עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אין בורקא ו/או רעלה ? תשארי בבית ואל תראי פרצופך בחוץ !!

Featured Replies

פורסם

היות והאיסור חוקק בשל פיגועי טרור משנות ה-70, אני מסכים עימו.

ומתוך הבנת הלך הרוח האיסלאמי, אני גם מסכים עם דעת הבעל, אך כמובן שאם האישה רוצה לצאת אסור לו להכריחה להישאר. מותר לו לא לרצות, אבל אסור לו להכריח.

פורסם

ומתוך הבנת הלך הרוח האיסלאמי, אני גם מסכים עם דעת הבעל (...)

מידת ההבנה שאנשים מסויימים מוכנים לגלות למנהגים אפלים מדהימה אותי כל פעם מחדש - ביחוד כשהיא באה מאדם שמתנגד (בצדק) למנהגים אפלים בעמו שלו.

פורסם

מידת ההבנה שאנשים מסויימים מוכנים לגלות למנהגים אפלים מדהימה אותי כל פעם מחדש - ביחוד כשהיא באה מאדם שמתנגד (בצדק) למנהגים אפלים בעמו שלו.

מידת ההבנה הזו חיונית. הרקע של המוסלמים הללו שונה לחלוטין מהרקע שלנו ואולי זה מנהג אפל אבל בשבילם זו נורמה כמו שנורמאלי אצלך לנהוג במכונית ויש חברות בהן זה טאבו. אסור לשפוט אדם לפי החברה בה הוא חי והערכים לפיהם התחנך, כי אם מבחינתו זה איסור גדול אז שיהיה לו לבריאות. אם הוא מכריח אותה בכוח להישאר בבית זה כבר סיפור אחר.

ואל תדאג, גם אני תומך במודריזציה והסרת החוקים ה"אפלים" האלו, וגם אני לא שוביניסט (לא בדיוק פמיניסט, אבל אני כן תומך בשוויון זכויות). רק אמרתי שאני מבין מאיפה הוא בא, ומבין את ההתרעמות שלו. לא אמרתי שהוא לא צריך ללמוד להתמודד עם זה, כי הוא בחר לחיות בתוך חברה מודרנית.

פורסם

אבל זה בדיוק העניין - הם בחרו לחיות בחברה מערבית! לא אומר לסעודים מה לעשות בתוך המדינה שלהם, למרות שאני חושב שחלק ממנהגיהם ברבריים, אבל אני לא מבין למה צריך להשלים עם המנהגים האלה בתוך חברה מערבית. בחלק ממדינות השריעה גם אסור לבנות ללמוד בבית ספר... האם אתה היית מבין אב שיסרב לשלוח את ביתו לבית-ספר גם אם הוא בחר לחיות במדינה בה יש חוק חינוך חובה?

פורסם

אבל זה בדיוק העניין - הם בחרו לחיות בחברה מערבית! לא אומר לסעודים מה לעשות בתוך המדינה שלהם, למרות שאני חושב שחלק ממנהגיהם ברבריים, אבל אני לא מבין למה צריך להשלים עם המנהגים האלה בתוך חברה מערבית. בחלק ממדינות השריעה גם אסור לבנות ללמוד בבית ספר... האם אתה היית מבין אב שיסרב לשלוח את ביתו לבית-ספר גם אם הוא בחר לחיות במדינה בה יש חוק חינוך חובה?

אני מסכים איתך וכבר אמרתי את זה (פספסת את זה? "לא אמרתי שהוא לא צריך ללמוד להתמודד עם זה, כי הוא בחר לחיות בתוך חברה מודרנית.").

אבל זה צריך לבוא בהדרגה לפחות. צריכים לסגל אותו. זה תהליך שהוא עצמו אמור לעבור בלי קשר לסביבה שלו.

שוב - אני מסכים איתך, רק אמרתי שאני מבין מאיפה הוא בא. לא אמרתי שזה בסדר מצידו לאסור על אישתו לצאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.