עבור לתוכן

מבקש המלצות למדפסת לייזר משולבת - בסביבות ה 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

לאחרונה התקלקלה המדפסת שברשותי (Brother DCP-7010), ופשוט לא משתלם לשלוח אותה לתיקון (250 ש"ח לפחות, ב 550 אני קונה את אותו דגם חדש, עם טונר ותוף חדשים, אבל הדגם הזה כבר מיושן ולא מיוצר). לפיכך יש לי צורך במדפסת חדשה.

אני כרגע סטודנט, ובעוד שאני צריך מדפסת לצורך הדפסה ללימודים, חשוב לי מאד שיהיה לה סורק. במשך 3 שנות הלימוד שלי (עד כה) הסתבר שאני סורק הרבה, ולכן אני מעדיף לקנות מדפסת עם מזין דפים אוטומטי (פידר).

המליצו לי על הדגמים הבאים:

Samsung SCX-4824FN

Xerox 3210

האמת היא שאני לא ממש צריך תכונות כמו פקס או כרטיס רשת משולב, אלא חשוב לי בעיקר סורק עם פידר.

העלות של 2 המדפסות הנ"ל היא בסביבות ה 1000 ש"ח.

דבר נוסף הוא עלות הטונרים - טונר חדש מקורי ל 4224FN של סמסונג עולה כ-600 ש"ח וחליפי - כ-300 ש"ח, וטונר ל 3210 של Xerox עולה כ-400 ש"ח למקורי, ו כ-200 ש"ח לחליפי.

רציתי לבדוק אתכם על אילו דגמי מדפסות אתם ממליצים, והאם כדאי ללכת על אחד מ 2 הדגמים שהוצעו לי, או בכלל על דגם אחר.

שוב - לא חשוב לי פקס, כרטיס רשת (רגיל או אלחוטי), חיבור להתקני זיכרון, הדפסת duplex וכד', אלא חשוב לי בעיקר סורק ופידר.

אשמח לתגובות.

בתודה,

שי

פורסם

לדעתי בתקציב הזה אין טעם לרכוש לייזר, יש היום מדפסות דיו חסכוניות מאד.

ב550 ש"ח אפשר לרכוש את הHP 6500 המשולבת עם עלות הדפסה של 9.5 אג' לדף בדיו מקורי, בלייזר שציינת מגיעים לעלות כזו רק בזירוקס ועם טונר חלופי.

בנוסף לזה אתה מקבל אפשרות להדפיס צבעוני בעלות של 23 אג' לדף, פקס, חיבור רשת, סורק וכמובן מזין מסמכים. יש לך אופציה לדגם עם הדפסה דו צדדית וכרטיס רשת אלחוטי בתוספת 100 ש"ח.

פורסם

לדעתי אם חשוב לך נפח הדפסה גדול במחיר נמוך לך על ה-HP OfficeJet Pro L7590

מחסנית XL מקורית של ה-HP הנ"ל עולה 130 שקל בלבד, ומפיקה כ-2500 עמודים בכיסוי של 5 אחוז.

ובחישוב פשוט אתה מגיע למחיר לדף -2500 עמודים ב-130 שח, כלומר 5 אגורות לדף שחור-לבן (בצבע זה יוצא 24 אגורות)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, אבל הכיוון הוא מדפסת לייזר ולא הזרקת דיו.

נכון, תיאורטית, מדפסות הזרקת הדיו היום משתלמות יותר, אבל זה בדיוק כמו שAccess denied כתב - בכיסוי של 5% לדף. מעשית זה לא ככה, ולכן דיי בטוח שמחסניות הדיו ייגמרו בקצב הרבה יותר מהיר מאשר טונר. בנוסף, יש את ההוצאה גם על דיו צבעוני, שהוא כמובן הרבה פחות משתלם.

במדפסת הנוכחית, הטונר המקורי שהגיע עם המדפסת החזיק לפחות 3000 עמודים במשך כשנתיים וחצי. זה קצב שהייתי מרוצה ממנו, ואני דיי בטוח שאני לא אגיע לרמות ביצועים כאלה באף מדפסת הזרקת דיו.

בנוסף לכל הנ"ל, פשוט יותר משתלם לקנות מדפסת הזרקת דיו חדשה מאשר להחליף לה את מחסניות הדיו. עד היום זרוקות לי בבית 2 מדפסות הזרקת דיו ישנות (של Lexmark ו Canon), שמושבתות רק בגלל שאין לי דיו עבורן.

בקיצור, אני רוצה מדפסת לייזר ולא הזרקת דיו.

אם הייתי מוצא דגם זהה למדפסת שלי רק עם מזין דפים אוטומטי, כמו דגם ה DCP-7025, במחיר טוב, הייתי שמח לקנות אותו. הבעיה היא שאת ה DCP-7025 כבר לא מייצרים, וגם אם הייתי מוצא אותו, במחיר של 1000 ש"ח, יש מדפסות הרבה יותר טובות, עם תכונות נוספות (לא שאני צריך אותן) כמו פקס וכרטיס רשת מובנה.

פורסם

אתה טועה, זה היה ככה בעבר אבל היום המדידה זהה.

יש שני תקני מדידה עבור לייזר ועבור דיו שמלבד ענייני קביעת טמפרטורת סביבה, הפעלה ראשונית וכל מיני דברים כאלה הם זהים לחלוטין: שניהם משתמשים ב5 דפים שונים שמודפסים במחזוריות באמצעות 3 מדפסות לפחות כשכל מדפסת משתמשת לפחות ב3 מחסניות ואז עושים ממוצע.

ואם כבר, אז הטונר של המדפסת הישנה שלך מחושב לא לפי התקן אלא לפי 5% כיסוי.

אין מקום להשוות למדפסות של 200 שקל שהיצרנית מפסידה עליהן ואז מתעשרת מהדיו שעולה כמו מדפסת חדשה.

פורסם
  • מחבר

OK, נניח שמדפסות הזרקת דיו יותר חסכוניות היום. אז על אילו דגמים אתם ממליצים?

בדקתי באתר שמוכר ראשי-דיו מקוריים וחליפיים, וראיתי שעבור ה HP 6500 המחיר הוא לא נוראי (ממוחזר - כ 40 ש"ח לכל אחד מ 3 הצבעים, 60 לשחור), אבל אני לא יודע לכמה דפים כל ראש כזה אמור להספיק. על הנייר נראה שמדפסת כזו באמת משתלמת יותר. אז למרות שהנטייה היא למדפסת לייזר, אני מוכן לשקול גם מדפסת הזרקת דיו.

בכל מקרה, אני אישית לא רוצה מדפסת של HP. הסיבה היא כזו - אחרי שהמדפסת שלי התקלקלה, לקחתי את המדפסת של אחותי, HP LaserJet M1005, לשימוש זמני. הדרייברים של המדפסת הזו, גם ל Windows 7 64 bit וגם ל Windows XP הם כל-כך גרועים, שאני פשוט לא רוצה להסתכל לכיוון של HP - ב Windows 7, דף טקסט בעברית שמודפס מ Word פשוט יוצא הפוך - כל סדר האותיות בכל מילה פשוט התהפך. ב Windows XP לא ניסיתי להדפיס (זאת לא מערכת ההפעלה הראשית שלי - היא משמשת רק בתור גיבוי). העניין שיותר קריטי עבורי הוא הסורק (ואני סורק הרבה), וכאן יש ממש בעיה - ב Windows 7 64 bit אין דרייבר מסוג TWAIN, אלא רק מסוג WIA. אי אפשר לשנות רזולוציית סריקה (אפשר, זה פשוט לא תופס), וסריקה בשחור-לבן פשוט בלתי קריאה. ב Windows XP 32 bit יש דרייבר TWAIN, אבל שם יש משהו מוזר - בכל פעם שפותחים את המסך הרלוונטי, מופעל אוטומטית מצב preview, כלומר מופעלת סריקה. כאן עוד אפשר לשנות את הרזולוציה של הסריקה ואת סוג הסריקה (מצבעוני מלא כברירת מחדל לשחור-לבן), אבל שום שינוי לא נשמר - בכל סריקה חוזרים להגדרות ברירת המחדל, ובנוסף יש את ה preview המעצבן הזה, שלא ניתן לבטל. כן - אלה הדרייברים המעודכנים ביותר מהאתר הרשמי של HP. ב Brother DCP-7010, לשם השוואה, היה דרייבר TWAIN ל Windows 7 64 bit, לא היה מופעל preview אוטומטית, ואם הייתי עושה שינוי בהגדרות הסריקה הן היו נשמרות. לפיכך אני מסיק ש HP פשוט מזלזלים בלקוחות שלהם ולא דואגים לדרייברים תקינים ומעודכנים, ולכן אני לא מעוניין במדפסות של HP.

עריכה:

אם זה מעניין מישהו - קניתי בסוף את הסמסונג SCX-4824FN.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים