עבור לתוכן

אתר MAKO של ערוץ 2 מגלה שהשופט הגזען גולדסטון שפט ושלח עשרות שחורים לתליה.

Featured Replies

פורסם

היכן פרצופיהם של חבריו (השמאל הישראלי) שחגג על הדו"ח "עופרת יצוקה"

אחרי שהלשינו והעבירו מסמכים על "פשעי צה"ל" אליו.

יש כלל - מי מזיד על חברו סופו שהוא נופל בתוכו.

http://www.mako.co.il/news-world/international/Article-14ed76bb8476821004.htm&sCh=31750a2610f26110&pId=1482828872

• תגובות 31
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אנטישמים מה אתה מצפה...

הדבר היחיד שהם רוצים לראות זה את ישראל נשרפת.

פורסם

רק תיקון לכותרת - התגלית של ידיעות אחרונות.

פורסם

^אכן - משום מה בYNET אין אף מילה אבל זה היה בידיעות (המודפס) של היום.

ולגבי גולדסטון, משום מה אני לא מופתע.

פורסם

בסדר,מה זה אומר עכשיו?זה פורסם רק כאן או גם בעיתוני העולם?

אני מתכוון אם יש לזה המשכיות?

פורסם

לגבי גולדסטון, משום מה אני לא מופתע.

די, באמת?!

איך אפשר לא להיות מופתעים מדבר כזה?!?!

(לא, אין כאן ציניות)

פורסם

שתי אפשרויות:

1. הוא דובר אמת, הוא היה פשוט חלק מהמערכת. הוא היה שופט והיה צריך להביא אוכל הבייתה, ומה לעשות שהחוקים במדינה שלו היו כאלו גזעניים.

2. מניאק אנטישמי גזען שצריך לכל הפחות להרוג.

אני לא מכיר את רוב הממצאים בדו"ח ולא את האדם עצמו, ולכן לא יודע במה להאמין. יש למישהו מידע שיכול לכוון אותי לתשובה הנכונה?

פורסם

די, באמת?!

כי מאז ומעולם מנהיגי הזועקים על ימין ועל שמאל שישראל מפרה זכויות אדם, מבצעת פשעי מלחמה וכיו"ב היו דיקטטורים, תליינים או פושעי מלחמה בעצמם - או לפחות חברים טובים של כאלה. ארגוני שמאל אירופאיים למיניהם ששמחים לתרומות מסעודיה הנאורה וחברים טובים של פידל קסטרו... כל מנהיגי ערב... בריטניה, שעדיין מסרבת להניח לאיי פוקלנד ומוכנה לצאת לשם כך למלחמה אלפי 10000 קילומטר מחופיה... פעילי ומשכיני ה"שלום" למיניהם שממהרים להתחבק עם חאלד משעל...

ועכשיו לרשימה ה(לא) מכובדת הזו מצטרף גולדסטון. שופט בדרא"פ הגזענית... האמת מה שהכי מבליט לדעתי את עמדתו ה"נאורה" זה לא דיני המוות, שיכולים להיות מוצדקים בנסיבות מסויימות (אלא אם הם לשחורים בלבד כמובן) - אלא עונש המאסר שהוא גזר על שני שחורים על שהחזיקו קלטת ובה נאומו של אדם ממפלגתו של נלסון מנדלה.

פורסם

א. הוא יהודי

ב. הוא לעולם לא שלל את זכותה של ישראל להתקיים או אמר דבר מה אנטישמי.

מה כן? אם זה נכון הגילויים הללו לגבי תקופת כהונתו בדרא"פ - הוא אכן צבוע. ולא רק צבוע אלא פושע.

פורסם

צריך לכל הפחות להעלות אותו לגרדום.

ואם אי אפשר את זה אז לפחות להעלות את הקריירה שלו באש

פורסם

שתי אפשרויות:

1. הוא דובר אמת, הוא היה פשוט חלק מהמערכת. הוא היה שופט והיה צריך להביא אוכל הבייתה, ומה לעשות שהחוקים במדינה שלו היו כאלו גזעניים.

אני לא מכיר את רוב הממצאים בדו"ח ולא את האדם עצמו, ולכן לא יודע במה להאמין. יש למישהו מידע שיכול לכוון אותי לתשובה הנכונה?

מה זה משנה אם הוא דובר אמת או לא?

גם אייכמן היה רק "חלק מהמערכת" זה בכלל מצדיק את מה שהוא עשה?

הוא צבוע, פושע וטרוריסט שנותן יד ענקית לטרור שנלחם נגדנו.

פורסם

די, באמת?!

(לא, אין כאן ציניות)

איך אפשר להיות מופתעים שכזה דבר קשור לאחד האנשים שרדפו וניהלו תיק משפט בינלאומי כנגד גרובן מאליץ', גדול האנסים ופושעי המלחמה של סרביה?

http://en.wikipedia.org/wiki/Gruban_Mali%C4%87

*זה שהוא דמות בדיונית כנראה לא הפריע לו.

אפילו נכתב ספר כמחווה לספר המקורי בעקבות המקרה.

פורסם

מה כן? אם זה נכון הגילויים הללו לגבי תקופת כהונתו בדרא"פ - הוא אכן צבוע. ולא רק צבוע אלא פושע.

למה צבוע? הוא שופט לפי חוקים קיימים, הוא לא מחליט על דעת עצמו אילו חוקים טובים ואילו לא.

יש חוק שאומר, שאם כושי גנב סוכרייה מילדה לבנה, דינו מוות.

מה אתה חושב שהיה קורה אם הוא היה מתנגד לגזור את העונש הזה?

מישהו אחר היה גוזר את אותו גזר הדין בהקדם האפשרי.

גם אייכמן היה רק "חלק מהמערכת" זה בכלל מצדיק את מה שהוא עשה?

השוואה דבילית, עובדה שלא כל גרמניה, לא כל ה-SS ולא כל הצבא הנאצי עד האחרון שבהם הועמד לדין,

רק הקודקודים שהיו אחראים.

פורסם

לב, חשבת אולי שאם מבחינתו מערכת המשפט שם היתה פסולה מוסרית, הוא יכל לבחור קריירה אחרת, או להשאר עורך דין ולא להתמנות לשופט? חשבת שאם כבר הוא עשה את מה שעשה, תהיה לו ההגינות להזכיר את זה בנאומיו נגד עונש המוות?

ולגבי ההשוואה לנאצים - היא אולי באמת לא לגמרי מדוייקת, אבל אנחנו לא דנים כאן בשאלה האם צריך לשפוט את גולדסטון כמו ששפטו את אייכמן... אנחנו דנים האם לאדם כגולדסטון יש זכות מוסרית לדון בשאלה שעלתה בפניו בעופרת יצוקה. האם היית מסכים שרס"ן לשעבר בוורמאכט יהיה חבר בועדה לבדיקת פשעי מלחמה (של עם אחר)?

פורסם

חסר מידע קריטי בכתבה - על כמה לבנים הוא גזר עונש מוות? במידה והוא לא גזר עונש מוות על אף בן אדם לבן, טיעוניו שהוא היה חלק מהמערכת דומים לטיעונים של בכירים נאציים שאמרו שהם רק עשו את עבודתם כאשר השמידו בני אדם.

דרך אגב, ישראל שיתפה פעולה עם משטר האפרטהייד בדרום אפריקה ואף מכרה נשק למשטר הלבן, נשק ששימש לחיסול מתנגדי משטר שחורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים