עבור לתוכן

התייעצות בקשר לזיכרונות

Featured Replies

פורסם

אני צריך יעוץ בקשר החלפת זכרונות. כרגע יש לי זכרון PQI Turbo DDR2 667Mhz 2X1GB 4-4-4-12 אבל הבעיה שגיליתי אותה רק עכשיו(יש לי את המחשב כבר 3 שנים) זה שהזכרונות עובדים על CL5 במקום CL4(ע"פ CPUZ). ראיתי בחנות Zigzag2000 שכדי שהם יעבדו בCL4 צריך לתת להם מתח של 2.1V(לא מצאתי אצל היצרן את הנתון הזה), אבל הלוח האם שלי Asus M2N-E יכול לספק מקסימום 1.95v ולכן הם לא עובדים בCL4.

התלבטות שלי האם להשאר המחשב כמו שהוא ולחכות עוד שנה, שנתיים שלוש עד שאני אקנה מחשב חדש או לשדרג אותו בזכרון חדש.

חשבתי על משהו כזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4612.

האם הרחבת הזיכרון תשפר את הביצועים באופן משמעותי או שלא?

מחשב:

AMD 4600+ 65W

Asus M2N-E

PQI Turbo 667Mhz 2X1GB CL4

Geforce 8800GTS 320MB

Thermaltake litepower 500W

פורסם

שלום. ערוך בבקשה את כותרת הדיון על פי חוקי הפורום. קישור לחוקי הפורום תמצא בראש פורום זה.

דוגמא: "ברשותי 2GB DDR2, האם כדאי לשדרג ל-4GB?"

ההבדל שתראה בביצועים בין התזמונים הוא זניח, אתה כלל לא תרגיש בו בשימושים רגילים. אתה תראה הבדל רק אם תריץ מבחנים סינתטיים ותשווה תוצאות, דבר שלא מעניין את אף אחד.

מבחינת נפח- כמובן שקודם כל זה תלוי בפעולות שאתה עושה במערכת שלך, אבל בגדול לא הייתי ממהר לשדרג. בשוק כבר זמן מה פלטפורמות חדשות שעובדות עם זיכרון DDR3. עדיף ש"תסבול" עוד קצת עם 2GB של זיכרון ובהמשך כבר תעבור ל-DDR3 בנפח שיתאים לשימושים שלך.

ואל תשכח גם שאם אתה עובד עם XP/Vista/7 בגרסאת 32bit אז לא תוכל להשתמש בכל ה-4GB.

שבת שלום. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים