עבור לתוכן

עזרה: נייד לעריכה\ גרפיקה עד 6K ~ איזה כרטיס מסך מומלץ?

Featured Replies

פורסם

היי, אני מתלבטת בין 2 דגמים של טושיבה:

מחשב נייד Toshiba Satellite A500-1GH

מסך 16 , מעבד i5-430M , זיכרון 6GB , דיסק 500 , כ.מסך Geforce 330m, משקל 2.8 , מ.הפעלה Windows 7 Premium

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2995

מחשב נייד Toshiba Satellite L505-141

מסך 15.6 , מעבד I5-430M , זיכרון 6GB , דיסק 500 , כ.מסך Radeon 5165 , משקל 2.7 , מ.הפעלה Windows 7 Premium

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2973

מה אתם אומרים? הכרטיסים המוצעים פה מספיק חזקים? איזה יותר מומלץ?

תודה

J.

פורסם

בגדול סדרת הA500 של טושיבה משדרת הרבה יותר יוקרה מL500. בA500 יש גימורי אלומיניום (אם אני לא טועה) והמחשב הרבה יותר מרשים. הL500 פחות מרשים. לא יצא לי לראות פיזית מחשבים של טושיבה, לפחות לא את הA500. את הL500 נדמה לי שראיתי. לפעמים יש דברים שהם מעבר לנתונים יבשים כמו איכות בנייה וכו'. הייתי ממליץ לך אולי להכנס לבאג כדי להעיף מבט בשני הדגמים.

בכל מקרה אין הבדל גדול ביניהם. ההבדל הוא ברמת כרטיס המסך, שם מבחינת משחקים יש יתרון קל דווקא לHD5165. אבל, לG330 של nVidia תמיכה בDx11 ואולי לך כגרפיקאית זה יותר חשוב. בנוסף הג'יפורס תומך בעוד כמה דברים כמו PhsyX וCuda. אני לא יודע כמה זה חשוב לגרפיקאים, לכן אני מקווה שמומחים אחריי יוכלו לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובה,

אז בעצם הג'יפורס יותר טוב לגרפיקה (כמו פוטושופ, אילוסטרטור ותוכנות עריכה כמו AVID?

למישהו יש ניסיון עם המחשב הזה ה- A500 1GH?

פורסם

כרטיסי quadro של nividia או firegl של ATI יותר ייעודיים לעריכת וידיאו/רינדור... (אבל לא למשחקים)...

ולא ראיתי כאלו בטושיבה.

(מה גם שהם די יקרים)

פורסם
  • מחבר

לא ראיתי כרטיסים כאלו באף נייד... למען האמת חוץ מסדרות עסקיות שמשתמשות בכרטיסי הQUADRO, אבל הסדרות האלה לא מתאימות לעבודה גרפית

במחשבים שהבאתי מטושיבה נפח הזיכרון של כרטיס המסך הוא 1G לעומת סדרת הסטודיו של דל שמגיעים עם כרטיסי READON 4570 512M

נפח הזיכרון הוא שיקול משמעותי, כמו כן נפח זיכרון הראם של טושיבה הוא 6G לעומת הדל שהוא 4G

מערכת הקירור של הטושיבה היא מעולה, בעוד שהדל נצלה תחת חום המעבד, הש500 עשוי מסגסוגות ויותר מקרר וקל לעומת דגם הסטודיו שעשוי פלסטיק

לפני שבדקתי את הנתונים בכלל לא להסתכלתי לכיוון הטושיבה (אין לחברה הזו חוש קלוש בעיצוב) אבל עכשיו אני על סף קניית המחשב הזה

לא מצאתי הרבה חומר בעד או נגד הנייד הזה או החברה הזה, אשמח לשמוע אם למישהו יש משהו להוסיף

???ושאלה אחרונה: נאמר לי בחנות מחשבים שכונן 7200 RPM בנייד לא עובד מהר יותר מ5400 מיכוון שהBUFFER שלו הוא 8 ביט, כמו ה5400 וזה מה שקובע בעצם את מהירות העברת הנתונים

זה נכון??

פורסם

1.אפשר לקבל הסבר למה המחשבים האלו לא טובים לעבודה גרפית?(אני פשוט מתכוון לקנות כזה במיוחד לעבודה גרפית כי למיטב הבנתי המחשבים האלו מיועדים כל כולם לעבודה גרפית כבדה ואני מתכוון לאלו עם כרטיסי quadro \firepro ומחשבים מסדרת PRECISON וסדרת W בלנובו).

2.אני לא מומחה גדול לכוננים קשיחים אבל כמדומני RPM מוגדר כ Revolutions per minute... שזה סוג של הגדרת מהירות , אני לא מכיר את ההסבר שלהם (שנשמע קצת מוזר) אולי אחרים ירצו להרחיב יותר.

פורסם

ההסבר שלהם לגבי מהירות לא נכון, גם אם גודל ה buffer הינו זהה דיסק במהירות 7200 ימצא את המידע על גבי הדיסק מהר יותר ויעתיק את המידע ל buffer מהר יותר.

גודל הזיכרון של כרטיס המסך לא כל כך משמעותי, זיכרון גדול יותר בא לידי ביטוי כאשר מנסים להציג רזולוציות גבוהות או כאשר מנסים להציג הרבה מאוד מידע גרפי בבת אחת. רזולוציה של מחשבים ניידים היא יחסית נמוכה כך שהבדל של חצי ג'יגה זיכרון לא יהיה מורגש ברוב היישומים.

כרטיסי quadro מסוגלים להציג צבעים ופוליגונים ברמה מדוייקת מאוד אך הם עושים זאת בצורה איטית יחסית. לעומת זאת כרטיסי geforce מסוגלים להציג ב fps גבוה אך זה בא על חשבון הדיוק של הצבעים והפוליגונים המוצגים.

פוטושופ כמעט ולא מנצל את כרטיס המסך כלל כך שזה לא משנה איזה כרטיס מסך תקנה.

פורסם

יש תוכנות תלת מימד/עריכת וידיאו שדורשות ספציפית כרטיסי מסך מהסוג הנ"ל בעוד חלק כותבות שהם מעדיפות geforce רגיל (כמו zbrush(...

לגבי פוטושופ וכרטיסי מסך... יכול להיות שזה היה נכון בעבר עבור גירסאות ישנות של פוטושופ, כיום בגלל שהתוכנות האלו מתקדמות עם הזמן ומסוגלות לבצע דברים מורכבים הרבה יותר הן כן דורשות כרטיסי מסך ייעודים בדגש על כאלו שמסוגלים לבצע דברים מורכבים, וכל זה מכוון במיוחד לגירסאת CS5 של אדובי שיצאה לא מיזמן:

http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshop/systemreqs/

(זה כמובן רק לגבי פוטושופ לגבי שאר התוכנות הדרישות מעט שונות).

פורסם

KAKADU999

וואלה הספדתם שם את הקווארדו למוות...(ת.נ.צ.ב.ה-מעבדים הגרפים למיניהם).

ושאלה קטנה ברשותך: מריפרוף בקישור ששלחת לי עושה רושם שהתייחסות שם היא רק למחשבים שולחנים בלבד יש איזה איזכור למפרטי חשבים ניידים שמומלצים לגרפיקה?

(בלי להתייחס לכל הסוגייה של עדיף מחשב נייח לעומת נייד כי בכל זאת....)

פורסם

יש תוכנות תלת מימד/עריכת וידיאו שדורשות ספציפית כרטיסי מסך מהסוג הנ"ל בעוד חלק כותבות שהם מעדיפות geforce רגיל (כמו zbrush(...

לגבי פוטושופ וכרטיסי מסך... יכול להיות שזה היה נכון בעבר עבור גירסאות ישנות של פוטושופ, כיום בגלל שהתוכנות האלו מתקדמות עם הזמן ומסוגלות לבצע דברים מורכבים הרבה יותר הן כן דורשות כרטיסי מסך ייעודים בדגש על כאלו שמסוגלים לבצע דברים מורכבים, וכל זה מכוון במיוחד לגירסאת CS5 של אדובי שיצאה לא מיזמן:

http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshop/systemreqs/

(זה כמובן רק לגבי פוטושופ לגבי שאר התוכנות הדרישות מעט שונות).

לפי הדרישות באתר כל כרטיס מסך שיצא בחמש השנים האחרונות עומד בדרישות.

שלום לך

כפי משתמע ( להבנתי ) מהדברים של isildur,

אין טעם בכרטיס קוואדרו בכלל, ובמחשב נייד בפרט,

שאז כל "היתרונות " של כרטיס קוואדרו כפי הוסברו

ע"י isildur הולכים לאיבוד בגלל איכות או יותר נכון אי איכות

המסך של הלפטופ.

כרטיס מסך עדיף לקחת של NVIDIA בגלל תאימות יותר גדולה

לכל חבילת ה - CS .

דיסק קשיח ברור שעדיף של 7200.

לסיכום, עדיף שתכנס שסטיקי שבתחילת הפורום " גרפיקאים כנסו ! ",

תלמד, תחכים ותחזור עם שאלות.

לא הבנת אותי נכון. מסכים של מחשבים ניידים תומכים בדרך כלל ברזולוציות נמוכות יחסית (דל סטודיו הוא יצא דופן מהבחינה הזו). בגלל הרזולוציות הנמוכות כרטיסי המסך בדרך כלל לא ירוויחו מתוספת של זיכרון, ולכן אין סיבה להעדיף כרטיס עם ג'יגה לעומת כרטיס עם חצי ג'יגה זיכרון.

כרטיסי קוודרו מיועדים לאנשים שעובדים על אנימציה ממוחשבת או מודלים תלת מימדים באופן כללי מאחר והם מסוגלים לייצר פוליגונים מדוייקים יותר. הם עושים זאת על ידי ויתור על מהירות. לכן אם המחשב מיועד למשחקים עדיף כרטיס ג'יפורס מאחר והוא יציג ביצועים טובים יותר.

פורסם

תראה, בכל הקשור לגבי גרפיקה בדו מיימד אין כמעט ערך לכרטיס גראפי. הוא בא לידי ביטוי רק בתלת מיימד או בפילטר בודדים בפוטושופ

מוטב להשקיע את כספך במעבד מרובע ליבות וזיכרון כמה שיותר וכמובן בכונן קשיח 7200 RPM. במידה ונשאר לך תקציב אז אפשר להשקיע בכ.מסך.

אני עובד עם VAIO I5-540M, זיכרון 8GB, ווינדוס 7 PRO, וכרטיס יחסית חלש GEFORCE 310M, רץ מצויין.

עיקר עבודתי היא בפוטושופ וAUTOCAD.

פורסם

זה ספציפית נכנס רק בתנטי קטן אחד :) שאתה קונה אותו בחו"ל. לגבי הפוטושופ אני משתמש ב CS4,

במידה ואתה בכל זאת מעוניין לקנות אחד כזה בארץ אולי דגמי ה15 או 16 אינצ' יכנסו לתקציב שלך. אני עובד עם 14 אינצ' CW שהם טיפה יותר יקרים.

דרך אגב זה לשימוש ביתי או עבודה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים