עבור לתוכן

איך ניתן לפתור בעית פינגים/לאג גבוהים במשחקים?

Featured Replies

פורסם

שלום

בחודשים האחרונים קיימת אצלי בעית פינגים ו 'לאג' (Packet Loss) בשרתי משחק, מה שמונע ממני לחלוטין להנות ממשחק רב משתתפים.

אני משחק רק במשחק אחד אז אני לא יכול לדעת אם אותה בעיה קיימת במשחקים אחרים, אך אני מניח שכן,

משום שכאשר הפינגים עולים פתאום, זה לא קורה בשרת בודד.

אמנם בזמן האחרון הפינגים קופצים בתדירות נמוכה יותר, אך יש יותר בעית Packet Loss קבוע.

כדוגמא למצב תקין, אני מקבל פינג בסביבות 90-120 לכמה שרתים שאני משחק בהם, ופינג דומה למאות שרתים אחרים וניתן לראות זאת בדפדפן המשחק שמראה את כל רשימה השרתים. בכל השרתים שאני משחק בהם אני לא סובל מבעית Packet Loss, כך שרוב הזמן הנתון הוא על 0.

כאשר יש בעיה, והיא יכולה יכול לצוץ ביום מסוים ובשעה מסוימת, אך לא כל יום ולא בשעה קבועה, אז 2 דברים יכולים לקרוץ:

-פינגים משתנים מ 100 לבין 200 ו 300. *ובדרך כלל באותו זמן בשרתים ישראלים הפינג נשאר נמוך כ 40.

-Packet Loss קבוע (בין 1 ל 30 כל הזמן משתנה וקופץ). *באותן זמן זה קורה גם בשרתים ישראלים.

בנוסף, מדי פעם כאשר הפינגים וה PL תקינים, אני שם לב שהפינג קופץ , למשל בשרת ישראלי, מ 40 ל 36 וחזרה מאוד מהר, מה שנראה מוזר, גם מפני שלאחרים זה לא קורה והפינג שלהם נשאר קבוע. אולי זה גם מראה על משהו מוזר.

הפינגים/PL חוזרים למצב נורמלי בדרך כלל כעבור מספר שעות, עד הפעם הבאה.

כמובן שאני מוודא שאני לא משתמש ברוחב פס, מה שיכול לגרום לפינגים לעלות. כך שאני מניח שזה לא משהו שנגרם מהצד שלי. אני מחובר עם מחשב אחד ישירות למודם עם כבל רשת.

זה גם לא יכול להיות משהו מכיוון השרתים, משום שכאשר זה קורה אז הפינג/PL קופץ באותו זמן במאות שרתים, וכאשר מסתדר, אז הפינג יורד, שוב בכל השרתים.

מדוע זה קורה? אני אמור לקבל פינגים נורמלים במשך כל שעות היממה. בעבר לפני כשנתיים שלוש לא סבלתי מבעיה כזו שתיארתי.

ואיך אפשר לפתור זאת?

מאיזה כיוון זה מגיע, מהספק או מתשתית הכבלים? עם שיחה עם נציגים משניהם, הם אומרים שאין מה לעשות ומה שאומרים שאפשר לבדוק זו בדיקת מהירות לוודא שאני מקבל מהירות של 2.5 ובדיקת נוספת באתר Speedtest. אך אין בעית מהירות באותן זמן, רק הבעיה המסוימת הזאת.

תודה

פורסם

בשביל לקבל פינגים טובים בכל שעות היממה אתה צריך חבילת "גיימר" או להחליף ספק שירות עד שתמצא אחד טוב (בהצלחה) . כרגע יש אנשים שמצביעים שיש בעיה במשחקים בחבילה הרגילה של 014 , דבר שלא היה לפני כן. לי יש חבילת גיימר בגלל שהמשחק שאני משחק רחוק מאוד ולפי הנתונים שקיבלתי אתמול יש סיכוי שאני הולך לעבור את רף ה300 שאומר שאני לא אוכל לשחק. עדיין אתמול הבעיה שראיתי היא קפיצה של 80 מילי שניות קרוב מאוד ליעד וזה כנראה אומר שזה לא בגלל 014 .

היתה פעם שיטה של להתנתק ולהתחבר אבל אני לא בטוח כמה טוב זה עובד. אגב חבילת גיימר יקרה בערך פי 2 מחבילה רגילה. שמעתי בפורום אחר שיש עוד חבילות שאפילו יותר יקרות שלא ידעתי על קיומן. אם זה יפריע לי מספיק אני אשלם כמה שצריך כדי לקבל חיבור יציב. יש אנשים שאין להם את האופציה. מאז שהתנתקנו מהטלויזיה הרב ערוצית (200 שקל לחודש בשביב לראות 5 ערוצים במקרה הטוב פשוט שערוריה ) יותר קל לשלם על אינטרנט פרימיום וזה גם חשוב לנו כי האינטרנט הוא הספק תוכן העיקרי שלנו כרגע.

אגב שמעתי שיש ל013 מגבלה על הגיימר שלהם שהוא בIP קבוע שיכול להפריע לדברים אחרים. ב012 אני לא מכיר אני עם בגיימר 014 מאז שהם התחילו. 012 חשבו על זה ראשונים (התקשרתי כל שבוע) אבל בפועל בזק התחילה עם זה.

נ.ב. : אם השימוש העיקרי שלך הוא משחקים אתה לא צריך יותר מ2.5 . רצוי שגם אף אחד לא יגלוש בזמן שאתה משחק. בכל מקרה את החבילות המהירות של 8+ מגה לא ממש עובדות בקצב מקסימאלי אלא אם כן זה בזמני שפל או לאתרים גדולים מאוד בארץ.

פורסם
  • מחבר

אז אתה חושב שזה מגיע מספק האינטרנט ולא קשור לתשתית?

פשוט נראה לי דבר לא תקין כאשר זה קורה... מה גורם פתאום לפינגים לעלות בכל השרתים... פעם זה גם היה אבל רק לאחרונה גם Packet Loss מטורף.

הוט אומרים שאין עומס על הקו שלי וזה מה שהם יכולים לבדוק. ספק אומר שהכל נראה תקין וכו.

אבל זה ברור שמישהו אחראי על זה.

אני מניח שלא לכל הספקיות יש חבילת גיימר. אבל מה החבילה הזו נותנת בעצם? האם זה מבטיח פינגים נורמלים במשחקי רשת?

מישהו ששידרג לחבילה כזו מחבילה רגילה יכול לאשר שיש לו פינגים נורמלים כאשר לפני זה היו בעיות?

גם אם זה עובד נראה לי פשוט עוד דרך לקחת כסף מלקוחות. בעבר לא הייתה בעיה כזו עם חבילה 'רגילה'.

פורסם

אני על חבילת גיימר מאז שהיא קיימת וכשהיו לי בעיות זה לרוב לא היתה בעיה של 014 (עד כמה שבדקתי) . הנה רשימת הסיבות שהיה לי לאג בחבילת גיימר:

-נפל איזה חיבור לחול של level3 באנגליה והם העבירו את התקשורת דרך כבל חלופי היה משהו 500 מילי + שבמצב רגיל זה 230-260

- נפל איזה חיבור של level 3 בארה"ב שגרם למסלול להיות חלופי הגעתי לאיזה 330 אם אני זוכר נכון

-אתמול היתה לי קצת בעיה בקפיצה האחרונה והיה לי פינג של 310

-היתה לי פעם בעית תשתית בבזק שבקפיצה הראשונה היה לי 200-400 מילי- זאת היתה בעיה איזורית וזה גרם לגיימרים להרגיש את זה טוב ומשתמשים רגילים לא ממש הרגישו

להורים של אשתי יש חבילה רגילה של 014 (יש סיכוי שאני מעביר אותם למשהו אחר) . בפעם האחרונה שניסיתי לשחק שם ביום שישי הייתי עם 360 מילי.

הגיימר עובד והמטרה שלו לתת לך אפשרות לשחק בזמני עומס. הם יכולים לאפשר את זה גם בחבילה רגילה אבל הם כנראה החליטו שעדיף להם לא לעשות את זה. הם יכולים לתת תיעדוף על torrent והורודות HTTP ואז רוב הלקוחות לא יתלוננו אבל מה זה פשוט "יכניס את הגיימרים לבעיה" (אפשר להחליף את זה במשהו הרבה יותר גס).

אז כרגע יש לך שני פתרונות - לשלם להם כפול או לשלם למישהו אחר בתקווה שהם עושים את העבודה. אנחנו עדיין לא התחלנו סקר של איזה ספק שירות הכי טוב למשחקים בחבילה הרגילה אבל זה כנראה מתבקש. אולי תבדוק את 018 כי הם בלי התחיבות עם תשלום יחסי. אני עדיין לא יודע מה הולך שם אבל לרוב אנשים מרוצים (אולי בגלל שבסיס הלקוחות שלהם עדיין קטן).

פורסם
  • מחבר

אני עם 018 ותשתית הוט ויש לי את הבעיה.

האמת שנראה יותר כמשהו לא תקין משום שכאשר יש בעיה, הפינגים גבוהים ו/או לאג נוראי בכל השרתים, לא בשרת אחד ולא בשרתים עם עוד שחקנים. אבל כבר דיברתי עם נציגים הם לא ממש מבינים, לא נראה שיש למישהו הבטחה על דבר כזה, אלא רק על מהירות מבדיקת מהירות.

אני לא יודע למה אתה מתכוון לזמני עומס. אני לא בטוח שיש עומס כלשהו כאשר הבעיה קיימת.

בכל מקרה מה שאני מעונין לדעת זה האם יש אפשרות שזה מגיע מכיוון התשתית, או רק מכיוון הספק.

ובהנחה שזה מכיוון הספק, לאילו ספקים כדאי להתחבר. חשוב לי ענין הפינגים שיהיו נמוכים במשך כל שעות היממה, אך גם שלא יהיו חסימות כאלו ואחרות.

פורסם

תנסה לעשות פינג לספק שירות שלך ולדחוף את הכל לקובץ

נגיד שהIP של הספק שירות שלך הוא xphone אתה יכול להריץ cmd ולכתוב שם

ping -l 256 -n 3600 xphone >pinglog.txt

יש גם אופציה להוסיף timestamp וכו פעם כתבתי איזה bat שיעשה את זה. המינוס n אומר לו לעשות את זה 3600 פעמים מה שאומר שהוא ירוץ שעה . לא מצאתי דרך לשנות כל כמה זמן הוא עושה פינג. אתה יכול גם לעשות pathping

pathping -p 500 -q 10 xphone

וזה אמור לתת לך סטיסטיקה של 5 שניות אבל הוא שקט . ה p אומר כמה זמן בין בדיקה במילי שניות וה q הוא מספר הבדיקות. אפשר לעשות את זה גם על כל המסלול ולחפש נפילות . רצוי להריץ את זה לאורך זמן ארוך יותר ולא ראיתי שאפשר להגדיר לו אורך פקטים.

נב עד כמה שידוע לי זמני עומס נחשב ל 7-9 בערב. אם השכנים שלך חונקים אותך בhot זה גם יכול לגרום לבעיה וזה מה שהבדיקה בודקת - מסלול לספק שירות.

פורסם
  • מחבר

טוב אני יכול להריץ את הפקודות, ומה זה יראה לי? מה זה מצב תקין ומה לא תקין/עומס?

האם להריץ את הפקודות כאשר אני מקבל פינגים גבוהים?

פורסם

הראשונה יתן לך קובץ עם פינג של שעה לכיוון הספק שלך . אם יש לך שם קפיצות אז הבעיה בתשתית. פינג לספק שירות צריך הלהיות בסביבות ה20-30 מילי מקסימום אבל זה גם תלוי בפקט שאתה שולח. במקרה של 250 בייט זה 2000 ביט וב2500/250 זה מוסיף כ9 מילי שניות זמן שליחה.

פורסם
  • מחבר

בשניהם התוצאות היו בסביבות 20-30

אבל זה היה כאשר היו לי פינגים נורמלים במשחק, אבל היה לאג נוראי - לא תקין.

בכל מקרה נראה לי שהדרך היחידה היא לנסות ספק שונה ואם יש את אותה הבעיה את אולי הבעיה בתשתית.

פורסם

כרגע אני לא בטוח איזה אפשר להמליץ לך כי כנראה שהחנק על החבילות הרגילות הגיע לרמות שהן בלתי שמישות למשחקים אלא אם כן השרת בישראל (אבל אין הבטחות).

יש גם אתר שנקרא pingtest אבל יש סיכוי שהוא מתועדף כמו speedtest אז כל הבדיקות שלך יצאו "בסדר" .

היום הטרנד הוא לחפש ספקי שירות שלא חוסמים הורדות אבל ההורדות הכבדות מתנגשות באופן ישיר עם ביצועים במשחקים . המורידים הכבדים יוצרים עומס של 200-300 % על הרשת וזה יוצר packetloss וlag .

אין ברירה תמיד מדובר כאן על כסף ואיך אפשר להשתמש בו - אפשר במקום למכור לכולם חבילות גימר להרים כמה שרתי משחקים בארץ אבל גם זה יעלה כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים