עבור לתוכן

אשמח לעזרתכם בנושא מפרט ספציפי!!!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, ונעים להכיר!

קיבלתי הצעה לבניית מחשב, ובתור הדיוטה לא קטנה, אשמח לעזרתכם בלהבין מי נגד מי, האם המפרט מתאים לצרכי, וכמובן- האם המחיר הוא הוגן. אז בואו נתחיל:

בעיקרון, המחשב אמור לשמש, מעבר לצרכים הרגילים (הרבה אינטרנט, הרבה מוזיקה, העברת תכני סטרימינג למכשיר הטלויזיה וכיוב'), גם לעיבוד גרפי מקצועי של תמונות סטילס (בעיקר דרך פוטושופ ולייטרום) ולכל מיני עבודות גרפיקה, שכמותן ואיכותן עולה בהדרגה. חשוב לי מחשב חזק (אין לי בעיה עם רמה גבוהה מעט יותר ממה שהשימוש בפועל דורש), שזז מהר וביעילות במולטי- טאסקינג, ושניתן יהיה לשרוד איתו בהצלחה זמן רב. איני יודעת אם זה יותר קשור למחשב או שמא למסך המחשב- אבל חשובה לי גם אמינות בצבעים וחדות גרפית. אשמח כמובן להערותיכם בנושא....

המפרט שקיבלתי הוא:

מעבד: אינטל core i7 920, s1366, 8mb

מאוורר: quiet

לוח אם: gigabite, x58a-ud3r s1366 core i7, intel x58, ddr3 2200+, 4xpci- e

זיכרון ראם: ram 6gb= 3x2gb ddr III 1600 mhz

כרטיס מסך: nvidia, gt240 1gb gddr3 dx10.1 dvi

דיסק קשיח: 1tb 7200 rpm, 32mb sata II

צורב lg: dvd rw gh22np20x 22 black ide:

מארז: antec p183 mid tower black

ספק כוח: extreme power plus 650w 12 cm fan

אז זהו. תג המחיר הוא: 5650 ש"ח, כולל תוכנות, התקנת רשת אלחוטית, תמיכה וכיוונון המחשב לביצועים גרפיים מיטביים. מי שהציע את ההצעה בא עם המלצות חמות, והוא נראה לי ישר ומבין עניין. הבעיה היא שלי אין שום אינדיקציה לטיב המפרט או לעלויות יחסיות...

מה דעתכם? אשמח מאוד לשמוע....

סמדר

פורסם

1. איכות ודיוק הצבעים הם פונקציה של המסך בלבד, ולא כרטיס המסך או כל רכיב אחר.

2. המפרט ממש לא משתלם: מעבד טוב אבל יקר כשיש טובים לא פחות וזולים יותר, לוח אם יקר מעבר לכל פרופורציה עם מלא תכונות שאת ממש לא צריכה, ספק חזק אבל לא איכותי (עשוי לקצר את חיי הרכיבים, בעיקר אם רשת החשמל שלך לא הכי יציבה בעולם), זכרונות 1600 שעולים הרבה יותר מזכרונות 1333 בלי לתת כמעט כלום מעבר... וזה עוד לפני שאומר משהו על המארז, שעולה לבדו כ800 שקל.

3. יחסית לחלקים, המחיר הוגן למדי - מתוך הנחה שהוא מתייחס לחומרה בלבד. לא ברור אילו "תוכנות" ההצעה שקיבלת כוללת, אבל אם זה כולל מערכת הפעלה, פוטושופ וכיו"ב אין ספק שלא מדובר בתוכנות חוקיות.

4. אם את עוסקת בגרפיקה באופן מקצועי, עדיף לחסוך במחשב (למשל, ע"י החלפה של מה שהזכרתי בסעיף 2 לרכיבים משתלמים יותר) ולהשקיע במסך איכותי.

פורסם

מה זה "מאוורר: quiet"? אני מקווה שזה לא stock fan של intel. ומארז p183 זה קצת overkill למחשב ביתי עם כזה מפרט.

פורסם

סמדר שלום.

כדי לקבל עזרה קולעת יותר לצרכייך, עלייך לקבוע תקציב למחשב.

צייני גם אם ברצונך ציוד היקפי.

הנה דוגמא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

קודם כל- תודה על התגובות והעזרה.... בהחלט לקחתי לתשומת ליבי, במיוחד את הערותיך, ויק07. ואני באמת אחפש במקביל מסך מחשב מתאים.

לגבי המפרט, יש לי עוד הצעה, מותאמת להערות לגבי המעבד ולוח האם, אותה צירפתי בקובץ. המארז הוא אותו מארז, למרות שנראה לי שבאמת אחליף אותו למשהו זול יותר.

השאלה החשובה בעיני היא האם בכלל ארגיש את ההבדל בין שני המפרטים בעבודה בפועל, והאם המבנה של המחשב הזה יתאים לשדרוגים עתידיים בהמשך.

מאוד אודה לכם אם תוכלו לחוות דעה גם על המפרט הזה.....

סמדר

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים