עבור לתוכן

כבל פנימי לעכבר במחשב del latitude ppx

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

במהלך פירוק שעשיתי למחשב נייד שברשותי (המקלדת לא עבדה)

הצלחתי לקרוע, חלקית את הכבל שמקשר את ה palm rest ללוח אם.

הכבל אחראי על תפקוד העכבר והרמקולים. (הרמקול השמאלי עוד עובד)

אשמח לעצות איך ניתן לתקן/להחליף /לקנות כבל כזה חדש או אפילו יד שניה.

המחשב הוא של חברת dell מדגם latitude ppx (קצת ישן - פנטיום 3)

תודה רבה מראש לכל העוזרים

נ.ב.

לפחות המקלדת עובדת עכשיו

פורסם

יש לך אפשרות להלחים את הכבל בחזרה?

פורסם
  • מחבר

כן, זה סרט כזה שבתוכו עוברים חוטים מאד דקים.

הסרט נקרע, חלקית, ואין לי מושג איך מלחימים אותו. (אפשר בכלל להלחים סרטים כאלה?)

פורסם

זה יעזור לך:

http://store.curiousinventor.com/guides/How_to_Solder

אני ממליץ לך בתור ניסיון להלחים על דברים אחרים בשביל להתנסות קצת ולאחר מכן להלחים על הדבר האמיתי.

תצטרך בדיל ומלחם.

פורסם

זה יעזור לך:

http://store.curiousinventor.com/guides/How_to_Solder

אני ממליץ לך בתור ניסיון להלחים על דברים אחרים בשביל להתנסות קצת ולאחר מכן להלחים על הדבר האמיתי.

תצטרך בדיל ומלחם.

איך לעזאזל אתה מלחים כבל שטוח שמבודד ע"י פלסטיק?!

99.9999% שהוא סתם יקצר שם הכל.

אישית הייתי מנסה להסיר את הפלסטיק מהחוטים הקרועים, לקשור אותם, וללפף עליהם איזולירבנד או משהו.

פורסם
  • מחבר

להלחים אני יודע, אבל איו לי מושג איך להלחים כבל סרט, שמבודד בפלסטיק וחצי קרוע, ועוד בלי לקרוע אותו לגמרי.

פורסם

זה לא נשמע כמו שמהו שעושים עם מלחם ביתי ובטח לא על ידי מישהו שיש לו באמת ניסיון בכאלו הלחמות.

פורסם

הוא רצה את הבסיס להלחמות אז הבאתי לו.

תפסיק לסטור את כל משאני אומר כל הזמן.

אני לא מבין פחות ממך.

פורסם

הוא גם שאל אם אפשר בכלל להלחים כזה דבר, והתשובה היא לא.

פורסם

אני כמעט בטוח שאפשר להלחים כזה דבר. השאלה היא למה לא לנסות להביא משהו מאתר כמו דיל אקסטרים או לא פראייר www.lofraier.co.il בגרושים... שווה לנסות

פורסם

תפרק CDROM או DVD יתכן שתמצא שם כבל מתאים או שאתה יכול לחתוך ממנו כבל מתאים

אתה יכול לקצר את הכבל (לחתוך אותו בצורה ישרה במקום שבו הוא נדפק ולחבר את הקצה החדש). יכול להיות קטע מיוחד בקצה שלא נותן / בידוד בעייתי שלא רוצה לרדת במקום החדש

אתה יכול לחבר כמה דברים (רמקולים / VCC ואדמה) אם חוטים ארוכים נפרדים מקצה לקצה (למשל תלחים לרמקול ולהלחמה המתאימה ב 'חוזר' מהסוקט של האוזניות / לקבל המתאים בלוח). ואז תשתמש אם החלק של הכבל השטוח שנשאר שלם (תחזק את המקום הדפוק שלא ייקרע הלאה) לדברים החשובים באמת)

תיקון בעייתי יותר אם פוטנציאל לנזק - אתה יכול להפריד ממנו את החוטים הפנימיים שנדפקו כדיי להאריך (סכין יפנית חדה אל משטח קשיח כמו מתכת שלא נחרת מהסכין). את החיבור רצוי לעשות אל איזה שהוא כרטיס שיחזיק את זה בצורה קשיחה ולהציף אם טיפה גדולה של סיליקון או דבק חם. רצוי גם להצמיד את הכרטיס הזה למארז למשל לפלסטיק של העכבר מאחור (ליציבות). לא תמיד ילך - החוט יכול להיות דק מדיי ואז החוטים שנוצרים מהחיתוך ייקרעו ממנו בקלות

תמונה 1 - החוט מולחם אם חוטיי הארכה אל פלטות קטנות. כל המקום מוצף אם דבק חם

תמונה 2 - תיקון אחר אם פוטנציאל לנזק - אם אתה מלחים חוטים בלי לחלק את הכבל אל תעשה את זה מהקצה אלא תחלק אותם במקומות שונים בתוך הכבל כדיי להרחיק את ההלחמות אחת מהשניה. (תיזהר כי הפלסטיק של החוט נמס מההלחמה) תגרד את הבידוד מהחוט הרצוי במקום הרצוי ותלחים מהר כזה כך שהבדיל מספיק להיתפס לחוט אבל הפלסטיק של החוטים לייד לא נמס. לא תמיד ילך - יכול להיות פלסטיק מעצבן שלא נותן לגרד אותו מהתחלה או שנמס יותר מדיי בקלות

[attachment deleted by admin]

פורסם

תן דגם מדוייק, רצוי גם תמונה של הכבל, אולי אמצא לך משהו. יש לי כמה מחשבי דל זרוקים מהדור ההוא.

פורסם

ואם אתה מסתבך, תריץ חיפוש על FLAT CABLE, תספור כמה גידים יש, ומה אורך הכבל - זה יעזור לך להתקדם.

כמו כן - הכבלים האלה נפוצים גם בDVD ניידים..

סה"כ הם עולים גרושים, ואם יש לך סבלנות - תזמין אחד.. המתנה של כמה ימים זה לא סוף העולם

פורסם

עד כמה שזכור לי, זה לא פלאט כבל "סטנדרטי". יש לו מספר יציאות, זוויות, עובי שונה של מוליכים, לפעמים דו צדדי, ולפעמים עם קונקטור מולחם. בלתי אפשרי בעליל למצוא לזה תחליף, והדרך הכי קצרה זה לחווט ידנית בין החלקים עם חוטים "אמיתיים" (שזו די עבודת נמלים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים