עבור לתוכן

רמקולים ישנים (Morel MLP 403)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש ברשותי רמקולים ישנים (מאוד) של מורל (יוצר בארץ :)) ואני רוצה להעביר את הרמקולים עצמם לקופסא מעץ אמיתי, איכותי יותר ויפה יותר. פשוט הקופסא שלהם מתפרקת כבר, והכל מתקלף ומכוער.. וגם הטוויטר של אחד מהם לא עובד ובשביל לפתוח צריך לשבור את הקופסא.. :(

כמה שאלות:

כדאי להתעסק עם זה?

מה צריך לדעת לפני שמתחילים?

איך צריך לרפד/לאטום מבפנים?

תודה מראש!

פורסם

היי ,

אם ישלך זמן ויכולת, אתה יכול לעשות זאת , רק תוודא שי לך חומרים מתאימים+כלי עבודה , (הייתי ממליץ על דבק נגרים להדבקה וקצת סיליקון לאטימה )

תקפיד על עץ טוב, לא דק\עבה מדי (אם אין עץ אפשר MDF). ועדיף שהקופסה תהיה באותה מידה - מותאם לתיפקוד הרמקול (תיבה קטנה מדי יכולה לפגוע בביצועים ),

וזהו , אין צורך בריפוד התיבה.

בהצלחה. ;)

פורסם

1. אם כדאי להתעסק עם זה? תלוי ביכולת שלך ובזמן שלך, כי צריך לדעת ולהבין המון!

2.צריך לדעת את ההספק של הרמקולים, כמה OHMS ומהו הגודל של הדרייבר ( לא מה שכתוב על גבי הקופסא מאחור, אלא ההספק של כל דרייבר בנפרד כולל הטוויטרים וגודלם).

צריך לדעת מה אתה רוצה בכלל לעשות.

דבר אחרון צריך להבין בפיזיקה אלקטרוניקה, בשביל לבנות להם CROSSOVER לקופסא שתבנה.

לבנות קופסה זה לא סתם כמה קרשים, MDF , דבק, ברגים וסיימנו.

צריך לחשב את הנפח שהקופסה צריכה להיות ביחס לניגודיות של הדרייבר, כמובן לדעת את גודל הרמקול באינצ'ים בכדי לבנות קופסא שתתאים לדרייבר.

3.יש המון סוגים של בד אקוסטי פנימי וחיצוני, תלוי מאוד מה אתה הולך לבנות ואיך תעשה זאת.

פורסם
  • מחבר

אני לא כל כך מבין בכל הפיזיקה וזה.. חשבתי פשוט להעתיק את הגודל של הקופסאות הישנות ולעשות חדשות, זה הכל. להעביר את הכל אחד לאחד.

הגודל של הדרייבר הוא 9 אינצ', המיד 3 אינצ' והטוויטר 1.1 אינצ'. מה זה אומר..? אין לי מושג.. אולי תוכל לעזור לי במידות?

פורסם

לפני שאתה עושה את זה, כדאי שתפנה לאומגה אודיו עצמם. הם בנו את הרמקולים האלה לפני הרבה שנים וכנראה שהם יוכלו לעשות לך רפליקה של המקורי במחיר הגיוני.

היי ,

אם ישלך זמן ויכולת, אתה יכול לעשות זאת , רק תוודא שי לך חומרים מתאימים+כלי עבודה , (הייתי ממליץ על דבק נגרים להדבקה וקצת סיליקון לאטימה )

תקפיד על עץ טוב, לא דק\עבה מדי (אם אין עץ אפשר MDF). ועדיף שהקופסה תהיה באותה מידה - מותאם לתיפקוד הרמקול (תיבה קטנה מדי יכולה לפגוע בביצועים ),

וזהו , אין צורך בריפוד התיבה.

בהצלחה. ;)

תרשה לי להגיב גם לזה. סיליקון בעץ זה משהו שלא עושים. בטח שלא ברמקולים. המקום היחיד שתראה נגרים משתמשים בסיליקון זה או לאטום דברים במטבח, או להדביק זכוכית לעץ. לא משתמשים בזה בתיבות של רמקולים. יש חומרי מילוי מתאימים לעץ, חלקם טובים יותר וחלקם פחות, הכל בהתאם לצורך (עץ מלא, MDF, צביעה, וכו'). בנוגע לחומר לתיבות, תתפלא, אבל דווקא MDF הוא אחד החומרים הכי טובים. הוא חלק, הוא נוח לעבודה, ויש לו תכונות אחרות שמתאימות לרמקולים. ובדר"כ, נהוג למלא את התיבה בלפחות קצת ריפוד (וסביר שגם עכשיו יש קצת ברמקול שלו, זה מהיכרות עם רמקולים של החברה הזו).

כל מה שאני אומר זה גם מניסיון עם רמקולים, וגם כי עבדתי בכל זאת בנגריה זמן מה, ויצא לי לראות איך בונים דברים מעץ.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה לשלם על זה.. אני רוצה לעשות בעצמי.. ככה זה הכי כיף!

אבל אם זה יותר מידי סיכון/ חישובים ושטויות כאלה אני חושב שאני ארד מהרעיון.

פורסם

את כן יכול לבנות משהו באותו הגודל, לפי אותם המידות בדיוק של הרמקולים שלך.

עד כמה הצליל יהיה זהה? אני לא יודע לומר לך.

חוץ מזה, אתה תוכל להעביר את הקרוסאובר לתיבה החדשה, במידה והיא באותו גודל כמובן.

שוב-אין אחריות על צליל ברמה זהה, יכול מאוד להיות שזה אף יפחת, מצד שני יכול להיות שתשמע טוב יותר.

בקשר לכסף, מן הסתם, בשביל להשיג את החומרים תצטרך להשקיע קצת כסף, MDF זה עץ די זול, הכי נוח לעבודה, הכי מתאים לרמקול, אבל עדיין, משקיעים כסף.

דבק וכדומה, לא יעלה יותר מידי, וזה תלוי גם בשימוש הנכון שלך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך.

יש לי פה מלא קרשים בחוץ בגינה, אבא שלי מתעסק עם עץ הרבה זמן.. הוא יעזור לי כמובן. MDF זה הכי מומלץ? יותר מעץ מלא?

פורסם

אכן, MDF העץ המומלץ ביותר, היות והוא עץ אטום לגמרי.

פורסם

בשביל לבנות תיבה צריך MDF, צריך דבק, צריך ברגים, צריך מקדחה (אסור להבריג MDF בלי להכין חור קטן, אחרת הוא נפתח), צריך רוטר, צריך מסור ישר בשביל לחתוך פלטות (אפשר לבקש מנגריה, לא עולה הרבה חיתוך לפי מידה), צריך פורניר בשביל להדביק, וצבע בשביל לצבוע הכל (כולל לכה). כמובן שצריך גם קלמפות, נייר דבק וכו', אבל זה כבר ידוע לכולם אני מניח :)

פורסם

סורי שאני מתערב ככה בשרשור, למה בדיוק MDF טוב יותר מנניח אלון או מהגוני?

אני שואל כי בזמנו, בן-דוד שלי בנה תיבות לרמקולים שלו (שאגב נשמעים לא רע בכלל), היות והוא למד אז בטכניון הייתה לו ההזדמנות להתייעץ עם כמה אנשים שעבדו במכון המחקר בנושאי סאונד והם דווקא המליצו לו על אלון לשימושיו

פורסם

1. זול יותר.

2. יש לו הרבה פחות "גוון" משלו.

3. הרבה יותר נוח לעבור איתו.

4. אם מחפשים תכונה מסוימת (כמו כלי נגינה, הרבה מהם בנוים דווקא ממייפל), אפשר לבחור עץ עם תכונה מסוימת.

פורסם

בתעשיה כנראה סיבות 1 ו 3 היו משמעותיות יותר (כך לפחות נראה לי)

פורסם

רוב הרמקולים בעולם בנויים בצורה הזו. הרבה יותר קל לתכנן רמקול כשלתיבה יש פחות אופי של צליל.

פורסם

אז למה לא ללכת על חומרים חסרי אופי לחלוטין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים