עבור לתוכן

עומס ב014?

Featured Replies

פורסם

כבר לאורך תקופה אני שם לב שבאמצע שבוע אני מנצל מהירות כמו שצריך.. מקס' מהירות מראפידשר או מגה אפלואד ואתרים מהסוג הזה...

אבל בסופי שבוע או בחג כמו היום באזור 11 בבוקר הכל נעשה איטי יותר... מוריד פחות מחצי מהמהירות

עוד מישהו שם לב?

פורסם

אצלו מורגש.. במיוחד אחרי ששידרגתי ל 12 מגה.

פורסם

כן גם אני מרגיש את זה בחודשים האחרונים

פרייאר מי שעובר ל PRIVATE NGN בקושי מקבלים את המהירות ברשת "הרגילה"

פורסם

למה יש פקקים באיילון ביום ראשון בין שמונה לעשר בבוקר?

אני מקווה שהרמז מובן.

פורסם

דווקא החרטה של הPRIVATE NGN - שיפר בצורה די משמעותית את האינטרטנט שליץ

היה לי 5 מגה - ובסופ"ש הוא ממש זחל !!!!

שידרגתי ל10 מגה - עשיתי PRIVATE NGN - במהלך השבוע אני כל הזמן מגיע למגה לשנייה - ובסופ"ש אני מגיע כמעט תמיד בין 250-500 KB לשנייה.

אז יש שיפור - לא ברמה של מהירות מובטחת - אבל בהחלט ניכר !

פורסם

אני אצל 013 נטוויז'ן ואני מקבל תמיד מהירות מקסימלית בכל ימי השבוע ובכל זמן.

פורסם

באיזו חבילה אתה נריה ?

פורסם

אין לי שום בעיות מהירות בבזק ובב"ל

אני תמיד מקבל את ה5 מגה

פורסם

בדיוק הייתי באמצע של ציור שממחיש איך עושים traffic shaping

israelnetwork.jpg

זה לא מדויק אב זה יספיק. בגלל שיש לנו הרבה לקוחות זללנום ובפועל יש להם רוחב פס יותר גדול מהחיבור שלנו לחו"ל אז הספק שירות צריך לעשות כמה דברים כדי לאפשר מהירות אופטימאלית. לדבר הזה קוראים בגדול traffic shaping וזה לא נושא פשוט . בגדול פה יש לנו רק שני קטגוריות אחת של high priority כמו משחקים, voip ומערכות real time השני היא low priority buffer שהיא הורדות למינהן בעיקר גדולות. מה שהספק שירות יכול לעשות זה tcp spoofing וככה לשלוט על הsockets ולאפשר מהירות גבוהה מתי שיש רוחב פס זמין. עוד אפשרות שהדברים שהבן אדם מוריד באים מproxy אצל הספק ויש לו כבר את הכל -הוא רק צריך להאכיל את הלקוח.

אז מה שקורה היום שהלקוחות מקבלים "צינור" יותר גדול הביתה והם מנסים לזלול הרבה רוחב פס. זה מכניס את כל המערכת לעומס . וגם אם לספק יש מערכת אופטימאלית לחלק 1 טרהביט ללקוחות שרוצים 10 טרהביט זה קצת קשה. וגם תופעת הלוואי שיכולה לקרות שהערוץ הhigh priority נכנס לעומס וזה מקשה על אנשים להשתמש באפליקציות real time .

ואגב כל מה שנמצא אצל ספק השירות זה "קופסה שחורה" או במילים אחרות "סוד מסחרי". הם חייבים לעשות את זה אחרת תקבלו מצב בלתי נסבל. בלי traffic shaping האינטרנט פשוט לא יעבוד כמו שצריץ. תחשבו אל זה שבחדר מיון יטפלו באנשים לפי "מי שבא ראשון" אנשים פשוט ימותו. לפי מי שבא ראשון כל אחד מחד מחכה לתורו ואם יש 10 רופאים על 100 איש וכל אחד צריך 10 דקות יווצר מצב שמי שנכנס בתור צריך לחכות שעה ו40 דקות - מקרים דחופים פשוט ימותו ב"מי שבא ראשון".

לפי דעתי הדרך ההוגנת לחלק רוחב פס היא לתת עדיפות למי שמשתמש בפחות רוחב פס . צריך לדרג את הגולשים לפי השימוש ולתת תיעדוף למי שמשתמש בפחות. ככה אנשים שמשחקים במשחקים לא יסבלו עד כדי כך במצבי עומס . לרוב 512kbps זה יותר ממספיק למשחקים אבל אם הם נכנסים למצב של "מי שבא ראשון" הם יפסידו בגדול כי הם יהיו לרוב האחרונים בתור.

פורסם

שכחת שחלק מהתעבורה הוא פנים ארצי.

בכל מקרה, לדעתי צריך לתמחר לפי תעבורה. זה יוריד בהרבה את הלחץ על הקו לחו"ל.

פורסם

שכחת שחלק מהתעבורה הוא פנים ארצי.

כן זה חסר אבל זה לא המסלול המעניין כי בפנים זה עוד קל לשדרג כשלוקחים בחשבון שהאינטרנט בארץ אפשר להכניס לבניין אחד ;)

בכל מקרה, לדעתי צריך לתמחר לפי תעבורה. זה יוריד בהרבה את הלחץ על הקו לחו"ל.

זה בגדול יהיה הוגן יותר אבל זה לא יפתור את הבעיה. מה שבאמת חסר זה שקיפות או פיקוח ממשלתי על הtraffic shaping . אנחנו ממש באפלה היום . הייתי רוצה שיהיה לי אופציה להכנס לאתר של הספק ולהגיד לו - אני רוצה עכשיו QOS ברוחב פס נמוך, או שיהיה שם איזה תעבורה של סרטים אפשר להשתמש בתנאי הלחץ הקיימים. ולאנשים שמורידים קבצים בזמני עומס הוא יגיד "בנתיים סוגרים את המים" . ;)

פורסם

שיעבירו עוד כבלים(הגיע הזמן לחדשים יותר) עם כל הכסף שאנחנו שופכים על החברות הללו לדעתי הגיע הזמן שיעשו את זה...

פורסם

בערבים האחרונים, וגם נכון לרגע זה ממש - כשאני מנסה לבצע PING לאתרים ישראליים, התוצאות המתקבלות נעות בין 50 ל 70מילש +. חו"ל עושה רושם שלא מושפע.

לדוגמא, זו התוצאה שמתקבלת כשאני מנסה לבצע פינג לאתר הבית של בזב"ל -

Pinging bezeqint.net [212.179.95.100] with 32 bytes of data:
Reply from 212.179.95.100: bytes=32 time=43ms TTL=249
Reply from 212.179.95.100: bytes=32 time=56ms TTL=249
Reply from 212.179.95.100: bytes=32 time=76ms TTL=249
Reply from 212.179.95.100: bytes=32 time=57ms TTL=249

Ping statistics for 212.179.95.100:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 43ms, Maximum = 76ms, Average = 58ms

פורסם

כן זה חסר אבל זה לא המסלול המעניין כי בפנים זה עוד קל לשדרג כשלוקחים בחשבון שהאינטרנט בארץ אפשר להכניס לבניין אחד ;)

זה בגדול יהיה הוגן יותר אבל זה לא יפתור את הבעיה. מה שבאמת חסר זה שקיפות או פיקוח ממשלתי על הtraffic shaping . אנחנו ממש באפלה היום . הייתי רוצה שיהיה לי אופציה להכנס לאתר של הספק ולהגיד לו - אני רוצה עכשיו QOS ברוחב פס נמוך, או שיהיה שם איזה תעבורה של סרטים אפשר להשתמש בתנאי הלחץ הקיימים. ולאנשים שמורידים קבצים בזמני עומס הוא יגיד "בנתיים סוגרים את המים" . ;)

יש "פיקוח ממשלתי" של משרד התקשורת - כחלק מהרשיון של הספק יש הגדרה גם לQOS המוגדר ! - ולגבי השקיפות - אני אהיה שקוף בשבילך - יש QOS ואתה בתחתית שלו !

למה אפלה ? יש QOS לכל המשתמשים - לאנשים הפשוטים והקמצנים - זה על תקן תיעדוף נמוך ביותר - שגם הוא מתחלק למי שבחבילה רגילה (הכי נמוך) - והGAMER/PRIVATE NGN שזה כולה טיפה'לה מעל - גם לא בצורה מוחלטת.

לצורך העניין לGAMER יש תיעדוף ב50KB לשנייה מעליך !

ומכיוון שאתה ואני נחשבים לאותו צרכן בקניית אותו שירות של אותו רשיון - אי אפשר להגיד לי סוגרים את הברז בזמן שלך לא אומרים !

מה שכן - אם יש לך כסף תתקשר לחטיבה העסקית של אחת הספקיות ותבקש לקנות חשבון עם QOS מובטח - למרות שאני יכול לנחש שהם לא מספקים את זה בADSL אלא רק בשירותים יקרים יותר כמו IPVPN , תמסורת , ATM DIRECT , FRAME RELAY , תמסורת מטרו או IP תמסורת.

וכן גם לזה יש רשיון שהוגדר על ידי משרד התקשורת - וגם שם יש כמה רמות של QOS.

פורסם

אם אתה כל כך חכם תביא לינקים עם מידע פרטני. כמה רוחב פס יש לכל ספק לכל כיוון וכמה לקוחות יש לו ומה המהירות הממוצעת. אז נוכל לחשב ביחד כמה עמוס הוא יכול להיות.

כל מה שמצאתי זה איזה כתבה בynet :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3785439,00.html

התוצאות ב014 שלהם לא היו ברורות כי הם מנסים לבדוק כמה מק לשניה זורם במוביל הארצי לפי מהירות התמלאות הניאגרה בשרותים. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים