עבור לתוכן

על מה אני צריך לשים לב לפני שאני קונה לוח? והאם תוכלו להמליץ לי מה לקנות?

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד AMD Phenom X4 9550 Socket AM2-plus ואני רוצה לרכוש עכשיו לוח אם חדש בתקציב של כ- 1000 ש"ח וכמה שפחות יותר טוב אלא אם כן יש סיבה טובה להשקיע אז יכול להיות גם יותר.

עיקר סיבת השדרוג כי אני רוצה הרבה (6?) יציאות של SATA לצורך שימוש ב-RAID. אבל אם אני כבר קונה לוח, אני רוצה שיהיה לוח מתקדם בעל ביצועים טובים ותכונות חדשות ומתקדמות. ולכן חשוב לי צ'יפסט טוב. אני לא משתמש בכרטיס מסך מתקדם ואין לי בעיה שיהיה כרטיס מסך על הלוח. מה שחשוב לי שיהיה חזק כי אני מריץ עליו כוננים וירטואליים לצורך מעבדת בדיקות. על מה עלי לשים לב כשקונים לוח? שם חברה, סוג צ'יפסט ומה עוד? יש למישהו משהו ספציפי להמליץ לי?

ואגב, אם יש עוד היום כרטיסי SCSI לחבר אליו כמה כוננים קשיחים אני גם מעונין לקבל מידע על זה והאם זה מומלץ?

תודה רבה!

עריכה: עכשיו שמתי לב שהלוחות החדשים תומכים ב-SATA 6Gb/s. האם יש לוחות +AM2 עם תמיכה של 6Gb או שזה רק בלוחות AM3? ועוד שאלה, האם יש לוחות +AM2 עם צ'יפסט +800?

פורסם

1000 שקלים בשביל לוח זה קצת יותר מידי..

בתקציב הזה, אולי קצת מעבר לו, אתה יכול לקנות לוח AM3 שיתמוך במעבדים שעתידים לצאת ב-2011 (כל תושבת אחרת לא תתמוך בהם) ומעבד AM3 מתאים.

מה יש לבדוק כשקונים לוח? ההבדלים העיקריים מתחילים במעבדים נתמכים, זיכרונות.. גודל תקן, כרטיס מסך מובנה.. ויכולות אוברקלוקינג. לאחר מכן מסננים על פי חיבורים ופונקציות ובסוף מגיעים אל הלוח הכי זול שמתאים לצרכים.

SATA 6Gb/s לא ייתן לך כלום, SATA 3Gb/s יספק את כולנו עוד זמן רב.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה בעיקר על המשפא האחרון. כמעט קניתי מעבד חדש כדי שיהיה לי את ה 6Gb :kopfpatsch:

פורסם

למה לא לקנות מעבד, לוח וזיכרון חדשים?

תקבל יותר אפשרויות שדרוג.

מן הסתם שתמכור את הרכיבים הנוכחיים כך שהתקציב יהיה גדול יותר או שתבזבז פחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים