עבור לתוכן

המלצה לנתב בעל מנגנון QoS בתקציב נמוך לרשת 3MB.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני זקוק להמלצה לנתב בעל מנגנון QoS מובנה, שאוכל לחלק את מהירות האינטרנט בין שני המחשבים בביתי. מחנות בירושלים (KSP, IVORY P-SEE וכו').

כרגע יש לי TP-LINK TL-WR641G, והוא פועל מצויין רק שאני לא יכול לדבר בטלפון בחדר כי כנראה הוא פועל על אותו תדר כמו הטלפון האלחוטי שיש בבית, וזה גורם לרעשים נוראיים... הטלפון פועל בתדר 2.4GHZ, ולפי אתר החברה:

http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?pmodel=TL-WR641G&content=spe

הראוטר עובד על 2.4-2.4835GHz. זאת אומרת שאני צריך ראוטר בעל תדר אחר, אני לא יודע אם גבוה יותר או נמוך יותר ואני לא יודע מה זה משנה, אני רק רוצה שלא יהיו רעשים כשאני מדבר בטלפון, ושזה לא יבא על חשבון ביצועים של הראוטר.

התקציב הוא הנמוך ביותר שאפשר, כשאני לא רוצה להתפשר על ביצועים של הראוטר. אני לא חושב שזה אמור לעלות יותר מ- 150 או 200 מקסימום, כי זה ראוטר דיי פשוט... שוב, חובה מנגנון QoS מובנה שפועל בצורה טובה ועושה את העבודה כמו שצריך.

תודה מראש, תום.

פורסם

כל DRAFT N של TP-LINK או EDIMAX יתאים. במחיר הזה יש לך את 2 הדגמים הזולים של החברות, TP-LINK WR841ND ו Edimax BR6424N וגם הם נכנסים בלחץ רב.

פורסם
  • מחבר

ישנה עדיפות לדגם מסויים? TP-LINK על-פני EDIMAX או ההפך? ולמה אתה מתכוון Draft N? תקן N יעבוד טוב יותר מתקן G גם כשאני על מהירות של רק 3MB? דבר נוסף, יש לשניהם מנגנון QOS שעובד כמו שצריך? כי מניסיון שלי יש כאלו שמזייפים.

פורסם

תכנס לנתב שיש לך כרגע, ותשנה הערוץ של הרשת האלחוטית.

אין שום סיבה לקנות נתב חדש בגלל שבחרת ערוץ לא מתאים.

פורסם
  • מחבר

אמרו לי שאי אפשר לשנות את הערוץ לנתב שיש לי כרגע, ולא מצאתי אפשרות כזו בהגדרות הנתב. מה גם שתראה באתר TP-LINK שתדר העבודה הוא 2.4GHZ~. אתה בטוח שאפשר לעשות זאת?

עריכה:

צירפתי תמונה ממשהו שאני חושב שאתה מדבר עליו... אם לזה התכוונת, אפשר הדרכה? תודה מראש.

עריכה:

שיניתי את הערוץ גם ל- 1 וגם ל- 11 והיו לי עדיין הפרעות. אני עושה משהו לא בסדר?

[attachment deleted by admin]

פורסם

יש לך בתמונה CHANNEL אבל לא בטוח שזה יעזור. תקרא על התקנים השונים ב NETCHEIF, תקן G סובל מהתנגשויות עם טלפונים,פלאפונים, מיקרוגלים ועוד הרבה דברים אחרים. תקן N אמור לסדר את הבעיה אבל שוב אם תקנה ראוטר שתומך ב N ותעבוד איתו בתקן G הבעיה לא תפסק.

EDIMAX ו TP-LINK מספקות QOS שעובד.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת אם אקנה ראוטר בתקן N ואעבוד איתו בתקן G הבעיה לא תיפסק? לאחי יש כרטיס רשת אלחוטי שעובד בתקן G, כך שהוא לא יעבוד עם הראוטר החדש שאקנה? אצטרך גם כרטיס רשת חדש?

נ.ב.

אם אשנה את ה- MODE שניתן לראות בתמונה למשהו אחר, זה יעזור? ניתן לראות בצד, איפה שצבוע בירוק, את האפשרויות שיש לי.

פורסם

רק הרגע ראיתי שאתה בכלל עובד ב B... יש לך ראוטר של 108M ואתה עובד איתו על מצב של 11M, לא הגיוני וגם יכול להיות שזה מוסיף לבעיות שלך. תנסה לשנות אותו למצב משולב או אם כל כרטיסי הרשת שלך בתקן G אז שיעבוד ב G בלבד (אם יש לך כרטיס רשת שתומך ב B בלבד הוא יגרום להגבלה של כל הרשת ל B).

בקשר למה שיקרה עם תקנה רראוטר שתומך בתקן N ותעבוד איתו עם כרטיס שתומך רק ב G, יש מצב משולב אבל אם הבעיה ניגרמת כתוצאה משידור התואם לתקן G הבעיה תישאר כי הראוטר ישדר לכרטיס הרשת בתקן המתאים לכרטיס.

פורסם

Level one wbr 6001

זול וטוב מאוד למחיר

פורסם
  • מחבר

שיניתי ל- 108M (Dynamic, ועדיין יש הרבה מאוד רעשים. הערוץ נעול על 6.

נראה לי אצטרך להחליף ראוטר+כרטיס רשת, שניהם לתקן N... השאלה אם בטוח זה ייפתור את הבעיה? ואם כן אצטרך גם המלצה לכרטיס רשת בתקציב נמוך ככל שאפשר שיעשה את העבודה. בעדיפות לאחד פנימי בסלוט PCI.

פורסם

בנתב תגדיר עבודה בתקן 54Mbps

ערוץ תנסה לשנות לערוץ נפרד.

ותבדוק אם יש אופציה לשנות ערוץ גם בטלפון עצמו. (לפעמים יש לחצן להחליף ערוץ)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הגדרתי תקן 54MPBS-802.11g, ושיניתי ערוץ ל- 11, ועדיין יש רעשים מעצבנים, אי אפשר לדבר ככה... ובטלפון אי אפשר לשנות תדר עבודה... יש אפשרויות אחרות או שאצטרך להחליף נתב+כרטיס רשת לתקן N?

פורסם

החלפת הנתב לא בטוח שתעזור כיוון שהטלפון שלך עובד באותו תדר כמו הרשתות האלחוטיות. הפתרון הטוב ביותר הוא להרחיק את הטלפון + הבסיס שלו מהנתב.

פורסם
  • מחבר

בסיס הטלפון רחוק, אבל יש שלוחות, ואחת מהן נמצאת בחדר שלי... אם מתרחקים 7-10 מטר מהראוטר אין רעשים, אבל אני רוצה לדבר בטלפון בחדר, זה מעצבן שכל פעם שאני רוצה לחייג אני צריך לצאת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים