עבור לתוכן

חיבור לדים למתח חשמלי במחשב....

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להוסיף בכל מיני מקומות במארז לדים....

איך אני עושה את זה??? לאן אני מחשב אותם?? אם מישהו יכול לתת לי על זה הסבר מפורט + תמונות ....

תודה!!

פורסם

תעשה חיפוש בפורום.

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא...)):

פורסם

מוזר - גם לי חיפוש על "חיבור לד" "לדים" "נגד לד" לא הניבו כלום ואני יודע בוודאות שעניתי על כמה כאלה...

בכל מקרה - לשאלתך :

1. לד זקוק למקור מתח - וכזה מהווה מחבר המולקס - מה ש<supergohan> הראה לך בהודעת המאווררים שלך.

2. לד אם אינך יודע הוא רכיב מוליך למחצה בניגוד לנורה רגילה ולכן זקוק לרכיב נוסף שיורכב אליו הנקרא נגד ויגביל את הזרם העובר דרך הלד.

3. רוב הלדים פועלים בתחום המתחים של 2 - 3.5 וולט כאשר 3V הוא הנפוץ ביותר לאולטרה ברייט... הזרם הדרוש להפעלה עומד בד"כ

בתחום שבין 10 ל25 מיליאמפר (עוד פעם מדובר ברוב הלדים שניתן לקנות בחנויות אלק' - אולטרה ברייט ולא אולטרה ברייט) כשהזרם

הנפוץ ביותר לאולטרה ברייט הוא 20ma.

4. אספקת המתח והזרם ללד נובעת מחוק אוהם האומר שהמתח על רכיה מסויים שווה למכפלת הזרם בהתנגדות או באלגברה :

V(מתח)=I(זרם)*R(התנגדות)

מתח נמדד בוולטים, זרם באמפרים ובד"כ במיליאמפרים (אלפיות האמפר) והתנגדות באוהמים.

(אם כל זה כבר ידוע לך קבל את התנצלותי).

5. לד אחד עדיף לחבר ל5V במחבר המולקס החוט האדום וכל אחד מן השחורים - האדום הוא קצה הפלוס השחור הוא המינוס.

6. נניח ואתה מחבר לד הצורך לפעולתו 3V ו- 20ma ז"א שיש לך 2V "ספייר" (החוט האדום מספק 5V+) ז"א שאנו זקוקים לנגד ש"יספוג"

את ה3V הללו ויגביל את הזרם ל20ma.

7. נציב ערכים אלו בנוסחה :

2V (המתח על הנגד) = 0.02A * ההתנגדות (לא ידועה)

ונקבל ערך נגד של 100אוהם...

8. הנגד צריך לעמוד בחום/הספק מסוים שיתפתח בו בעקבות "שריפת" האנרגיה שהוא מבצע - אך במקרה זה ההספק הוא זניח ועל כן כל נגד

בעל ערך של 100 אוהם או קרוב יתאים...

9. כעת כל שנשאר לך לעשות הוא להלחים את הנגד ללד - שים לב שללד יש רגל קצרה ורגל ארוכה - הקצרה היא המינוס - אותה חבר לחוט

השחור, והארוכה היא הפלוס - חבר אותה לנגד ואת הנגד לחוט האדום - voila - לד עובד...

אם אתה רוצה לחבר יותר מלד אחד יש כמה אפשרויות לעשות זאת - הנה לינק להסברים כולל שרטוטים ומחשבון לערכים שונים ...

http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng

בהצלחה...

פורסם

תודה על ההסבר (אפילו שהוא לא בשבילי ספציפי..)..

ככה לפחות יש לי טיפה בסיס של הבנה..כי עד עכשיו עשיתי כמו רובוט בלי להבין..

עכשיו לאט לאט האסימון נופל..

וגם אחלה של אתר D:

תודה אחי!! ;):P

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ניראה לי שהבנתי ...!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים