פורסם 2010 במאי 2115 שנים אחרי שראיתי את העבודה על הblack dwarf חשבתי על האפשרות לבנות גם כן קופסת NAS בסדר גודל (פיזי) של הקופסא הנ"ל , אפשרי גם לוח אם יותר גדול אשצח לקבל מפרט או המלצות לחלקים שיתאימו לכזו קופסא, 10 דיסקים ברייד 5(בתכנון שלי להשתמש בדיסקים של 1 טרה) + דיסק למע"ה + מאוורים טובים לקרור 12 סמ' או 8 סמ'.בנוסף לזאת אין צורך במארז אני חושב לתכנן לבנות אחד.כרגע אין תקציב מוגדר כי מדובר במחשבה על בניה בלבד אבל בתקציב נמוך ככל האפשר , אין צורך כמובן בציוד הקפי.תודה מראש גיא
פורסם 2010 במאי 2115 שנים בגודל כזה לא יצא לך בדיוק בגלל שאתה רוצה 10 קשיחים, ובגלל שאין חומרה כזאת כמעט בארץבשביל 10 צריך בקר רייד יעודי שעולה לא מעט ולא תמצא אותם בארץ במחיר סבירממליץ להשתמש כמוני (וכמו הפרויקט שראית) בבקר של 8 קשיחים שהוא יותר ראליבכל מקרה, מפרט לNAS בשימוש בלוח MATX (יש גם ITX אבל מחיר גבוהה יותר)מעבד:[..] AMD SEMPRON 140 AM3 (2.7GHz) - 45W - BOX ₪239לוח אם:[..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2 ₪264זיכרון:[..] KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 ₪145מארז: אני יודע שאתה רוצה לבנות אבל אני שם בכל מקרה כרגע[..] COMPUCASE 66RC-NPS w/o PSU ₪176ספק כוח:[..] SEASONIC S12II 330W BRONZE - RETAIL ₪223מחיר סופי: ₪1047המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il ממליץ לך לחכות שבוע או 2 לפני הקניה, אני אמור לפרסם בקרוב מאמר בנושא הNAS בכמה פורומים בארץ, יעזור לך להחליט בנושא לדעתי
פורסם 2010 במאי 2115 שנים הבסיס הוא לוח מזערי, דוגמת MINI ITX שמתחילים להיות נפוצים אצלנו לאחרונה.אתה דורש לא מעט קשיחים על המערכת הקטנה הזאת, וכמובן שאין לוח שיתמודד עם מערך הRAID שאתה מחפש.הפיתרון הוא בקר RAID עצמאי, שיתן מענה לצרכים שלך.אני יכול להמליץ על בקר מסוג PERC5I, הוא לא זול, אך בעל 2 חיבורי SFF8484, משמע - אתה מקבל ממנו 8 פורטים של SATA.במידה ותבחר בו - הלוח צריך להיות בעל חיבור PCIE (שקצת יותר קשה למצוא)לגבי ספק - בחירה שלך, עם חישוב של כ10W לכל כונן. תוכל לבחור בספק פנימי או חיצוני.במידה ותחליט שהכיוון הזה מתאים לך - נמשיך הלאה.עריכה - יעקב - הקדמת אותי ???
פורסם 2010 במאי 2115 שנים עריכה - יעקב - הקדמת אותי ??? כמובן וכמו arkadur אני ממליץ על הPERC5I שיושב אצלי ובקרוב יושב אצלו
פורסם 2010 במאי 2115 שנים מחבר אני רק רוצה להבהיר שהקניה היא לא לעכשיו ולא לחוצה זאת רק מחשבה על אפשרות לעשות כזו קופסא במקום שהארדיסקים יישבו אצלי במחשב ולכן זה לשימוש אישי והתקציב גם מוגבל יחסית אבל אני אכן מחפש חיסכון במקום לכן אני אכן חושב ללכת לכיוון mini-ITX וספק פנימי.אני יכול לרדת במספר בקשיחים שיהיו בכדי להוריד את עלות כרטיס ה-RAID לסכום יותר הגיוני, ראיתי עכשיו שהכרטיס עולה בEBAY בסביבות ה400-500 ש"ח למשומש.לאיזה סכום יכולה להגיע מערכת מבוססת לוח mini-itx עם ספק פנימי וכרטיס רייד סטנדרטי ? בכמה יכול להיות הבדל עלויות בין לוחות mini-itx עם יציאת PCI רגילה ו-PCIE וכרטיסי רייד בהתאם ? אני גם מעדיף אם כך לחכות על באמת עד שהכתבה תצא ואז למקד יותר רעיונות ואפשרויות מה המידות של המארז הזה COMPUCASE 66RC-NPS ? הוא נראה נחמד ואולי עליו אפשר לעשות את מודינג ,למרות שיותר כיף לבנות מסקראץ'
פורסם 2010 במאי 2115 שנים שמע, אתה יכול לרדת מהנושא של כ.רייד יעודי ולהסתפק בלוח MATX עם 6 יציאות SATAאם אתה רוצה יותר מזה אז אתה צריך בקר RAID, בגלל שרובם היום באים עם חיבור PCIE ולא PCI אז צריך לוח אם תואםבקשר לגודל של המארז > http://www.compucase-hec.co.uk/pccase_atx_66.htm
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.