עבור לתוכן

למה אין לי כניסת HDMI מקורית בHD4870?

Featured Replies

פורסם

שלום,

השבוע קיבלתי כבל HDMI מהמחשב לטלוויזיה. עד היום היה לי S VIDEO לטלוויזיה (שמראה רק תמונה בלי סאונד).

רציתי HDMI כדי לקבל סאונד, אך הכרטיס שלי יש לו רק יציאת S VIDEO VGA וDVI, ללא יציאת HDMI מקורית.

כדי לחבר כבל HDMI קיבלתי מתאם מDVI לHDMI, עכשיו, כשחיברתי את כבל הHDMI לא קיבלתי סאונד בטלוויזיה, ואת זה הבנתי כבר ברגע שראיתי שיש לי את המתאם הזה.

עכשיו, מעצבן אותי, שקוראים לכרטיס HD (אם זה קשור), והוא עולה כל כך הרבה, ומצפה ממנו כל כך הרבה, אבל אין לו יציאת HDMI, כאשר ב9500GT למשל הישן והזול יש יציאת HDMI מקורית.

מישהו יכול להסביר לי את התופעה? והאם יש משהו לעשות בנידון? (איזושהי קומבינה או משהו?).

כרגע יש לי סוג של קומבינה בין הS VIDEO והטלוויזיה שחיברתי כל מיני כבליים והכל ויש לי סאונד גם בטלוויזיה (רק שאני על מצב S VIDEO בטלוויזיה) של המחשב. אבל כשאני עובר בטלוויזיה למצב HDMI, הסאונד משתתק. יש איזושהי קומבינה או דרך להוציא סאונד בHDMI?

פורסם

בכרטיסים הנ"ל וגם בישנים יותר יש כרטיס קול מובנה בכרטיס מסך. יציאת DVI במקור לא מעבירה סאונד אך במקרה של כרטיסי מסך אלה היא מסוגלת בעזרת המתאם שקיבלת להעביר סאונד דרך כבל ה HDMI. מה שאתה צריך לעשות בעצם זה להגדיר את הכרטיס קול שעל הכרטיס מסך ככרטיס ברירת המחדל של המחשב וכך הסאונד יעבור דרכו. כמו כן שמעתי שחייב שהכבל יהיה HDMI1.3 ומעלה בשביל להעביר סאונד אך בזה אני לחא בטוח.

בנוגע לעניין שהכרטיס נקרא HD.. אין קשר. זה אחלה כרטיס, מריץ כל משחק שקיים היום לפחות על MED \ HIGH וכמו כן גם מריץ סרטים בהבחנה גבוהה בקלי קלות (גם כרטיסים חלשים ממנו מריצים בקלות).

פורסם
  • מחבר

איך אני יודע אם הכבל שלי 1.3 ומעלה?

ואיך אני נכנס להגדרות של הכרטיס קול בכרטיס מסך?

פורסם

אני שוב אומר שאני לא בטוח במה שאמרתי בקשר לסאונד אבל תסתכל על האריזה שלו על הפרטים. אני לא חושב שאפשר לדעת ע"פ מבט בכבל עצמו שכן לא נראה לי שיש שינוי כל שהוא במראה בין כבל 1.3 לפחות מזה.

ואת ההגדרות אתה לא משנה בכרטיס מסך.. אתה משנה אם אני לא טועה (גם בזה אני לא בטוח) במנהל ההתקנים. אם לא פשוט תתחיל לחפש במחשב שלך לדוגמא בלוח הבקרה וכדומה. אם תפתור בעיות לבד תלמד הרבה יותר מהר וטוב דברים (<-- משפט שתדע באופן כללי ולא לנער את עצמי מלעזור לך..)

פורסם
  • מחבר

אחינו תודה רבה לך, הצלחתי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים