עבור לתוכן

רמקולים יד שניה

Featured Replies

פורסם

בחור הציע לי רמקולים של חברת Acoustics (בחיים לא שמעתי על החברה הזאת) במחיר ממש זול.

o3_0_1_48991_20091211211223.jpg

הוא הציע לי לבוא ולשמוע, השאלה היא האם בכלל שווה לטרוח או שזה עוד noname כמו Alpha Technology?

פורסם

כפי שאני רואה, זו חברת מדבקה, PURE-ACOUSTICS, אין שום דבר מיוחד ברמקול חוץ מזה שהוא גרוע.

-דבר איתי בפרטי.

פורסם
  • מחבר

PURE-ACOUSTICS? לפי מה שהבנתי ממנו זה רק ACOUSTICS, אלא אם כן זיהית לפי הלוגו בתמונה (שכן יש לך ראייה מיקרוסקופית אז סחטיין)

אם כן אז באמת אין מה לחפש.

פורסם

ישנה חברה די טובה ששמה Acoustic Research.

אבל אני מניח שבמחיר כזה, (ראיתי ביד 2), זה בטח ובטח שלא החברה הזו.

-מה התקציב שלך, וכמה אתה מוכן להשקיע?

-מה המטרות ?

-לאן תחבר את הרמקולים?

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לקנות בחלקים.

התקציב תלוי מאוד בביצועים - אם זה משהו שארגיש שממש שווה לי לשלם עליו כסף (איכות יוצאת מן הכלל - כמובן בהשוואה למחיר), אני מוכן להשקיע עד 600 ש"ח, עם עדיפות של כמה שפחות.

המטרות זה בעיקר מוזיקה (75%) וק"ב (25%) באיכות HD.

כפי שציינתי קודם, אני מתכוון לקנות בחלקים - הרמקולים לרגע זה יחוברו לאחת מ-3 מערכות הקומפוננט שיש ברשותי (תלוי בהתנגדות והההספק המקסימלי שלהם).

יותר מאוחר אני מתכנן על אחוריים, סאב וופר, סנטר ומגבר ק"ב יד שניה.

פורסם

ב-600 ש"ח - הייתי קונה מדפיים איכותיים (ככל הניתן בתקציב זה) כזוג סטריאו שבעתיד יוכלו להפוך לאחוריים.

בתקציב הזה, עם קצת סבלנות יש רמקולים סבירים - לחפש את הסדרות היותר נחמדות של mission או wharfadale, את הקטנים של B&W (אישית לא מת על הפירמה הזאת), מדפיים של אומגה וכו', לפעמים יכול לצוץ פוקאל, פרדיים או מוניטור אודיו קטן בתקציב כזה (לאחר מיקוח).

ד"א - עם הגברה ומקור מחורבנים (כמו שיש ברוב המערכות בחלקים), כל רמקול ישמע גרוע. יצא לי לשמוע רמקולים ב-12K (סדרה 800 של B&W) שנשמעו מתים לחלוטין בגלל מקור נחות (כרטיס קול של קריאטיב דרך מגבר ק"ב של ימאהה שהוסיף חטא על פשע). הצעד הבא צריך להיות להחליף את ההגברה (סיפור של 500-1000 ש"ח לרסיבר סביר יד שניה) ולשפר את המקור (יכול להיות גם בחינם, תלוי בקונפיגורצית המערכת שלך).

פורסם
  • מחבר

המקור שלי הוא מכרטיס OB של REALTEK מלוח אם GIGABYTE P35-DS3 (שבמבחני ביצועים לא נפל כלל מכרטיסים יעודיים) הוא לא מהווה צוואר-בקבוק למגברים בטווח המדובר (אולי למגברים ב-6000-7000 וההבדל יהיה ממש זניח)

סדר העדיפויות שלי מתמקד קודם ברמקולים, כיוון שמה שווה מגבר איכותי בלי רמקולים.

פורסם
  • מחבר

כל הקטע שיוצאים הרבה מקרים של מציאות (רמקולים מדפיים איכותיים ב-200-300 ש"ח שרוב הסיכויים שאו שזה אישה מוכרת או גבר שפשט רגל ונאלץ למכור את כל רכושו), ויד ראשונה המחירים ה"אמיתיים" מתחילים רק מ-900-1000 ש"ח למדפיים ברמת כניסה בסיסית ביותר.

רמקולי ה-WHARFADALE ששלחת לי, בדיון כלשהו הכפישו את כל ליין ה-SE, אז אני לא בדיוק בוטח בהם

וה-DIAMOND מתחילים רק מ-1000 ש"ח.

פורסם

המקור שלי הוא מכרטיס OB של REALTEK מלוח אם GIGABYTE P35-DS3 (שבמבחני ביצועים לא נפל כלל מכרטיסים יעודיים) הוא לא מהווה צוואר-בקבוק למגברים בטווח המדובר (אולי למגברים ב-6000-7000 וההבדל יהיה ממש זניח)

תתפלא, יש לי לוח דומה לשלך GA-965P-S3 וההבדל בין הOB לאפילו כרטיס ממוצע כמו של XFI-xtrememusic היה *מאוד* ניכר מבחינת ריצפת רעש בעיקר אבל בעצם בכל פרמטר שאפשר אולי חוץ מווליום.

כל הקטע שיוצאים הרבה מקרים של מציאות (רמקולים מדפיים איכותיים ב-200-300 ש"ח שרוב הסיכויים שאו שזה אישה מוכרת או גבר שפשט רגל ונאלץ למכור את כל רכושו),

אני מבין שאלה מסקנות שהסקת אחרי מחקר סטטיסטי מעמיק. :P במקום לזרוק ספוקלוציות תלך ותשמע כמה רמקולים ותהיה חכם יותר.

בתקציב של 600 ש"ח לא הייתי מסתבך יותר מדי מעבר לSOLO 6.

פורסם
  • מחבר

שמעתי את ה-SOLO6, והמערכת שיש לי כרגע (קומפוננט עם רמקולי RADIOTEHNIKA משנות ה-80 - לא שלי) מתעלים עליה, ואני מחפש משהו שיהיה לפחות שווה להם.

תתפלא, יש לי לוח דומה לשלך GA-965P-S3 וההבדל בין הOB לאפילו כרטיס ממוצע כמו של XFI-xtrememusic היה *מאוד* ניכר מבחינת ריצפת רעש בעיקר אבל בעצם בכל פרמטר שאפשר אולי חוץ מווליום.

אני הסתמכתי על ביקורות. למרות שאין לי בעיה להשקיע 400-500 ש"ח נוספים בכרטיס קול יעודי, זה לא נראה לי כמו פרמטר שיתן כל כך הרבה תוספת ניכרת של ביצועים משאר שהייתי משקיע את אותם 400-500 כ(+) ברמקולים (נניח 1,000 במקום 600).

אני מבין שאלה מסקנות שהסקת אחרי מחקר סטטיסטי מעמיק. :P במקום לזרוק ספוקלוציות תלך ותשמע כמה רמקולים ותהיה חכם יותר.

תתפלא, אבל זה קורה. לא אמרתי שיש מאות מודעות כאלה, רק ציינתי את זה, לצד ההמלצה של ה-WHARFADALE.

פורסם

ביחס לאיזה כרטיסים יעודיים? אפילו בין הכרטיסי הדיסקרטיים השונים יש הבדלים מהותיים (לא רק סוביקטיביים, אלא אוביקטיביים). ההבדלים בד"כ מורגשים סוביקטיבית גם עם מגבר ורמקולים זולים בהרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים