עבור לתוכן

דוח הלמ"ס: החילונים כבר לא הרוב במדינה

Featured Replies

פורסם

אי אפשר לעשות סקר שכזה, תמיד כשמדובר בנתון עולמי המקסימום שיש זו הערכה המתבססת על סקרים פנימיים במדינות שונות או הערכות ממחקרים אזוריים.

בכל מקרה, הנתון "90% מאמינים" ללא ספק מונפץ. סין לבדה היא כשישית מאוכלוסיית העולם (17%), ואחוז המאמינים בה אפסי.

• תגובות 46
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

^ התכוונתי למדגם מייצג לסקר שנערך ע"י הלמ"ס אצלינו.

פורסם

בחירה אקראית מתוך ספר טלפונים?

פורסם
  • מחבר

ואיך מבחירה אקראית של אנשים אתה יכול לצאת בהצהרה על אחוז החילונים, המסורתיים, הדתיים והחרדים?

כשעורכים סקר לקראת בחירות למשל, יוצאים מנקודת הנחה שיש התפלגות מסויימת של חילונים/חרדים, פועלים/מנהלים/מובטלים וכו', ומוודאים שבקבוצת המדגם תהיה אותה התפלגות, אחרת זה לא שווה כלום. אני לא מצליח להבין מה הם עשו במקרה הנ"ל.

פורסם

מתקשרים לאנשים שנבחרו אקראית מתוך ספר טלפונים ושואלים?

פורסם
  • מחבר

^ יופי...

למה בחירה אקראית של אנשים תיתן לך את ההתפלגות הנכונה בכלל האוכלוסיה?

פורסם

כי ברגע שאתה בוחר אנשים אקראית ושואל אותם, ככל שהדגימה גדולה יותר ואקראית יותר כך התפלגות התשובות תהיה קרובה יותר להתפלגות העמדות האמיתית - כמובן בהנחה שהמשתתפים בסקר לא משקרים. אם אתה לא יודע\לא מבין את זה, אתה מוזמן לקחת קורס בסטטיסטיקה בזמנך הפנוי.

פורסם
  • מחבר

.... ככל שהדגימה גדולה יותר ....

זאת הבעיה. בד"כ סקרים מעין אלו מתבססים על כמה מאות אנשים. השגיאה האפשרית כשאתה בוחר אקראית כמות קטנה כל כך של אנשים היא גדולה מאוד.

פורסם

מתקשרים לאנשים שנבחרו אקראית מתוך ספר טלפונים ושואלים?

הם לא רק מתקשרים..... הם בוחרים במדגם מתוך מרשם האוכלוסין ואז הם יוצרים איתך קשר. והם מעוד משכנעים כי במקרה שאתה לא משתף פעולה אפשר לשים אותך בכלא. הם עדיין מתיחסים אליך בכבוד אחרי שהם מבהירים לך שאין לך ברירה.

פורסם

בכלל לא הבנתי על מה הדיון. אלה התונים שהתפרסמו.

כשהם מפרסמים ביום עצמאות שאנחנו 7.9 מיליון בארץ אתה סותר את הממצאים שלהם? לא.

פתאום עכשיו החלטת לבדוק את שיטת הסקר שלהם?

נראה לי שסתם קפץ פה הדיון הזה בגלל שכתוב שם שהחילונים הם רק 40%+

לעומת ה-לא יודע איזה אחוז- שרצית שהם יהיו. אבל אם אתה מסתובב עם חילונים

אז למה זה מעניין אותך? הנתונים האלה לא יזיזו לך.

סתם דיון מיותר.

פורסם

^ אותו הסקר גם אומר שהדתיים הם רק 12% והחרדים הם 8%...

פורסם
  • מחבר

כשהם מפרסמים ביום עצמאות שאנחנו 7.9 מיליון בארץ אתה סותר את הממצאים שלהם? לא.

פתאום עכשיו החלטת לבדוק את שיטת הסקר שלהם?

אוייי, אני כל כך מחכה ליום בו ניתן יהיה להשתיל לאנשים מוח מתפקד.

כשמפרסמים את כמות האוכלוסייה, תאמין או לא, לא מתקשרים למספר מצומצם של מספרי טלפון אקראיים, סופרים בכמה מהם ענה בן אדם בצד השני ושואלים אותו כמה אנשים גרים איתו. מתבססים על מין המצאה גאונית שכזו, הנקראת מרשם אוכלוסין.

פורסם

:smile1: לחתימה !!!!!!!!!!!!!!!

:lol:

פורסם

"מהנתונים עולה עוד כי החרדים דווקא כן מעוניינים לעבוד: 52% מהחרדים שייכים לכח העבודה..." בעיניים

לדעתי הם קצת פספסו באחוזים...

פורסם

כשמפרסמים את כמות האוכלוסייה, תאמין או לא, לא מתקשרים למספר מצומצם של מספרי טלפון אקראיים, סופרים בכמה מהם ענה בן אדם בצד השני ושואלים אותו כמה אנשים גרים איתו. מתבססים על מין המצאה גאונית שכזו, הנקראת מרשם אוכלוסין.

אולי הם סופרים כמה אנשים יש בדפי זהב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים