עבור לתוכן

מפרט לקופסת NAS :משהו בסדר גודל(פיזי) של ה- black dwarf ללא תקציב מוגדר

Featured Replies

פורסם

אחרי שראיתי את העבודה על הblack dwarf חשבתי על האפשרות לבנות גם כן קופסת NAS בסדר גודל (פיזי) של הקופסא הנ"ל , אפשרי גם לוח אם יותר גדול

אשצח לקבל מפרט או המלצות לחלקים שיתאימו לכזו קופסא, 10 דיסקים ברייד 5(בתכנון שלי להשתמש בדיסקים של 1 טרה) + דיסק למע"ה + מאוורים טובים לקרור 12 סמ' או 8 סמ'.

בנוסף לזאת אין צורך במארז אני חושב לתכנן לבנות אחד.

כרגע אין תקציב מוגדר כי מדובר במחשבה על בניה בלבד אבל בתקציב נמוך ככל האפשר , אין צורך כמובן בציוד הקפי.

תודה מראש

גיא

פורסם

בגודל כזה לא יצא לך בדיוק בגלל שאתה רוצה 10 קשיחים, ובגלל שאין חומרה כזאת כמעט בארץ

בשביל 10 צריך בקר רייד יעודי שעולה לא מעט ולא תמצא אותם בארץ במחיר סביר

ממליץ להשתמש כמוני (וכמו הפרויקט שראית) בבקר של 8 קשיחים שהוא יותר ראלי

בכל מקרה, מפרט לNAS בשימוש בלוח MATX (יש גם ITX אבל מחיר גבוהה יותר)

מעבד:

[..] AMD SEMPRON 140 AM3 (2.7GHz) - 45W - BOX ₪239

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2 ₪264

זיכרון:

[..] KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 ₪145

מארז: אני יודע שאתה רוצה לבנות אבל אני שם בכל מקרה כרגע

[..] COMPUCASE 66RC-NPS w/o PSU ₪176

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 330W BRONZE - RETAIL ₪223

מחיר סופי: ₪1047

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ממליץ לך לחכות שבוע או 2 לפני הקניה, אני אמור לפרסם בקרוב מאמר בנושא הNAS בכמה פורומים בארץ, יעזור לך להחליט בנושא לדעתי

פורסם

הבסיס הוא לוח מזערי, דוגמת MINI ITX שמתחילים להיות נפוצים אצלנו לאחרונה.

אתה דורש לא מעט קשיחים על המערכת הקטנה הזאת, וכמובן שאין לוח שיתמודד עם מערך הRAID שאתה מחפש.

הפיתרון הוא בקר RAID עצמאי, שיתן מענה לצרכים שלך.

אני יכול להמליץ על בקר מסוג PERC5I, הוא לא זול, אך בעל 2 חיבורי SFF8484, משמע - אתה מקבל ממנו 8 פורטים של SATA.

במידה ותבחר בו - הלוח צריך להיות בעל חיבור PCIE (שקצת יותר קשה למצוא)

לגבי ספק - בחירה שלך, עם חישוב של כ10W לכל כונן. תוכל לבחור בספק פנימי או חיצוני.

במידה ותחליט שהכיוון הזה מתאים לך - נמשיך הלאה.

עריכה - יעקב - הקדמת אותי ???

פורסם

עריכה - יעקב - הקדמת אותי ???

:cool2: כמובן

וכמו arkadur אני ממליץ על הPERC5I שיושב אצלי ובקרוב יושב אצלו

פורסם
  • מחבר

אני רק רוצה להבהיר שהקניה היא לא לעכשיו ולא לחוצה זאת רק מחשבה על אפשרות לעשות כזו קופסא במקום שהארדיסקים יישבו אצלי במחשב ולכן זה לשימוש אישי והתקציב גם מוגבל יחסית אבל אני אכן מחפש חיסכון במקום לכן אני אכן חושב ללכת לכיוון mini-ITX וספק פנימי.

אני יכול לרדת במספר בקשיחים שיהיו בכדי להוריד את עלות כרטיס ה-RAID לסכום יותר הגיוני, ראיתי עכשיו שהכרטיס עולה בEBAY בסביבות ה400-500 ש"ח למשומש.

לאיזה סכום יכולה להגיע מערכת מבוססת לוח mini-itx עם ספק פנימי וכרטיס רייד סטנדרטי ? בכמה יכול להיות הבדל עלויות בין לוחות mini-itx עם יציאת PCI רגילה ו-PCIE וכרטיסי רייד בהתאם ?

אני גם מעדיף אם כך לחכות על באמת עד שהכתבה תצא ואז למקד יותר רעיונות ואפשרויות

מה המידות של המארז הזה COMPUCASE 66RC-NPS ? הוא נראה נחמד ואולי עליו אפשר לעשות את מודינג ,למרות שיותר כיף לבנות מסקראץ'

פורסם

שמע, אתה יכול לרדת מהנושא של כ.רייד יעודי ולהסתפק בלוח MATX עם 6 יציאות SATA

אם אתה רוצה יותר מזה אז אתה צריך בקר RAID, בגלל שרובם היום באים עם חיבור PCIE ולא PCI אז צריך לוח אם תואם

בקשר לגודל של המארז > http://www.compucase-hec.co.uk/pccase_atx_66.htm

פורסם
  • מחבר

סבבה, תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים