עבור לתוכן

המלצה ללוח אם בבקשה - Asus P6X58D Premium או Gigabyte GA-X58A-UD7 ל-i7-980X

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין להרכיב מחשב חדש, ואני מחפש המלצה לפי המפרט הבא:

יש לי את ה i7-980X Extreme Edition עם גוף קירור ומאוורר מקורי :hat:

שלושה מודולי זיכרון 1.65v CORSAIR DOMINATOR (3 x 2GB) DDR3 1600 12800 8-8-8-24

מערך דיסקים RAID 5 Seagate 1TB SATA, אני מתכנן לקנות SSD 160GB בקרוב למערכת ההפעלה

ספק כוח 1KW

מארז Thermaltake Armour

HD4870

שני הלוחות די דומים במפרט וגם במחיר, אני מתכוון לעשות קצת OC אבל ל6 ליבות - אני לא מוצא יותר מדי טעם לכך מעבר לסקרנות...

מה שחשוב לי זה יציבות, שקט, אפשרויות הרחבה עתידיות.

http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3251&ProductName=GA-X58A-UD7

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=wurRaDZ8lo4Ckukj

יש גם את ה-Asus Rampage II Extreme במחיר דומה מאוד, אבל הוא כבר "מתיישן" קצת - לא? שווה?

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=W7i5W4Pw4fH22Mih&templete=2

מה המלצתכם?

פורסם

לא רשמת יותר מידי דרישות. פשוט לך על לוח ה-X58 הכי זול שמתאים לדרישות שלך. אאל"ט X58A-UD3R

פורסם

אפשרויות הרחבה ושדרוג עתידיות, שקט, ביצועי OC = ה UD7.

אבל בעיקרון כמו שנייק אמר תוכל להסתפק גם ב X58A-UD3R.

פורסם

"אפשרויות הרחבה ושדרוג עתידיות" זה ביטוי מאוד מטושטש. כל לוח בא עם פיצ'רים כאלו ואחרים ואם הוא לא יציין מה דרוש לו אז אי אפשר לבחור לוח אופטימלי. לכל לוח יש אפשרויות הרחבה עם חריצי הרחבה. שדרוג של מה? של מעבד? עם מעבד כזה הוא לא צריך לחשוב על זה. אז שדרוג של מה? כפי שאמרתי- זה לא ברור בכלל.

ביצועי OC- תלוי במשתמש ולאן הוא רוצה להגיע. כל לוח מציע את זה.

שקט- :nixweiss:

פורסם

הכל ביחד- אין לדעת מה יצא לאחר המעבד הנ"ל (ואם הוא רכש כזה מעבד מפלצתי אני די בטוח שהוא ירצה לשדרג ל"ספינת הדגל" הבאה כשתצא...), העניין עם תמיכה בSATA\USB3 שחשוב לעתיד לדעתי.

כל הסדרה מתאפיינת בביצועי OC ממש גבוהים.

לשקט אין קשר באמת. סוג של ציטטתי את מה שהוא ביקש.

פורסם

SATA ו-USB בתקנים החדשים יש גם בלוח שהצעתי.

ועם מעבד כזה אין שום סיבה לחשוב על החלפה שלו. חוץ מזה שגם אם הוא רוצה אפשרות לשדרג מעבד, אין לו, לא ב-LGA1336 ולא ב-LGA1156.

כל הסדרה מתאפיינת בביצועי OC ממש גבוהים.

זה לא רלוונטי. אתה יכול לציין הרבה הבדלים בין הלוחות, זה לא אומר שום דבר עד שפותח הת'רד לא יציין את הדרישות שלו.

אם יתבצע אוברקלוק אז יש לדעת איזה, אי אפשר סתם לומר "יש אוברקלוק", יש לציין כמה שיותר פרטים.

פורסם
  • מחבר

תודה על הטיפים,

אין לי דרישות OC מטורפות, סתם כדי לראות לאן המעבד יגיע בלי יותר מדי התעסקות - ברור לי שבקירור אוויר רגיל לא אשבור שיאים ואין לי צורך בכך.

6 ליבות גם ככה לא יהיו מנוצלות רוב הזמן...

אכן חשוב לי SATA וUSB.

לגבי איכויות - יש הבדלים משמעותיים בין ASUS ל-Gigabyte?

פורסם

לא.

פורסם
  • מחבר

בחרתי בX58A-UD3R על פי ההמלצה- תודה.

לצערי הוא לא עושה Boot :-\ כנראה ה-BIOS לא תומך במעבד, אני ממתין למעבד i7 אחר כדי שאוכל לעדכן אותו.

אעדכן בהמשך, אבל אני חייב לומר שהתאכזבתי לגלות זאת...

פורסם

אני מבין שקיבלת את הגירסה הראשונה-REV:1..שמגיע עם ביוס-F1

הגירסה החדשה-REV:2..מגיע כבר עם ביוס מעודכן.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לאחר שעידכנו לי את הBIOS הייתי כל כך עסוק שלא יצא לי לעדכן - אז כן - זה היה Rev 1.0 ולכן הביוס לא היה מעודכן, אחרי העדכון הוא עובד כמו שעון.

אני חייב לומר (והמעבד השלי הוא QX9770) שהמעבד ה980 הזה מדהים... שילבתי אותו עם Intel X25-M בנפח 160GB וקשה לי להאמין עד כמה יש שיפור לעומת דיסק רגיל. המרה של DVD לוקחת כ-10 דקות, מערכת ההפעלה עולה בשניות, פשוט תענוג. הטמפרטורות יותר נמוכות מה QX9770 והצלחתי להגיע ל-4.2Ghz בלי בעיות מיוחדות... חלום!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים