מבחינת איכות בנייה ומסקירה של השוק נראה שמכשיר מקביל או טוב יותר יעלה 400-500 ש"ח או יותר, אז השקעה של כמה עשרות ש"

פורסם

שמע, הוא עולה כ20 דולר מבדיקה באיביי ובשאר רחבי הרשת.

השיקול שלך, אני אישית הייתי משקיע בו קצת אם הייתי אוהב את המכשיר.

לפי דעתי ההשקעה חיובית ותתרום הרבה לפטיפון.

ד''א, שנת יצור הל המכשיר 1981 :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ראיתי את המכשיר ב-50-60 דולר, כאשר ככל הנראה בכל מקרה צריך להחליף מחט במכשיר במצב כזה (לכל הפחות). זה גם לא משנה מה מחיר המכשיר עצמו, אלא מה מחיר התחליף ומבדיקה ביד2 ואתרים אחרים פטיפונים ראויים מתחילים ב-400 ש"ח.

נראה שהרצועה במכשיר שלי הוחלפה מתי שהוא - נראת חדשה יותר משאר המכשיר, ייתכן ביחד עם שיפוץ כללי שהמכשיר עבר מתישהו (כאמור הטרנספורמטור וכבל החשמל נראים חדשים יחסית).

אני אמתין למחט החדשה (פפנסטיל 614DE), צריך גם לסדר מעט את האזימוט של המחט (הראש נוטה מעט פנימה). לאחר מכן אני אחליט לפי מבחן האזנה אם יש מקום לשדרג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים