עבור לתוכן

מה זה OVERHEAD ב-uTORRENT ?

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שמאז השדרוג לגרסא החדשה אני רואה את נתון ה-OVERHEAD, יש לציין שהוא מאד גבוה ובמהירות הורדה של 1000KBS עומד על כ-100+.

הדבר קורה גם ב-UP ביחס דומה פחות או יותר...

הייתי שמח לדעת מה זה, והאם מדובר בתקלה ?

פורסם
  • מחבר

הקפצה :)

זה דיי מסקרן אותי...

פורסם

OVERHEAD זה מונח ספציפי בעולם התקשורת לשימוש ברוחב פס מעל הרצוי והמוגדר.

זה מתחלק לכמה כיוונים ואחד מהם הוא למשל שלפעולת תקשורת מסויימת נדרש מינימום של רוחב פס.

לדוגמא לחיבור PPPOE מתוך 1500 הבייטים של החבילה נדרשים 8 בייטים לצורך החיבור עצמו מה שמשאיר את החיבור על בסיס של 1492 בייטים.

תכלס כמה זה משמעותי? לא יותר מידי.

אבל יש תחום אחר שבשיתוף קבצים או בשימוש רשת כללי שהוא קצת שונה.

במילים פשוטות: השימוש בדבר מסויים צורך אוטומטית רוחב פס מסויים ומחייב את זה.

נניח בפרוטוקול TCP עקב המבנה שלו יש בו חלק מובנה שהוא OVERHEAD אבל יש לו מטרות משלו והוא:

ACK... המחשב שלי שולח בקשת מידע ממחשב אחר והמחשב השני שולח לי הודעה שהוא קיבל את הבקשה ושולח את החומר.

ברגע שהמחשב שלי קיבל את המידע הוא שולח תגובה ואומר "קיבלתי תמשיך לשלוח".

אז היה אפשר לצמצם את זה לרמה של "תשלח לי X" "קבל X" "שלח לי X+1" "קבל X+1".

אז בעצם היה אפשר לצמצם את התקשורת בין המחשבים ולחסוך קצת אבל במקרה הזה זה פשוט שווה את זה!

זה נותן את האפשרות לוודא כל הזמן את מצב החיבור ולבצע אחריו מעקב מדוייק על מנת לוודא שהמידע עובר מצד אחד לצד שני בצורה תקינה.

ברשת הביטורנט יש פרוטוקול ספציפי אתה יכול לקרוא עליו פה:

http://en.wikipedia.org/wiki/BitTorrent_(protocol)

http://www.bittorrent.org/beps/bep_0003.html

ישנו OVERHEAD בסיסי בשימוש בפרוטוקול ה BITORRENT שעצם השימוש בפרוטוקול מחייב תעבורת רשת מסויימת שהרבה פעמים אנשים לא מעוניינים בה.

ישנה הגבלה בUTORRENT למקסימום שימוש ברוחב פס אבל המגבלה הזאת לא כוללת את ה OVERHEAD שיש בפרוטוקול ועל זה הרבה אנשים מדברים והיו רוצים שיהיה חלק אינטגרלי בתוכנה.

אני אישית חושב שצריך להעביר אותם קורס ושיקראו את מה שיש פה למעלה ואז שידברו על זה.

פורסם
  • מחבר

כל העניין הוא שבסך הכל בעבר לא ראיתי את המונח הזה בגרסאות קודמות, ופתאם אני רואה משהו ש"גונב" לי אחוז ניכר מרוחב הפס.

פורסם

זה היה קיים גם בגרסאות הקודמות, רק שבעדכון הנוכחי UTORRENT החליטו להציג את הנתון הזה.

פורסם
  • מחבר

למה מדובר בנתח כל כך גדול יחסית מרוחב הפס הפעיל ?

פורסם

לכל פרוטוקול תקשורת יש OVERHEAD כיוון שעל מנת לאפשר את העברת הנתונים, נדרשת גם העברת מידע מינהלי. כמות המידע הימנהלי היא פרמטר של הפרוטוקול וכנראה שעבור תעבורת TORRENT זה מה שנדרש.

פורסם
  • מחבר

תודה ! האם ניתן להציג כמות תעבורת OVERHEAD גם ברשת הפנימית ?

פורסם

אני לא מכיר כלים שיודעים להציג זאת, אבל יש כאן כמה כללי אצבע.

בחיבור פנימי של 100Mbps ניתן לקבל בפועל לא יותר מ-94Mbps בפרוטוקול כמו FTP. אם אתה משתמש ב-XP ומעביר קבצים בין מחשבים, ה-OVERHEAD עולה מ-6% לכ-20 עד 25% - כלומר אתה תקבל מהירות אפקטיבית של כ-75Mbps.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים